lagi REPEAT order eh?!


Assalammualaikum.
im happy blog designer, cause my customer are happy blogger!!!!..
ececece ayat, kemain bodek tau.Tapi seriously, Im HAPPY with the outcomes.
So, mari kita terjah tiga blog yang baru kena belasah last-last few weeks.


repeat servis dari Nazirah...1st eca buat, bertemakan Roses Pink...disebabkan kali ini Puan Nazirah dah bertiga dalam hidupnya, kena selit-selit sikit baby stuff.Tengok bahagian sidebar yer!!..Edit blog Nazirah ne tak susah mana, eca just follow instruction & kadang-kadang eca selitkan idea eca....overall PUASHATI sebab tak sangka gabungan kaler pink+green turqouise tu lawa pulak...dan Shoutbox Frame tu inspired dari Mr Tabby eca.Thanks Mommy Nazirah atas entry ini.Ramai yang puji KEMAS, ohyeahhhh~



lagi repeat dari CikSu...Ciksu minta kekalkan kaler orange, siap cakap kat eca nak background Orange Vintage...Kaler orange eca padankan dengan teal *inspired by kaler EPHYRA*...sangat simple kan, tapi ada masalah hari tu..Bila klik main blog, oke je layout dia.Bila klik 1entry, hah!..sakit kepala juga eca.Last-last buat buang template sediaada & mula semula.Alhamdulillah dah oke.Thanks Ciksu sebab sudi repeat order & sabar menanti...*kesabaran ada hikmahnya kan Ciksu...hihihi*


dan ini dia blog paling menguji kewibawaan eca, 
blog paling lama eca perah idea 
*apa tak nya, dari mula habis exam sampai penghujung bulan 2 baru siap..kekeke*


header je rasa 4-5 design buat semua eca yang tak berkenan tau tak?!..Bukan Kak Ina, tapi eca ne hah yang asyik tak berkenan....dah siap sebenarnya kat draft lama dah, tapi eca HOLD.Siap cakap kat Kak Ina, "nantilah pasang masa bday akak"...padahal masa tu sebenarnya dalam hati cakap, "ishh buruk betul bha ne draft, macam mo kena buang p longkang"...Nampak tak marah kat diri sendiri tu?!...hikhikhik.
Cabaran kali ne, background asyik tak sesuai + tak berkenan dihati.So, gali banyak-banyak.Kata eksklusif kan?!, tapi dua-tiga draft asyik rasa sama je blog tu dengan layout-layout lepas.aish, panas hati sendiri.Sampai kalau eca feed-up tu, eca tutup laptop, gi tido!.hahaha~

end up, siap juga lah blog ne hah.Hasil memerah idea sendiri, siap berbalah dengan Kak Ina kata tu tak sesuai, ne tak sesuai...Kotak Komen tu eca masih tak tahu camna nak FIX bagi dia turun sikit supaya tak kacau post footer yang bertindih..ai is panas dengan itu!!!.hikhikhik~tapi ai is like the post header & sidebar, eh eh, senang je rupanya buat kan?!..Ingatkan susah, last-last jumpa gak jalan baut sidebar macam tu kan.....100kali lompat bintang esok kurus!.hahaha.



menjawab pertanyaan korang tentang EDIT BLOG.


eca dengan ini umumkan secara RASMI *macam dalam drama*, eca TUTUP seketika sehingga akhir Semester 2 ini.Bukan apa, eca sekarang dah masuk semester 2, dah kena buat Proposal Thesis dan persediaan untuk Semester 3 siapkan Thesis..So, kena banyakkan masa tuk membaca-membaca-membaca.Tapi kalau ada yang sanggup tunggu sebulan tuk eca siapkan blog tu, bolehlah contact eca!....sekali sekala boleh la, tapi kalau hari-hari menghadap photoshop + blog code, mahu eca tukar pengajian macam ne, dari pengurusan pendidikan tukar jadi programmer gituuuu, takpun graphic designer.haha!



so, Happy Customer, Happy Me!!!
ada 3blog kononnya nak kena siapkan sebelum mula kelas next week.
ideas, please comes to mama~

till then,
stay POSITIVES, stay HEALTHY.