tutorial buat WISHLIST


.assalammualaikum.
hari ini I nak buka kelas tambah widget kat sidebar.tutorial ne ringkas,widget ne pun ringkas,tak bebankan blog korang pun oke *-*.dan I pun da letak benda ne kat Sidebar I.Perasan tak I da letak "wishlist2011" kat tepi tue?....so,jom kita study benda neyh kejap *-*.

step to be taken:

1. DASHBOARD-DESIGN-Add A Gadget-Configure HTML/JavaScript.

2. copy code dibawah ini :
         
<form name=myform>
<input type="checkbox" name="mybox" value="1" checked />mp3 Sony<br />
<input type="checkbox" name="mybox" value="2" diasbled />Nikon D3100<br />
<input type="checkbox" name="mybox" value="3" disabled />Sony Ericsson VIVAZ|pink|<br />
<input type="checkbox" name="mybox" value="4" disabled />Nokia C3<br />
</form>
 
penting!!.nampak tak dua(2) benda yang I highlightkan dengan kaler biru & hijau diatas tue?.Sedikit explaination yerr::

  checked - wishlist itu suda tertunai.
  disabled - wishlist belum tertunai lagi.

3.SAVE.oke :)

so,mudahkan nak buat?.Nanti korang try la buat k!.Klu tak paam,seperti biasa ketuk-ketuk lah keyboard  korang tu dan sapa I melalui FB lagi senang :),sebab I truly FACEBOOKER.(muntah!)
 
p/s: anjing menyalak di luar.ada macam serigala I dengar :)
p/ss: assignment susah bangat!.....
 

tutorial buat WISHLIST

2 comments.. read them below or add one

erleena erleena 15 July, 2011
wahhh da ikot! mg terbaik :D

Terima Kasih atas komen anda.
Eca akan balas & terjah anda secepat mungkin.
*-*