diduakan?.apa kes?.


.assalammualaikum.
hari ini I sangat la comel sebab nak kongsi something dengan u'll.I kongsi ne sebab I rasa sangat lah comel untuk berkongsi.haha.tak ble BLAH punya c ecadwinkyasha tue kan..tapi baik kamu cakap dia comel...kalau inda,dia pandai merajuk tue.hehehe.

actually,I nak kongsi tips yang boleh korang gunakan bila korang mengetahui korang diDUAkan,diCURANGi,diKHIANATI oleh si dia =).I bercakap melalui pengalaman...bercakap melalui pengamatan...bercakap atas dasar keWANITAan.

tips melalui saat-saat mengetahui bf/suami anda menduakan anda ;)
1) jangan panik.
2) tanya diri sendiri apa kurangnya ada dimata bf/suami.
3) jangan terus-terusan 'menyerang' wanita 'lain' itu.tapi,
4) kenali 'wanita lain' di sisi bf/suami anda itu.
5) klu ble,jom berkawan dengan 'wanita lain' itu.
6) bila da berkawan,cuba la berbaik-baik dengan 'wanita lain' itu.
7) cuba cakap dengan ber'hemah'  'wanita lain' itu tentang status anda dan bf/suami.
8) minta dengan baik agar 'wanita lain' itu melepaskan bf/suami anda.
9) cuba amik hati bf/suami kembali.flashback kenangan-kenangan silam.
10) bercuti berdua boleh mengeratkan kasih sayang =) .tapi klu belum kahwen,ajak la family yerrr...
11) bagi yang belum kahwin,mungkin ini adalah masa untuk anda memikirkan tentang masa hadapan =)
12) minta bantuan keluarga =)
13) minta bantuan kawan-kawan. =)


haha.I macam tak ble pecaya je I tulis sume tue..tapi ne lah hakikatnya.As seseorang yang pernah diduakan dan pernah menjadi 'orang ketiga'....I rasa apa yang I tulis tu memang sesuai la sangat =).

sebagai orang yang diduakan:
.anda harus banyakkan bersabar dan jangan cepat melatah oke!.

dan orang ketiga itu:
.lupakan je lah!.cari orang lain =).hehehe


p/s: macam tak caya je I wrote this :P
p/ss: merindui seseorang tapi...............
p/sss: will be single lady soon..nak borang?

chau~ diduakan?.apa kes?.

2 comments.. read them below or add one

CoRet-CoRetKu CoRet-CoRetKu 09 July, 2011
emmmmm that's mean's u pun pnh jd org ke 3 ke???
ecadwinkyasha ecadwinkyasha 09 July, 2011
@CoRet-CoRetKuhahaha...I da state kat atas tu kan?..pena tapi bila I tau I org ketiga,I blah je tinggalkan jantan tak guna tue.

biarlah dia bahagia,kebahagiaan dia lagi penting,even dia amat bermakna buat I..hehehe.

Terima Kasih atas komen anda.
Eca akan balas & terjah anda secepat mungkin.
*-*