pesanan si anak kampung kepada kekasih hatinya.


.assalammualaikum.
korang sihat ke tidak?..hari neyh I akan kongsi sesuatu dari SABAH...actually dah lama I nak tulis entry neyh cuma idea tu on off on off je.pandai hilang-hilang.SO,hari ini I nak kongsi sesuatu dari SABAH NEGERI DIBAWAH BAYU :).yerr,bagi yang tak tahu..I'm TRULY SABAHAN and I'm PROUD be a SABAHAN.mau malu apa bha jadi orang SABAH..cantik bha itu SABAH.hehehe :)

I nak kongsi satu lagu ney...lagu ini menceritakan tentang seorang anak kampung yang melepaskan kekasih hatinya untuk orang lain atas sebab dan faktor taraf hidupnya.Ah..apa kata u'll dengar jer k ....


< Klik PLAY tuk dengar >
memang aku ini..anak orang miskin
tiada apa-apa yang dapat kuberikan
engkau memang cantik memang tidak padan dan 
tidak sepadan

aku anak kampung tiada pelajaran
kuli-kuli sahaja memang tidak padan
cantik bha kau itu
banyak yang tergoda lagi orang kaya

tiada keretaku 
bawa kau jalan-jalan
rumahku pun tiada adapun bapa punya
apalagi belanja mahu bayar berian 
kawen sama kamu
bukannya kutidak suka sama kamu
tapi aku takut hidup kau kan sengsara
kerna aku cinta aku lepaskan kau sama orang lain

engkau masih muda cantik lagi menawan
jangan lah kau cari lelaki macam saya
engkau memang cantik
nanti kau menyesal tiada guna

tiada keretaku bawa kau jalan-jalan
rumahku pun tiada adapun bapa punya
apalagi belanja mahu bayar berian 
kawen sama kamu
bukannya kutidak suka sama kamu
tapi aku takut hidup kau kan sengsara
kerna aku cinta aku lepaskan kau sama orang lain

memang aku ini anak orang miskin
tiada apa-apa yang dapat ku berikan 
engkau memang cantik memang tidak padan dan tidak sepadan
aku anak kampung  tiada pelajaran
kuli-kuli sahaja memang tidak padan
cantik bha kau itu banyak yang tergoda
lagi orang kaya

tiada keretaku bawa kau jalan-jalan
rumahku pun tiada adapun bapa punya
apalagi belanja mahu bayar berian 
kawen sama kamu
bukannya kutidak suka sama kamu
tapi aku takut hidup kau kan sengsara
kerna aku cinta aku lepaskan kau sama orang lain

engkau masih muda cantik lagi menawan
jangan lah kau cari lelaki macam saya
engkau memang cantik
nanti kau menyesal tiada guna
nanti kau menyesal tiada guna
nanti kau menyesal tiada guna

hah!..BEST ke tidak lagu tue?..ble bawa berjoget?..hehehe.next time I akan kongsi lagi lagu dari SABAH tuk tatapan telinga korang yerrr...


p/s : habis download + print past exam question.
p/ss :: erks..exam tak lama lagi,bersedia ke I?.urm! pesanan si anak kampung kepada kekasih hatinya.

0 comment... add one now

Terima Kasih atas komen anda.
Eca akan balas & terjah anda secepat mungkin.
*-*