Teringat dan tak boleh buat?....


Assalammualaikum.

Pernah tak korang putus cinta?.Siapa sini yang tak pernah putus cinta,untunglah!..Dah dapat cinta sejati kan?.Tapi korang pun rugi juga,sebab tak pernah rasa perasaan kecewa,putus cinta dan yang sewaktu dengannya..eh eh,lain orang lain pendapatnya kan?! #jangan nak hentam eca sangat oke?...

Siapa yang dah lama jadi pembaca setia blog ini,mesti tahu kan dulu eca pernah bercinta (cinta lah sangat!) dengan seorang navy neyh...NAVY oke?!.tak tahu kenapa boleh terbercinta dengan dia..eh eh,bukan bercinta rasanya,,,,lebih kepada teman tapi mesra.#As I mention him as TTM here!.

Bila dah tak bercinta eh eh tak rapat dengan dia,ada banyak perkara yang buat eca tak boleh buat secara tiba-tiba.Eca maksudkan tetiba eca tak boleh buat benda tu..tetiba rasa macam malas buat benda tu..tetiba rasa meluat tengok benda tue....macam-macam lah yang terjadi!.

1st; tetiba tak suka YM.

tahu kan YM tu apa?.yahoo messengers lah!.Dulu,rajin bebenar YM,sampai kadang-kadang 4-5pagi masih berjaga.Bila dah tak rapat dengan dia tue,rasa nak ONLINE YM puwn payah!.dah jarang erm,rasanya dah tak pernah online YM tue.Tapi bagus gak kan putus cinta,terus dah takde nak online sampai 4-5 pagi!.Dapat tidur awal,dapat beri perhatian kepada blog.muahahahahaha >,<



2nd; tetiba tak suka makan kfc.
eh eh,tipu je!.ada pula tak suka makan kfc.Kalau boleh,KFC tu dah jadi dapur nombor 2 eca.Takdelah nak melantak KFC hari-hari..badan puwn dah semakin comel dan comel jadinya!.Eca dah tak boleh duduk dekat KFC dekat area apartment ne je...macam teringat-ingat kisah duduk makan berdua.(romantik lah tu #romantiklahsangat!).Nasiblah kawan-kawan rapat pandai cheers up eca.So,tak lah teringat-ingat sangat!.


3rd; tetiba tak suka dengar lagu......


wah,dulu time ehem ehem sakan....bukan main suka dengar lagu Luahan Hati (yang Kristal nyanyi,penyanyi asal from Singapore!) dan lagu Disaat Aku Mencintaimu (Dadali Band).Ingat lagi,dia pernah nyanyi lagu Luahan Hati tu....#touching sehhhh!..Dari lagu Luahan Hati tu kepada lagu Disaat Aku Mencintaimu,itulah dua lagu menceritakan kisah cinta ehem ehem kisah cinta tak cinta kami!.hah ahaha.Waktu mula-mula putus,eh eh jarang berhubung...dengar dua lagu neyh je dah mencurah-curah airmata neyh jatuh.Sampaikan bestfriend eca,Encik Amir tahu yang eca menangis!.Nampak sangat mata bengkak tu kan?.
                                      Tapi kedua- dua lagu ne lagu feveret eca...camna tue?!.hikhikhik


4th; tetiba tak suka panggilan Hubby/By/B dan yang sewaktu dengannya.

Dulu,eca panggil dia B...#korang tahu la maknanya tue kan?!.....dia panggil eca,"ayang".romantik la pula!.acecececeh.Abaikan perasaan itu!.hukhukhuk.Tetiba,lepas putus dengan dia,try-try pula bercinta dengan orang lain..Orang lain tu pula gelarkan diri dia "B",ish ish ish,tak boleh blah langsung!..Mestilah teringat-ingatkan dekat encik TTM tue.Tetiba rasa macam "erm,gelaran yang sama..macam takde yang istimewa".hahaha.


Seriously,sampai sekarang masih teringat,terkenang,terbayang,ter-ter-termengalir airmata...muahahahahaha.Tapi sampai bila nak macam tue kan,so..perlahan-lahan eca kuatkan semangat tuk lupakan dia.payah dan memeritkan..tapi bila difikirkan kembali,eca yang rugi!.Lagi ramai orang sayang eca.Biarlah dia dah bahagia,takkan eca terus menderita kan?...Mungkin mulut katakan ya,hati tak siapa yang tahu kan?...hikhikhik.....SO,bagi kamu yang putus cinta tue...jangan ingat kamu kalah!.Ingat,masih ramai orang sayang kamu.Allah SWT ada disamping kita,ingat tue!.

derita itu sekejap!...nak tahu macam mana eca lupakan ex-bf kesayangan tu?.....#tunggu entry akan datang!

{ 8 comments.. read them below or add one }

kay_are kay_are 23 February, 2012
dah macam alergic lak.. takpe2.. confirm sekarang sume dah ok kan? tambah part makan kfc.. mane boleh tak makan ^^
AnonymousAnonymous 24 February, 2012
ni incik amir dtg ni...ekekeke
biasanya kalo frust lah org lyn lgu jiwang2...
(=.=")
FiZ FiZ 24 February, 2012
time will heal the wound :)
ecadwinkyasha ecadwinkyasha 24 February, 2012
@kay_are..hahaha.xdela smpai alergik,alergik sikit je.hahaha..ish ish,mana boleh tak makan...lebih2 ada kupon free :)
ecadwinkyasha ecadwinkyasha 24 February, 2012
@Nyamuk Terbang,yg fobianya...xberani nak terima cinta lagi
ecadwinkyasha ecadwinkyasha 24 February, 2012
@EZAD AMIR..xnak layan lagu jiwang.kang nangis....uwaaaaaaaaa
ecadwinkyasha ecadwinkyasha 24 February, 2012
@FiZ,yes..time will make me forget everything :)

Terima Kasih atas komen anda.
Eca akan balas & terjah anda secepat mungkin.
*-*