setelah dua berlalu,ada dua lagi menanti.



^_ASSALAMMUALAIKUM_^

eca baru sampai rumah!...dari mana?...eh,dari kolej lah.Hari ini,ada paper kedua.Subjek Morphology and Syntax.Semalam pula subjek Literature.Errm,target.. ---> B,and hopefully it higher that expactation.

meh meh baca cerita dua paper yang sudah berlalu dengan tak berapa nak jayanya.

Literature.
Duration 3jam dan eca keluar 20 minit sebelum masa tamat.Sebab dah siap (agaknya!).Untuk paper kali ini,eca rasa sedikit susah-senang.Macam biasala subjek literature,kena ada soalan definition.So,ada beberapa literary terms tu tak tahu,sumpah tak pernah dengar...tapi dari dibiarkan kosong,baik habiskan dakwat pen jawab soalan tu dengan ayat yang merapu-rapu.In case,pemeriksaan bagi markah 'kecian'.Then,soalan yang tak diduga....before masuk exam venue,kawan-kawan semua pakat bincang kejap pasal novel yang kami kaji..semua cakap pasal 'settings' tapi tetiba keluar dari mulu eca, "jangan seja character yang keluar suda".Sebab malam sebelum hari exam tu sebenarnya,eca dah terdetik dihati yang character akan keluar.Nasib ada baca sedikit.Tetiba pula soalan novel tanya character.Alhamdulillah,dapat gak jawab kan?.Romeo & Juliet gives me sing a song,its damn easy for me,except question (a).Romeo Romeo Romeo.Berkat jawab soalan yang my lecturer bagi lah ne.Akhir sekali,LESSON PLAN!...yeay,4pages for Lesson Plan,including the teaching aids.I done well each steps in lesson plan.Sempat melakar 'mind-mapping' lagi yer,..dengan lukis muka budak perempuan,piano....ooomeejeee,tetiba eca reti melukis.

Morphology and Syntax.
Paper ini senang je kalau study,diulang kalau study.hah,kau buat apa eca?.chatting..eh eh chatting sambil study oke?!.yeay,semalam eca dan classmate study via FB dan Blog Lecturer.terbaik kan?!.Suka babe cara macam ne...tak bosan dan lagi interaktif,takyah nak jumpa lecturer dekat office dia.Just thru online je.Then,setelah sejam menjawab paper tadi,...baru sedar rupa-rupanya ada Section B dekat mukasurat paling belakang.Adoiii,2soalan dan 20markah setiap soalan.TERBAIK.Apa lagi terus merangka jawapan.Susun ayat dan mula menulis sehingga tangan kanan ne bergegar sendiri.Ya Ampun,apakah nasib.Tak fokus menjawab,tulis sikit tangan sakit.terpaksa slow je menulis.Bila nampak kawan-kawan dah berdiri meninggalkan dewan exam,arghhhh tension.Asal dorg ne cepat je siap?!.Dah lah ada setengah dari soalan tu mengelirukan......grrr,sakit kepala juga lah.

tapi yang dah berlalu,takyah nak fikir-fikir kan?.Sekarang ada dua hari untuk paper seterusnya hari Isnin ne...aja aja fighting!.


setelah dua berlalu,ada dua lagi menanti.

0 comment... add one now

Terima Kasih atas komen anda.
Eca akan balas & terjah anda secepat mungkin.
*-*