ganggu pembacaan korang ke?


Assalammualaikum.


eca terima satu komen bertulis macam ne (siapa yang hantar,eca rahsiakan) ::
salam.. ini kali pertama sy baca blog awak.. before this awak selalu ping blog kat (one blogger group,terpaksa dirahsiakan) kan. tp x pernah terfikir nak bukak sbb promote iklan je memanjang. hehe sori la.. saya tgk blog awak ney mcm blog iklan dah. banyak bebeno iklannya sampai naik pening nak baca entri. saya faham, iklan tu penting sbg passive income. tp kalau iklan lebih diutamakan berbanding entri, hujung2 nanti xde org nak bukak blog awak. kalau xde org bukak cane nak klik iklan ye dak? hehe.. so saya harap awak manage la blog awak baik2 ye. kang org baca iklan je xbaca entri. hehe p/s : ini komen membina. lawatlah blog sy kalau sudi. =)

even kawan-kawan cakap,"ala eca jangan amik kisahlah tu","ala eca,itu blog ko..biar je org mcm tu","akak guna dot.com tu yang ramai yang tak puashati","aah,nampak crowded gak,but,if u think u right,just proceed,dont follow what other said".......

 #nangis sikit!!.dugaan agaknya ye?.


Sincerely,eca tidak ambil kisah,but when think deeply...ya,I have to do something.I want all my readers and lovers to fall-in-love with my lovely blog since I share a lot here.Not only about myself,but also life as a student,life as a female-teen,life as future-educators,blog tutorial and etc...jap jap,baca dengan teliti sekali lagi komen tersebut.

si pengomen ada mngatakan,banyak bebeno iklannya sampai naik pening baca entry.eca nak tahu je,iklan-iklan dekat blog ne ganggu korang ke untuk baca entry?.Sebabnya eca dah MANAGE baik-baik dan elok-elok semua IKLAN tu tersusun rapi dan ditumpukkan dalam satu tempat.yeh,satu tempat.Iklan nuff diatas header dan iklan exabytes dibawahnya.(tunggu cek nuff & exabytes,hehehe).Then,iklan 'affliates' dibawa entry.....dan iklan berbayar kini eca pindahkan disidebar.Agaknya ganggu lagi ke pembacaan korang?!..

yer,eca ambil inisiatif untuk tambahkan side income dengan meletakkan iklan berbayar dan iklan affliates di blog ini.Hasilnya,bukan eca nikmati seorang....eca salurkan melalui Giveaway,eca Sponsor Giveaway,bayaran tahunan domain....so,tak salah kan?!.Lagipun,tak salah gunakan blog sebagai ajen pengiklanan kan...bukan setakat keuntungan dipihak eca,malahan keuntungan (insyaallah) bagi pihak pelanggan.omputeh cakap,"win-win situation".

" kalau awak belajar marketing,ianya sebenar antara ajen pengiklanan yang semakin mendapat sambutan!!
.owh,eca belajar camna nak jadi cikgu je.heho =.="
DISCLAIMER : eca tidak menyatakan siapa pengomen yang komen sedemikian didalam entry ini.Malah,kawan-kawan blogger yang eca utarakan permasalahan yang bermain dibenak fikiran eca ne tidak tahu siapakah pengomen tersebut.Siapa dia,biarlah rahsia.Entry ini eca buat,sebab nak dapatkan feedback dari pengunjung setia eca.PLEASE BERIKAN FEEDBACK ANDA.I need it to ensure my blog didn't give much problems to you.


untuk kamu yang sudi berikan feedback berkenaan blog eca.
tapi yang special cuma untuk dia.#owh,gatai betul.


bha,kalau kamu rasa ini entry berguna,buli kai tu kelik dulu iklan yang 'banyak bebeno' dalam blog ne?!
lakukan dengan hati yang ikhlas,semoga anda diberi pembalasan yang setimpal.sekian.

{ 22 comments.. read them below or add one }

azizah :) azizah :) 20 May, 2012
bagi jijah tak nampak masalah pun.. iklan eca semua di tempat yang sepatutnya.. tak timbul pun iklan yang menganggu untuk baca entry.. lain lah iklan yang terbang2 ke. bila scroll dia pon ikut sekali... tapi tak nampak pon kat belog eca.. emmm tak paham2..

xpelah eca jadikan ini satu kritikan yang membina :P
Arol Mubin Arol Mubin 20 May, 2012
Pada pendapat Arol, iklan2 tue tak mengganggu pun. Sebab iklan2 di blog kak Eca bukan jenis floating. Kalau iklan floating memang mengganggu sangat2, tambahan Arol guna netbook. Arol selesa baca entri di blog kak Eca. Itu pendapat Arol, mungkin orang lain berbeza. :)
Sally Yatiey Sally Yatiey 20 May, 2012
Setuju dengan pendapat Puan Jijah. ^_^ Iklan2 tersebut langsung tak menganggu pengunjung yang datang ke blog Cik Eca untuk membaca entry. :) Iklan pun berada di tempat yang sepatutnya. :D
Rieyzana Rieyzana 20 May, 2012
betul laa eca.. iklan2 tu mmg x mengganggu langsung...betul juga kata arol... lain laa kalo iklan floating.. abaikan ajer yer eca..
bebeldotsorang bebeldotsorang 20 May, 2012
takpe take it positive..
Azi Azi 20 May, 2012
akak ok je baca entry eca. tapi itu pndngan dia, setiap org berbeza. ambil yang positive. Bagus jugak dia komen sekurang2 kita tahu kelemahan kita, dn eca patut bangga sebab ada yang amik peduli blog eca ni...
Syuhada Nasya Syuhada Nasya 20 May, 2012
ok je blog eca ni .. mybe dea tengok sekerat je kot .. yg atas je kot dea tgok .. hehe
ciksukaberangan ciksukaberangan 20 May, 2012
nampak lap lep lap lep dekat blog ni. haha. tapi tak menganggu pun. masih boleh baca entry ni dengn baik :)
IntaNBerliaN IntaNBerliaN 20 May, 2012
bg akak ok je.. xda ganggu pe2 pun..
kay_are kay_are 21 May, 2012
bagi aku takde r ganggu pun.. bese je.. lain r kalau ko letak kat tengah.. memang ganggu betull. tapi letak kat tepi2.. bese r tu..
ecadwinkyasha ecadwinkyasha 22 May, 2012
@kay_are xnak da letak kt tengah2x.hehehe :D
ecadwinkyasha ecadwinkyasha 22 May, 2012
@IntaNBerliaN takut ganggu org baca entry je
ecadwinkyasha ecadwinkyasha 22 May, 2012
@ciksukaberangan hahahah,da bannernya sume liplapliplap.nak buat cmna.hehehe
ecadwinkyasha ecadwinkyasha 22 May, 2012
@Syuhada Nasya hahaha,ntahlah.xpasti pula psl tu :D
ecadwinkyasha ecadwinkyasha 22 May, 2012
@Azi betul tu,tahu dah kelemahan blog kita bila ada org komplen
ecadwinkyasha ecadwinkyasha 22 May, 2012
@Rieyzana dlu pena buat iklan floating..tpi kena tegur.tu yg xbuat lagi
ecadwinkyasha ecadwinkyasha 22 May, 2012
@Arol Mubin xnak da jenis floating,dah pena kena tegur.
ecadwinkyasha ecadwinkyasha 22 May, 2012
@azizah :) iklan floating tu namanya kak..mmg taknak guna da.

Terima Kasih atas komen anda.
Eca akan balas & terjah anda secepat mungkin.
*-*