Aku yang dulu bukanlah yang sekarang.....


Assalammualaikum.
aku yang dulu bukanlah yang sekarang.dulu kecik,sekarang dah besar.dulu student, sekarang workingwomen, dulu minta duit dengan PAMA,..eh eh,sekarang pun minta lagi untuk sambung STUDY.hahaha....

korang pernah tak, playback hidup korang....5tahun sebelum ini, 10tahun sebelum ini...pernah tak korang perasan yang korang mungkin dah berubah..mungkin dari segi penampilan,mungkin dari segi pemikiran atau sebagainya..dulu bujang,sekarang dah kahwin, dulu berdua,sekarang dah bertiga...dulu pakai motor,sekarang pakai kereta.....pernah tak korang rasa,betapa susahnya hidup dulu baru dapat peroleh kesenangan macam sekarang....macam my parents,dulu berpindah-randah sampai 3buah kuartes kerajaan,sekarang dah mampu milik 4buah rumah..salute them!!!!.
mungkin dua-tiga tahun lagi....eca akan jadi bos sebuah Pusat Tuisyen.mungkin waktu itu,eca akan cakap, Dulu KULI pusat tuisyen orang, sekarang GAJIkan orang tuk pusat tuisyen sendiri...owh my angan-angan yang dalam proses dijadikan impian.Kalau kita tak pernah menyimpan angan-angan,mungkin kita tidak akan berusaha untuk mencapainya.so,mari berangan-angan dapat Galaxy Note II kaler Pink mulai hari ini.kuikuikui~
eca tinggalkan anda dengan lagu yang hari-hari eca dengar masa pergi & balik dari kerja.Tiap kali eca nampak seorang konduktor bas ne,umur maybe dalam 15-17tahun gitu,eca cakap dalam hati,"takpa la dik,hari ini kau ambil tambang orang naik bas,nanti-nanti kau ambil hasil dari bas kau punya sendiri"..wahh,mendoakan orang gituuuuu.bukan pe,ada satu hari tu,dia terlupa kot ambil tambang dari eca,eca pun tunggu je lah dia patah balik,dia tak pun datang.SO,masa turun dari bas,eca pergi kat tempat dia,"dik,tambang kakak..kamu tidak ambil tadi"...jujur gila kau eca~

Aku Yang Dulu – Tegar

Aku yang dulu bukanlah yang sekarang
Dulu ditendang sekarang ku disayang
Dulu dulu dulu ku menderita
Sekarang aku bahagia

Cita cita ku menjadi orang kaya
Dulu ku susah sekarang alhamdulillah
Bersyukurlah pada yang maha kuasa
Memberi jalan untuku semua

Hidupku dulunya seorang pengamen
Pulang malam selalu bawa uang recehan
Mengejar cita cita paling mulia
Membantu keluarga dirumah

Sekolah dulu ku gak punya biaya
Terpaksa kuharus mencari nafkah
Tetapi aku tak berputus asa
Pasti yang kuasa memberi jalannya

Hidupku dulunya seorang pengamen
Pulang malam selalu bawa uang recehan
Mengejar cita cita paling mulia
Bersyukur masuk dapur rekaman

Hidupku dulunya seorang pengamen
Pulang malam selalu bawa uang recehan
Mengejar cita cita paling mulia
Bersyukur masuk dapur rekaman

Sekolah dulu aku gak punya biaya
Terpaksa kuharus mencari nafkah
Paling bisa bantu dengan penuh cinta
Cinta yang penuh warna

Aku yang dulu bukanlah yang sekarang
Dulu ditendang sekarang ku disayang
Dulu dulu dulu ku menderita
Sekarang aku bahagia

Cita cita ku menjadi orang kaya
Dulu ku susah sekarang alhamdulillah
Bersyukurlah pada yang maha kuasa
Memberi jalan untuku semua
dengar lagu ini,mesti teringat budak konduktor bas tu.
dulu bujang, kini dah berpunya... eh eh.mesti awak tersenyum baca entry ini. :)