Al-Hijab suspen,lucu,seram?!


^_ASSALAMMUALAIKUM_^

dilanda kesibukan yang amat sangat!.cehhh,bajet sibuk tul,tapi memang betul puwn.Sekarang sudah ada ASSIGNMENT eh!.so,tengah cari-cari point-point untuk assignment.Even ada assignment,tetap luangkan waktu untuk menonton wayang dan jumpa encik cinta hati.(>,<)".malu a nak ceta pasal beliau.kita ceta pasal movie yang I,Miss Jen dan Miss Rain tengok tadi iaitu Al-Hijab!.

Untuk pengetahuan korang,I dan Miss Rain sangat-sangat penakut dan sikit pengecut mau tengok ceta HANTU ataupun SERAM!.tapi dalam sifat-sifat takut tu,menyempat lah tengok ceta Al-Hijab,sebabnya...nak tengok filem arahan Pierre Andre.I minat dekat dia sangat-sangat!.\lah sangat/.

Al-Hijab yang dimaksudkan disini,ialah 'mata hati',yang kita dapat melihat makhluk Allah SWT yang lain.Dalam ceta neyh,Pierre Andre berlakon sebagai Raff,seorang pelakon sampingan juga kekasih kepada Nur Fathia.si Raff ne ditawarkan memegang waktu utama dalam sebuah movie seram.Tapi untuk menghayati watak tu,beliau kena lah rasakan keseraman tu kan?!.So,beliau pun carilah jalan supaya beliau dapat rasakan perasaan seram tu.Then,beliau ne dapat SMS dari nombor yang tak dikenali,kononnya dapat membantu beliau.Apalagi,si Raff ne puwn pergilah ketempat yang dimaksudkan.

Setibanya disana,beliau bertemu dengan Mak Itam.Mak Itam ne kononnya pernah berhutang dengan arwah mak si Raff ne,so beliau pun apalagi rasa nak membantu si Raff untuk membuka al-hijabnya itu.Selepas tu,si Raff ne pula dapatlah melihat benda-benda halus disekelilingnya.Then,Mak Itam ne nak tutup balik al-hijab tu,tapi si Raff ne menghalang.Then,masa beliau balik sampai kat rumah,beliau diganggu oleh makhluk-makhluk halus....kat sini,ceta dia seram,lucu,suspen!.seyesly,I takut oke!.sangat-sangat takut,terkejut dan sedikit lucu.Paling seram part,..bila rumah si Raff ne tetiba takde letrik.then,macam-macam terjadi.Tetiba,ada pula kekasih si Raff ne datang ke rumah.I ingatkan dah siang,rupanya masih khayalan si Raff ne.terkejut lah tetiba Nur Fathia jadi hantu.hahaha.Lucu pula,banyak eh!.part si Raff tumpang keta si Bell.hahaha,lucu betul....siap satu panggung gelak. :)

last-last,,,eh korang tengok la sendiri ekh?!.kang I ceta sampai habis,takde la suspen lak.tak syokk oo.BTW,I bagi 4/5 bintang untuk movie ne!.hehehe :)

eh eh,banyak sangat kan movie baru,tapi macam takde je yang BEST weiii..so,sila SUGGEST dengan I movie apa yang BEST!.nak gi tengok next week dengan encik cinta hati :)

p/s:..encik cinta hati I sangat tinggi.bila nak bercakap dengan beliau,kena dongak tinggi-tinggi.Beliau punya syok gelakkan ke'tinggi'an I neyh...[bai,wa punya tinggi 162cm++ oke?!]hehe (xX.Xx)"


Al-Hijab suspen,lucu,seram?!

1 comment... add one now

Zaza Zafran 귀여운 Zaza Zafran 귀여운 10 October, 2011
xminat cite antu...kang xleh tidur malam..

Terima Kasih atas komen anda.
Eca akan balas & terjah anda secepat mungkin.
*-*