napa tak guna je apa yang ada?!.



.assalammualaikum.heho.hari ini baru sempat nak berblogging.bukan apa,kemarin sehari suntuk belajar buat doodle.kikiki.tapi tak jadi,ada yang jadi,lupa lak nak save,sebabnya tinggalkan lappy begitu je time nak g main basketball.oke,hari ne rajinnya I pergi ke kelas.ye lah,kelasnya kan hari khamis dan sabtu sahaja.So,kenalah rajinkan diri itu :)

bangun kul 12,eh kul 10 pagi dah bangunlah.ntah sapa call awal tul pastu mengaku 'abang' dengan I,siap panggil I 'sayang' segala.watdehel la lu!.lepak atas katil tersayang tak sedar kul 12,bangun-mandi-basuh kain-masak-makan-on lappy-cek VOISS-cek email.sedang khusyuk-khusyuk tu,housemate I buka TV3,dah main rupanya ceta marimar tue.eh eh dah jam rupanya.I memang nak jalan awal ke kolej,even perjalanan dari ruma-kolej cuma dalam 15minit sahaja.Sebabnya,I rajin nak printout notes kat kedai.

Then,pergi lepak-lepak ceta-ceta ma kawan-kawan.Naik atas academic department yang cantik tu.ternampak pula JADUAL BARU.wow!.suka lah jadual baru neyh.starting next week.27hb June next week kan?!.dalam hati,means hari ini ada kelas lagi.oke,I pun rajinlah naik g cari kelas.Kelas gelap je.I pun tunggu je,sebab ada dalam 30minit baru kelas nak start.Tak sabar nak tunggu,I pun SMS kawan I yang I baru dapat numbernya neyh.Dia inform,kelas kemarin dan esok.hah!.apasal I tak tahu langsung.Dia cakaplah cek dekat academic department.I pergi lagi(sebab tak puas hati)...takde pun information.watdehal lah sangat!.

yang I hairan,kolej I neyh kan,siap ada one website for student and lecturer.ada email lagi bagi setiap orang.Kenapa tak guna kemudahan yang ada tuk inform student?!.Kenapa tak send gi email?.tak send gi VOISS.kan senang bagi student yang jarang datang ke kolej.macam I neyh,even ruma dekat lah juga dengan kolej,I memang susah nak jalan.Sebabnya,nak kena melintas.I memang takut nak melintas.(oke,alasan tu tak logik juga kan)..tapi bagi student yang keja part-time pula amacam?!.ke student part-time?!.

So,I hairanlah kenapa bila dah ada kemudahan macam tu tak digunakan?.I bukanlah sakit hati sangat,cuma rasa terkilan lah sebab benda camtu dah buat I terlepas satu kelas.Kalau korang kat tempat I,korang rasa apa?.cuba kongsi sikit..

p/s: ne bukan sekali kena camne.dah berkali-kali tau!.
napa tak guna je apa yang ada?!.

2 comments.. read them below or add one

fazihah fazihah 23 June, 2011
salam eca, it was the 1st question yg aku memang nak tny ngan staff unirazak masa aku mula2 masuk. n aku phm perasaan ko bab aku pun pernah merasainya. hahahahaha. anyway let me know if u got d answer..
p/s: bengang, bila aku pegi kelas n dpt tahu yg that class canceled n had been replaced without sending an email or voiss just tampal jer.n at that time i stil d kinarut, and what make it more "geram" i miss my presentation eventhough i already prepared.
ecadwinkyasha ecadwinkyasha 25 June, 2011
@fazihah wasalam.that was my point.we,as the student,miss the class.the effect?.us..our studies.

i really hate that situation.and actually a lot of classmate know it and never spread it via fb or what so ever.huhuhuhuhu

Terima Kasih atas komen anda.
Eca akan balas & terjah anda secepat mungkin.
*-*