entry basi 1 [si baju biru]


.assalammualaikum.
hari neyh dah dapat update,sebab line celcom kembali oke di daerah kudat.so,sila jangan muntah jika I update.hahahahaha.gelak sakan.so,starting from right now,I akan publish segala entry-entry basi buat korang.cerita-cerita dari I sepanjang ketiadaan I di alam maya sejak minggu lepas.

entry basi 1 [si baju biru].
kejadian ne berlaku pada pagi Ahad,around 02.00AM kat ruma keluarga I di Kota Belud.Time neyh,I dan adik-beradik I baru sampai dari kampung my mom di Tandek,Kota Marudu.Malam tu,we suppose balik guna 1 kereta je,means,kereta abang I tinggal kat Tandek and we all balik guna my dad's car.Tapi,my mom still menolong kat rumah mama tua I potong daging tuk majlis kahwin my kazen tu.Abang dan adik-adik I dah tak larat nak tunggu lama,lagipun nak tidur kat situ,tak berapa selesa.So,abang I cakap,kita pulang dulu naik keta dia.Sepanjang perjalanan tu,paam-paam je lah.Jalan malam dan melalu jalan 'paling syok'[jalan ulu kukut,sapa-sapa yang tau kerasnya jalan neyh,paamlah perasaan I tu].I dalam hati berdoa je sepanjang perjalanan,semoga kami dijauhi perkara yang tak diingini.

Sampai je rumah kat KB tu,kami hairan kenapa lampu luar sume OFF.Padahal my dad kan dah pasang lampu yang automatik.Bila hari gelap,lampu akan ON,ala macam kat tepi jalan tu.tau kan?!.So,abang I call my dad tanya kenapa.Beliau pula cakap,mungkin blackout.Tapi tengok ruma jiran-jiran[padahal jiran jauh-jauh rumahnya,seberang jalan.]..sume terang benderang je.Time tu tak fikir apa lagi,I turun dari kereta dan buka pagar.Time nak buka pagar tu,I rasa nak terkencing je.Oke,sumpah I bukan seorang yang suka menahan kencing.Tau tak keburukannya jika tahan kencing..BATU KARANG oke.Lepas tu,dalam fikiran I,nak kencing je.I pun carilah tempat yang sesuai,sebab kalau nak masuk dalam rumah lagi,mesti lambat,nak buka bilik lagi nak p tandas lagi angkat barang lagi.huhuhu.I pun ingatlah,kat bawah tangga rumah kami neyh,ada paip air,dan keadaan agak gelap sikit.So,I pun pegi kat situlah.Sambil-sambil tengah tuttt tue kan,mata I meliar ngadap sawah kat belakang rumah tu.kat tepi sawah tu,ada lah rimbunan pokok pisang.jengjengjeng.pokok pisang tu,kang ada pula hantu pokok pisang si pasha sendat kat sana.haha.tetiba pulak,,I nampak macam kelibat seseorang dari belakang badannya saja.Komform lelaki yer..berbaju biru dan berseluar putih.rambut pendek paras tengkuk tu.dia macam sedang nak lari ke arah sawah tu.I pun apa lagi,tak ingat apa dah,terus je laju-laju tarik seluar dan lari pegi keta abang I.Abang I time tu tengah merokok kat luar keta,dan adik-adik I masi tidur kat seat belakang.

Lama I berdiri kat luar keta abang I sambil tengok ke arah tangga tue.Then,baru la I gtau abang I pasal orang yang I nampak tue.Abang I pula suh I masuk dalam keta balik.Then,dia call bapa inform pasal tu.My parents pula suh kami stay dalam keta takpun pegi ruma pakcik[masuk dalam kampung,rumah kami ne tepi jalan je.memang sapa-sapa nak pegi Kudat,KM atau Pitas,memang lalu rumah neyh].Abang I cakap "kita pegi rumah pakcik".So,dia start enjin dan terus keluar dari kawasan rumah tu,nak masuk simpang pula,tetiba dia rasa macam nak patah balik kat ruma kami.I pula nampak sekali lagi,kat sawah tu,macam orang tengah nyalakan lighter.I inform abang I,dia pula macam nak turun dari keta.I cakap lah jangan,takut dorang ramai kan.So,kami pun masuk pegi dalam.Sampai kat umah pakcik I,adik bapa I yang bongsu tu baru keluar dari rumah,pakcik I yang sorang lagi ada kat tangga dengan anak teruna dia.bincang punya bincang,dorang berempat(termasuk abang I) pun pegi tengok ruma kami tue.Dalam 30minit macam tu,dorang balik.Abang I terus tanya adik lelaki I "ps2 ko dimana".adik I cakap ada dalam keta.Abang I cakap balik "aku ingat hilang sudah,sebab tinggal joystick lagi dekat tv".Abang I cetalah,pintu ruma memang terbuka,tak terkunci.[erkk].

Tak lama lepas tue,my parents pun sampai rumah kami.Me and adik-beradik pun balik rumahlah.Sampai kat rumah,terus masuk dalam and check-check in case ada yang terambil oleh sang pencuri tue ke.hikhikhik.My mom cakap,memang betullah ada orang masuk rumah ne,sebabnya pintu bilik kaklong tu,my mom cakap before balik kudat ari tu,dia sendiri yang kunci.dan barang-barang dalam bilik kaklong dah terkacau.Katil selalunya kaklong I akan kemas sebelum balik rumah-in-law dia dan katil baby chenta pun berterabur.Nasib baik lah barang lain takde nak kena amik ke apa.Syukurlah.hehe.btw,nak amik apa kat ruma tu,ruam tu macam hotel je bagi kami yer.nak amik TV tu.larat ke nak angkat?.hehe.nak amik pinggang mangkuk,dan segala peralatan dapur tue,korang nak buat apa.kampung tu kecil je.ko amik,orang tau tu barang sapa.haha.

tapi malam tu,I teringat je si baju biru tu.Dalam hati I ne cakap "ada ka lagi kawan dia kat situ,ntah-ntah ada yang tengah skodeng I kencing tu"..uwaaaaaaaaa....sadisnya!.Malam tu sebenarnya beri pengajaran buat kami,agar lebih berhati-hati.Nak kena pasang pendinding kat rumah tu,supaya orang takde hati nak dekat kat rumah tu kalau takde tuan ruma,sapa ada pendinding tu?.jom kongsi-kongsi yer...

oke,itulah ceta si baju biru.Kalau I tau dia tu sapa,I mandulkan dia.haha.
nanti sambung lagi dengan entry basi 2.

entry basi 1 [si baju biru]

0 comment... add one now

Terima Kasih atas komen anda.
Eca akan balas & terjah anda secepat mungkin.
*-*