bercinta dengan lelaki yang jauh lebih muda.oke ke?!


.assalammualaikum.
heho.hari ini nak tanya korang sume,[please participate oke].
oke tak kalau bercinta dengan lelaki yang usianya jauh lebih muda dari korang?.
dah tu,dia punya ex-gf HOT gila?
oke ke?.
hopefully ramai yang akan respond.hikhikhik :)

ur comment will be publish on next entry.
cepat comment :D bercinta dengan lelaki yang jauh lebih muda.oke ke?!

{ 10 comments.. read them below or add one }

AnonymousAnonymous 25 June, 2011
oke bha tuh, ini kaitan antara hati kau & dia... in da future lah... never look back, ex-gf hot ? apa case pla durang broke up huhuhu... dia hot kompom jelez la musti kta mau jdi cm2 2... aq pena rasa then nothing happen juga... dia suda trima kita seadanya kan, watpa mau pkir ex2 dia... hehehe (tpi still skodeng ex dia tru fb) aq lah..... hehehehe
Wahdino ♥ Wahdino ♥ 25 June, 2011
Okay je. Past is a past
cik_zetty cik_zetty 25 June, 2011
bercinta dengan lelaki lebih muda? hurmm mengikut pengalaman zaty *ececeh pengalaman*

ermmm...zaty tak selesa bercinta dengan lelaki lebih muda walaupun lelaki muda seringkali try to tackle *erkkkk muntah hijau*, i'm not easily to accept him

sebab zaty terasa tua muahahaha, bagi zaty lelaki nie lambat matang, kalau bercinta dengan lelaki yg jauh lebih muda, so dorang tak matang manakala kita sebagai pempuan lebih matang daripada dorang

sebab tu kita sebagai pempuan digalakkan memilih lelaki yang sedikit tua *bukan tua sangat hehe* dan sebaliknya agar mencapai persefahaman antara dua insan di dalam perhubungan

so...bagi zaty lelaki sedikit tua *kira macam 3-7 tahun lebih tua dari zaty* adalah lebih matang daripada lelaki jauh lebih muda, i like lelaki tua muehehehe

lain orang lain citarasa, pandangan dan juga prinsip :)
~ FaRaH izzAtY ~ ~ FaRaH izzAtY ~ 25 June, 2011
x slah pon kalo bercnta dgn laki yg lbih muda.. cume, kalo umo dye jaoh smpe bepuluh taon tuh, agk plik sket la.. :) org pon pndg len mcm jek kan.. hee :B
Cik Azizah Cik Azizah 25 June, 2011
tak tahu ok ke tak..tapi ni pendapat yer..

1. Lelaki lebih muda ni ade sesetengah lebih matang.mungkin dari segi perwatakan kat rumah kot.

alamak no idea..tak update kemudian ye..hehe
saveqmm saveqmm 25 June, 2011
salam..tu semua terpulang dari individu k.
kalau sudah cinta biar muda or tua,kena terima la..
yang penting hati dan perasaan kenala ikhlas..
soal ex-gf..dah namanya ex kan..toksala fikir macam~macam k..heheh.

nway,saya follow sini k..nice blog..jemput ke blog saya..http://saveq.blogspot.com/
AnonymousAnonymous 25 June, 2011
HARRAZDANI - ukuran kematangan seseorang itu bukan bergantung kepada usianya...usia hanya salah satu faktor menyumbang ke arah itu...kematangan diukur dari segi sejauh mana seseorang itu cepat menyesuaikan diri dengan sesuatu keadaan yang sedang dan akan mereka hadapi...ada lelaki diusia tua masih disifatkan tidak matang berdasarkan tingkah lakunya...dan ada lelaki muda yang jauh lebih matang...

soal cinta dengan lelaki muda...soal tahap kematangan no 2....yang lebih penting kita sebagai orang islam tengok tahap imannya...apabila imannya ada...insyaallah kematangan itu datang dengan sendirinya...dengan iman seseorang itu akan sayang pada dirinya...dan insyaallah akan sayang pada orang lain....jika imannya tiada bermakna dia tidak sayang pada dirinya dan bagaimana beliau ingin menyayangi orang lain....walaupun dia dilihat matang giler...huhu

apapun dalam membuat pilihan tepuk dada tanya iman, jgn tepuk dada tanya selera kerana selera sering kali menipu.
Syuxer Syuxer 25 June, 2011
x salah bercinta dngan lelaki yang muda..:)
M!ssy Chue M!ssy Chue 25 June, 2011
ok gak bha tuh..usia bukan halangan..klu nm'y ex, toksah pikir byk.. he is urs..uiikk (hebat pulak tuh..hihihihi..sejaaa mngacau here..
fazihah fazihah 25 June, 2011
salam ca, bagi akulah. lelaki jauh lebih muda nie x da masalah yg penting hati budi dia. ada sesetengah org yg jauh lebih matang dr usia mereka. everyone have their own perception ada yg suka lelaki matang and ada yg suka lelaki yg agak childish. but the important things is u have chemistry wiv him.setiap wanita mendambakan lelaki yg baik, mampu menyayangi, melindungi dan membimbing mereka dunia dan akhirat. itu adalah lebih penting . n bagi aku usia hanya satu angka, contoh terbaik adalah rasulullah dan siti khadijah. beza baginda dan isteri adalah 15 thn, tp rasulullah sngt mencintai siti khadijah dan x pernah menduakannya selama hayatnya. bahkan semasa siti khadijah dah x da, baginda menyediakn 3 piring semasa makan bersama siti aisyah yg mana 1 piring itu di sedekahkan pd fakir miskin dan pahalanya diberikan pd Siti khadijah. of course kita x mengharapkan kesempurnaan, tiada yg sempurna di dunia ini. bagi aku, jika lelaki itu memenuhi kriteria yg kita mahu. itu dah cukup. sekarang ni, usia dah x jd isu besar, misalnya selebriti.. malahan org2 yg aku kenal, alhamdulillah mereka bahagia. be positive ok!
about ex hot gf plak, there must be a reason why mereka broke up. kadang2 lelaki nie tak suka kita membandingkan diri kita ngan ex dia, begitu jg membandingkan dia ngan lelaki lain. forget about her. their stories already endsssss, n ur story is just begin. be urself, thats why he likez u... be confident ok!
dalam al-quran ada menyebut "lelaki yg baik adalah untuk wanita yang baik begitu lah sebaliknya"
kita tidak perlu jadi sempurna dalam mengejar cinta tetapi kita boleh sempurnakan cinta kita dgn menghargai dan mencintai mereka yg dekat di hati Kita.... dan kita lakukan semata2 kerana kita Mencintai Allah s.w.t. what ever happens follow ur heart, kerana di situlah iman, sebelum di ungkap dan dilaksanakn ....k. be +ve.the choice is yours.

Terima Kasih atas komen anda.
Eca akan balas & terjah anda secepat mungkin.
*-*