Berakhirlah Sudah

Assalammualaikum.

tak sangka, sedar tak sedar...dah dua tahun berlalu dari saat mulai  melangkah kaki meneruskan pengajian....bak kata kawan, cerita konvo yang dulu tak update-update lagi, dah nak konvo sekali lagi.NEVER EXPECT yang dah habis dah study master.like seriously, RINDU pulak nak gi kelas.

nak #throwback pasal perjalanan dua tahun tu.
Read More

permainan dia.

Assalammualaikum.

Pernah tak rasa, kawan korang ke boyfriend korang ke mempergunakan korang tuk kepentingan diri dia...Masa dia ada masalah, rajin je contact korang. Masa dia tak mampu buat kerja, laju je cari korang....tapi, bila korang ada masalah, nak mengadu sesuatu....dia buat bodoh je!.Sekali takpe, yang ne berkali-kali sampai tiap kali korang rasa sedih, dia tiada kat situ macam dulu.


Sakit hati kan bila terjadi macam tu.Memula bolehlah pendam..buat bodoh..buat tak tahu.Even, kawan-kawan sekeliling dah cakap macam-macam.Kawan Baik sendiri yang terlebih geram.Kawan yang makan sepinggan, minum secawan dah kutuk-kutuk...buat donno je kan?!..sebab apa, sebab SAYANG.

ntahlah, sebab sayang atau sebab bodoh jadi macam tu?!..Nak kata masih sayang, sakit hati tu dah membunuh perasaan sayang tu (cewahh ayat cikgu BM).Nak kata dah benci, masih pulak ambil kisah pasal dia.(yang tu konfirm hati&minda tak sehaluan)....sampai diri sendiri pun konfius gitu nak pilih mana.

block la FB, block la segala chatline. tak guna juga!!
selagi dalam hati kau tak block dia. 
selagi dalam kepala kau teringatkan dia.
bagitau hati, kau sedang dipermainkan.
bagitau akal, kau sedang dipergunakan.


dia mungkin cakap tidak,
tapi kalau tidak,
kenapa masa dia susah,
rajin bebenar dia cari kau?!.
 #nampak permainan dia?!


cuba untuk menidakkan, tapi hati dan akal mungkin sudah lelah.
ini masanya untuk lari, bukan kerana kau salah, tapi kerana kecewa.
Read More

Segmen Cash RM500 2015 by Aku Penghibur





{ Click banner di atas untuk sertai }

Hadiah :
RM50 Cash x 10 pemenang

Mula : 3 Mei 2015 | Tamat :17 Mei 2015


Syarat-syarat wajib :

1. Tulis entry yang bertajuk Segmen Cash RM500 2015 by Aku Penghibur

2. Follow blog  : 


3. Like Fanpage :


4. Follow instagram  :
@acik21, @sayidah napisah, @norazilah72



** idea segmen mudah ini dikreditkan pada mialiana.com
Read More

satu kepada dua kepada tiga

Assalammualaikum.

sedar tak sedar, makin besar keluarga kecil kami.Dari keluarga kecil, muncul lagi keluarga kecil yang lain.Alhamdulillah..kalau last year, parents terima seorang menantu dan seorang cucu, tahun ne bertambah seorang lagi....eh, eca tak pernah cerita pulak pasal anak sedara eca yang ke-dua kan?!..Asyik cerita pasal kakak dia aje...so, nak kongsi pasal dua heroin dan seorang hero dalam keluarga besar kami.


satu : Nurul Hasanah a.k.a babychenta


Anak saudara sulung, cucu sulung dalam keluarga.Of course la manja lebih kan?!.Memang tidak dinafikan tapi kalau takde dia, macam ada je yang kurang.Sekarang umur dah 4tahun, dah masuk sekolah..bab mengenakan semuaorang, paling RATU lah..semua pun dia kenakan.


dua : Nurul Najihah a.k.a babyjeeya


Anak saudara kedua..anak kedua kaklong eca.Lahir penghujung September 2014...sekarang dah masuk enam bulan.Dah mula makan bubur dah,..makin gendut anak sedara eca yang sorang ne..Ohya, BabyJeeya ne bagus tau...Tak pernah dengar dia nangis kuat sangat.Kalau nangis pun sebab lapar jer.


tiga : Akhil Rafiq Asriella a.k.a babyakhil

"Akhil kecik lagi, tak boleh tunjuk muka tau...Nanti Akhil besar sikit Mama Ca masuk dalam blog tau...
biar semua orang tahu Akhil Rafiq handsome sebab Mama Ca dia comellllll"

Anak saudara ke-tiga...anak sulung abang eca & cucu lelaki sulung dalam family.Lahir hujung bulan Februari..Nasib baik tahun ne bukan tahun lompat..hikhikhik~...dak kecik ne tak padan dengan kecil tau!!!..Menggeliat kuat sangat siap tangan buat gaya kuak renang..Pastu, pandai la buat muka suka mencebik, geram tengok!!!...


Alhamdulillah, dah tiga anak sedara...Should be 4 by this year, tapi takde rezeki kaklong eca...
ada hikmah semua ne, boleh kak long lebihkan babyjeeya yang masih kecil tu.
hikmah Allah beri, kita tak pernah tahu kan?!...


anak sendiri jangan tanya, AYAHnya aje belum ketemu sihhh~
#tolongcarikanboleh?!











Read More

Hilangkan bau busuk dengan Carrificklean

Assalammualaikum.

tau tak perasaan tu bila kereta kesayangan diNODAI dengan NAJIS...sedangkan bila terkentut dalam kereta pun rasa bersalah tau!!!.Dijadikan cerita Ahad lepas, eca gi amik anak sedara kat ruma dia ajak g rumah eca.Petang tu pulak nak g hospital jenguk anak sedara yang nak pembedahan.Konon-kononnya, sebelum gi hospital nak singgah rumah anak sedara hantar kucing dia balik....Tapi tak sempat, ye lah masa melawat pun sampai jam berapa je kan...angkutlah sekali kucing tu.OTW nak gi hospital pulak, kucing-kucing tu  BERAK+KENCING...elok-elok wangian kereta Lavender terus bertukar.

So, apalagi..lepas aje habis melawat, g bersihkan NAJIS-NAJIS tu semua.Sembur sikit pewangi, letak daun pandan sikit (bf daku cakap hilangkan bau!)...tapi hari Isnin tu masih ada bau busuk lagi.Gi sembur dengan sabun cuci sikit, siap parking kat panas, bagi panas-panas konon...STILL ADA BAU...Hari Selasa tu sebelum gi kerja, gi basahkan kerusi yang terkena NAJIS tu dengan air panas (tak tahu motif & keperluannya, daku buat aje!)...Tengahari kuar lunch, menyengat lagi bau tu..So, buatlah keputusan HANTAR KEDAI STIM KERETA!!!!.

eca hantar gi Carrificklean,Sulaman Central....senang aje nak cari kedai ne..Sebaris dengan Nasi Ayam Juara, bersebelahan dengan kedai aksesori kereta & restoran.lagi mudah, kalau nak buat temujanji terlebih dahulu sebab kedai ne buka Selasa - Ahad, jam 9am - 6pm

eca biarkan gambar-gambar dibawah ini berbicara :


owner sedang tanya-tanya pasal #cinta1701 daku.Banyak juga dia share pasal steam kereta ne.
Kata Cikgu Khairul, dengan steam ne, jimat air dan kereta lebih terjaga..Kadang-kadang, conventional way nak cuci kereta tidak dapat bersihkan beberapa tempat especially yang kecil-kecil tu....Bukan tu aja, kalau selalu cuci, tidak bagus sangat untuk kereta...Lagi satu, kereta yang selalu ada semut & lipas tu, HATI-HATI.tu tanda semut & lipas tu dah berumah kat dalam kereta..cuba tengok kat spare-tyre katanya......banyak tips & pengetahuan dapat dari owner ne ^-^


kalau takde owner tu, jangan risau...pekerja dia memang terlatih & profesional habis
korang boleh tanya macam-macam, semua dorang tahu oke?!
dan yang best, dorang buat kerja memang teliti yerr...
eca siap komen masih ada bau lagi, dorang buat sampai 3 kali......untung tak untung?!

kat bawah ne PAKEJ yang dorang sediakan :


eca amik PAKEJ D : Full Fabric Extraction. bayar RM30 jer!
Steam & Vacuum je, kalau nak fully RM55.
tengah bulan oiii, duit takde nak amik fully extraction...
insyaallah, ada rezeki lebih boleh pergi sekali lagi kannn~



Jangan risau kalau kena tunggu lama, ada sofa korang leh lepak-lepak + WIFI FREE oke.
Budak kecik tu pun pandai melayan orang tau..eca baru duduk je, dia da sapa.
aishhh, dah la montel...rajin bercakap pulak tu!!!!

Nak tahu pasal Carrificklean ne, korang boleh ushaa :
FriendCarrificklean
Office : 088-489800
HP : 0178017977
Whatsapp : 0138777977
Alamat : Lot 10, DBKK Unit No. 21-0, Block B, Ground Floor, 
Lorong Sulaman Sentral, Sulaman Sentral, 
Sepanggar, 88450, Kota Kinabalu, Sabah.



TESTIMONI DARI DAKU SENDIRI :
Bau najis kucing dah takde, jemur kejap dibawah matahari dalam 4 jam bau totally hilang.Tak lama tunggu pun, lagi best, kereta segar semacam je!!!


lepas ne nakminta discount lah! *-*
Read More