elak blog diHACK



.assalammualaikum.fenomena hacker menjadi-jadi.korang dah check ke belum samada blog korang tersenarai?!check kat sini.kalau takde,jom I nak kongsi cara-cara nak elakkan blog korang dihack atau dalam bahasa melayunya digodam.[psst,heranlah napa orang suka guna HACK daripada GODAM].

PASSWORD!.[idea comes up selepas diingatkan oleh encik hasrulhassan dalam entry ini]
password korang takleh amik mudah sangat.kalau boleh janganlah street je password.contohnya 123456.kan mudah nak kenal tue.so,cari password yang agak kuat.contohnya camne :qw1234wq tak pun !1qwq1! kan sangat-sangat kuat password cam tu.gabungan alphanumeric[huruf+nombor] amat sesuai,nak lagi kuat +simbol.

eh eh,ne je yang I terfikir,korang nak cara lain.baca selanjutnya kat sini.
elak blog diHACK

1 comment... add one now

hasrul hassan hasrul hassan 21 June, 2011
Salam.
Saya ada gak petua dan tips .. :)

http://www.hasrulhassan.com/2011/06/elak-blog-kena-hack.html

Terima Kasih atas komen anda.
Eca akan balas & terjah anda secepat mungkin.
*-*