hujung minggu @ Kg. Lubok


assalammualaikum readers!...pa khabar kita?...sihat jua ka? *agak2 ada slang brunei x?*
wahhh....best klu ada yg kata 'iya'......hehehe.oke oke,tak usah nak melalut panjang oke...sila2 fokus kepada intipati entry kali ini =))...
hujung minggu lalu...sangat best =)) buat kali pertamanya..kami berjalan2 keluar dari kawasan KK..kami yg dimaksud ialah saya dan kawan2 saya yg juga adik-beradik angkat saya 'outstation' ke kampung lubok beaufort sabah =))
well,kami sangat2 'excited' untuk kesana =))..its just a kampung tpi kami sangat2 ingin ke sana sebab :
1> bosan duk KK...
2> nak lawat kmpg org...
3> abang kepada kawan@adikberadik kami berkahwin pada hari itu...
4>nak tgk sunset..romantik2 la kunu tue =))
5> mau rasa kehidupan masyarakat disana....
6> mau makan ambuyat =))
7> mau makan udang + ikan banyak2..(d KK mahal bha)
8> ..dan yg sewaktu dengannya.....

oh yee...number 7 itu saya tidak dapat oke..agak kecewa sebenarnya...tapi ia telah digantikan dengan kelupis...heehee...OK LA TUE!!!...

perjalan ke sana mengambil masa lebih kurang 2jam lebih juga...sampai kat sana kami da excited oke.sepanjang perjalan kami itu,agak sempit la juga sebabnya kami berenam di muatkan dalam sebuah kereta kancil...akan tetapi*agak skema ayat itu*...disebabkan excited nak pg sana.saya xkira semua itu..hahaha.aktiviti seterusnya?...kami berkenal2 dengan tuan ruma dahulu..then,kami kerumah makcik c abu sebab kami akan bermalam di sana.malam tue,ada acara berzanji.khusyuk dengar alunan suara2 pakcik2 dan makcik2 baca quran.wahhhh..sangat2 kagum disitu.malam tue juga,kami dihidangkan dengan air kelapa + kelupis dengan kuah kacang...heehee.
sedap nyer...bukan setakat itu je..kami juga dihidangkan dengan alunan gambus.1st tym dengar secara real oke!.....apa2pun malam pertama di sana suda terasa kebahagiannya =))....heeheehee...
jOm tengOk gambar2 kami sepanjang perjalanan ::;;

abu driving....

ady peace je...*mcm pantat la ady*

raja + ratu tidur sepanjang perjalanan.....

me and kak rien

             

readers!..nnti saya akan sambung entry ini.kena stop dan wajib stop.sebab,kepala da pening ngadap ms lappy yg comel ini,bantal da panggil2 da "wahai ecaygcomel...jom arr tidur"....hehehe.oke,nnti ada masa,saya akan cerita apa yg terjadi pada hari kedua oke!...love u'll...................

p/s:: diwaktu ini saya sedang dilanda sakit tekak,,batuk berterusan,,selsema,,dan yg sewaktu dengannya =(.... doakan sy cepat sembuh oke!....

0 comment... add one now

Terima Kasih atas komen anda.
Eca akan balas & terjah anda secepat mungkin.
*-*