Tutorial |Menu Tab Simple|


^_ASSALAMMUALAIKUM_^

hari ini ada RQ dari encik asammasin camna nak buat menutab macammana nak buat menu tab macam I.tengok gambar dekat bawah ini:....


menu tab ne simple je.tak perlu nak upload gambar,cuma tulis je.:)
so,mulakan yerr........
Dashboard -> Design -> Page Element -> Add a Gadger -> HTML/JavaScript.

Lepas tu,da buka a new tab kan,tulis kat situ apa yang korang nak letak dalam menu tab.Contohnya;;..my story|home|tutorial|giveaway and so on.....


then,highlghtkan perkataan yang kamu nak linkkan tu.then tekan butang LINK(macam dekat gambar dibawah ne),lepas tu masukkan URL page yang kamu nak.Contohnya,I letakkan "bloglist" dalam menu tab I,bila korang tekan,akan buka satu lagi tab yang akan paparkan semua bloglist I.macam tu?!.



kalau korang nak letakkan page link pula,nanti I buat tutorial k.pelan-pelan ye newbie!.benda-benda gini tak susah cuma nak rajinkan je tau!.hehehe.I akan buat tutorial berasingan,kalau buat sekali,pening pala I.hehehe.



2 comments.. read them below or add one

hazwan hairy hazwan hairy 05 November, 2012
msih xblh save..blh save 1 ja...adoi

Terima Kasih atas komen anda.
Eca akan balas & terjah anda secepat mungkin.
*-*