TEMPLATE BLOG INI MASIH DALAM PENAMBAHBAIKAN.
Showing posts with label cerita tag. Show all posts
Showing posts with label cerita tag. Show all posts

Tagged Time #again.

Assalammualaikum.

eca dapat tag lagi...11 Tag Question.Actually,dulu pun pena gak dapat...jom baca kat sini -> Tagged and Tagging...Kali ini,eca telah di TAG oleh saudara Zhaff One.Jom Baca Rules dulu :

#1.Tak boleh TAG orang yang sama.
#2.Letakkan semua syarat dalam entri.
#3.Pastikan mereka tahu mereka di TAG.
#4.Ceritakan 11 perkara tentang anda di dalam entri.
#5.Jawab semua soalan yang diberikan oleh orang yang TAG anda dan berikan 11 soalan kepada orang yang anda TAG.

jom baca 11 perkara yang korang mungkin tak pernah tahu tentang eca ;;

#1. umur dah 23 tahun pada 17 Januari 2012.
#2. masih single dan tengah crushing dekat someone.(wahh,bertuahnya dia tue)
#3. sedang menuntut dalam semester 8,Bachelor of Education (Language and Literature),Universiti Tun Abdul Razak (Sabah).
#4. tulen Bajau (Bumiputera Sabah) tapi tak reti sangat cakap Bajau tapi faham.
#5.  eca boleh main SMS without tengok keypad.[hp nokia itam putih tu je lah]
#6. hanya boleh nyanyi dengan baik,betul dan sempurna lagu Rossa[Wanita yang kau Pilih &
      Aku Bukan Untukmu]...lepakingteam pun tahu yang eca hanya suka dan boleh nyanyi dua lagu tu je.
#7. eca taksuka dengar lagu kpop tapi suka lah juga tengok korean drama.
#8. eca ada tahi lalat dekat bibir atas belah kiri.#apa erti tu?.
#9. eca suka gigit/hisap ibujari kalau tengah berkhayal.hahaha.buruk betul perangaikan?!.
#10. eca suka cakap 'babi punya babi' bila main Angry Bird.tension gila main angry bird ne.
#11. eca tak suka lelaki yang pegang handbag awek dia kat shopping complex.kalau suami pegangkan handbag isteri,si isteri pegang anak dorang...itu SWEET :)

soalan yang eca dapat dari Zhaff One ;;
1)APA PERASAAN KORANG APABILA MENDAPAT RESULT GEMPAK DALAM EXAM?
eca jawab :: Semestinya eca happy.Result yang gempak tu menandakan betapa kita dah berusaha bersungguh-sungguh  dalam proses pembelajaran (",) 
   
2)APA YANG KORANG LAKUKAN APABILA TIDAK DAPAT TIDUR MALAM?
eca jawab :: Bila tak dapat tidur malam,eca akan on lappy balik,dan start mendesign apa-apa je.Tapi sekarang eca ada satu cara tuk tidur cepat pada waktu malam,..minum milo,SMS kejap dan diakhiri dengan "nyte,assalammualaikum".konfirm cepat tidur...kadang-kadang nak tambah juga tulis,"saya sayang awak",tapi wa malu >,<"

3)PERKARA KEBIASAAN YANG KORANG BUAT BILA DAH PUTUS DENGAN BF/GF?
eca jawab :: bila putus dengan BF,eca suka mengadu dekat BESTFRIEND eca sambil cakap,"takpe lah,bukan jodoh"...wahh,tipu jer!.hahaha.eca suka maki-hamun ex-ex-ex-BF.biar puas.tapi kejap je puwn,lepas dah tenang eca akan SMS dorg balik,"kita masih boleh berkawan kan?". <--baik hati pula!.haha.

4)MAKANAN KESUKAAN KORANG YANG PELIK?
eca jawab :: pelik?.jap yer,eca fikir dulu apa yang pelik ~.~".Maybe biskut mayat disapu dengan jem coklat kot!.tak pelik puwn kan?!...grrr.So,sebenarnya eca suka makan makanan yang biasa-biasa je.

5)KALAU TIADA TEMPAT UNTUK BUANG AIR BESAR MISALNYA KORANG BERADA DI DALAM HUTAN DAN TEMPAT TU TAK DA AIR..APA YANG AKAN KORANG LAKUKAN??
eca jawab :: muahahaha,kalau tempat tu takde air,kita boleh guna daun kan?!.So,gali lubang,berak,lap guna daun sehingga bersih, buang daun tuk tutup tahi tu  dan tutup lubang tu balik.Kalau ada KAIN,leh guna kain kan?.hikhikhik.KALAUlah,ALHAMDULILLAH selama ne takde pula perut meragam kalau masuk hutan ke apa.Kalau korang tahan dari membuang,takut pula nanti 'benda' tu mencair dan menyebabkan korang bakal-terbersss-dalam-seluar!.

6)APABILA KORANG TAHU KORANG TELAH MENDAPAT DURIAN RUNTUH,APAKAH REAKSI KORANG SELEPAS ITU?
eca jawab :: reaksi eca mesti camne --> "arhhhhhh?!...betul betul betul neyh????"...dalam masa yang sama,"Alhamdulillah,rezeki tue".

7) BUKU KESUKAAN KORANG YANG GEMAR DIBACA BERULANG KALI?
eca jawab :: buku?...eca suka baca buku bank eca!.muahahaha.betapa susahnya cari duit dan akhirnya duit itu pula hilang begitu.sedih tau korang!!!. ...then,eca suka baca novel bertajuk,"Andai Itu Takdirnya".baca 15juta kali,15juta kali tu juga la nangis-nangis. TT________TT" demm~

8)MASAKAN YANG KORANG PALING TAK SUKA MAKAN?
eca jawab :: masakan yang tak sedap.konfirm tak makan.and please,jangan OFFER eca bubur kacang oke?!.

9)APABILA LAPTOP KORANG HANG BERKALI-KALI,APAKAH TINDAKAN YANG KORANG AKAN LAKUKAN?
eca jawab :: buat tak tahu,lepas tu SHUT DOWN dengan segera...p tidur >,<

10)APABILA KORANG BERHADAPAN DENGAN ORANG YANG TENGAH HISTERIA,APAKAH TINDAKAN KORANG?
eca jawab :: melarikan diri sebab takut diapa-apakan.orang HISTERIA kita tak boleh ramal apa yang bakal dia lakukan..Sambil-sambil tu,baca ayat kursi.

11)BERAPA BANYAK KOLEKSI GAMBAR KORANG YANG DI 'SNAP' SENDIRI?
eca jawab :: sejak ada HP SE yang pertama dihadiahkan oleh kaklong,suka SNAP gambar sendiri.hehehe.agak-agak dalam 15album kot XD

12)ADAKAH KORANG TERGOLONG DALAM GOLONGAN ORANG YANG SUKA 'SS'??(SS -> SYOK SENDIRI)
eca cakap :: tipu ne,soalan sepatutnya 11 je.so,eca taknak jawab ne.hahahaha. (",)

11 soalan untuk mangsa TAG.
#1. Benda pertama korang akan buat selepas bangun dari tidur?
#2. Bila nampak PETI AIS,apa yang terdapat dalam fikiran korang?.
#3. Kenapa perempuan suka warna PINK?
#4. Pendapat korang mengenai lelaki yang suka warna PINK?
#5. Korang rasa siapa HANDSOME,ayah korang ke suami korang ke BF korang?.
#6. Pendapat korang bila pelajar  berkahwin semasa masih belajar?
#7. Pendapat korang bila masuk blog Cerita Dari Hati,blog eca ne lah!.hehe
#8. Korang rasa eca ne maca mana orangnya....
#9. Ayat pertama yang korang akan ucapkan bila jumpa eca untuk pertama kali.
#10. Kalau korang dapat duuit sebanyak RM100,korang nak buat apa?
#11. Korang sedar tak apa yang korang SEDANG BUAT neyh?.heho XD




so,jawab yer TAG ini.hehohe.
terima kasih ^_^

TAG oleh encik Fadzmie

assalammualaikum...salam 1Malaysia...Selamat Menyambut Tahun Baru Cina!.
I telah diTAG oleh sahabat kecil I....sahabat zaman sekolah rendah dulu la sayang!.Terjah blog beliau disini.|link|Disebabkan ini adalah pertama kali beliau menyelesaikan TAG dalam blog...I puwn jadi semangat nak menyelesaikan TAG tersebut....ehemm ehemm..skema ke ayat I tue..macam lain je bunyi.haha.abaikan!.So,mari kita jawab soalan-soalan TAG tersebut.hehe.

Dua Soalan Tentang Blog

 ^-^ Nama blog anda dan sebabnya:
Nama blog I : ceritadari hati.
Sebab : Semua luahan dalam blog ini adalah segala isihati I yang I nak kongsi bersama.Tak hairanlah,kalau kejap-kejap entry akan berubah MOOD,macam tu juga kehidupan kita.Kejap kita menangis,kejap bisa tertawa.So,cerita dari hati adalah medan tuk I meluahkan semua rasa dalam hati ini.

*-* Kategori blog anda:
Peribadi kot.Nama blognya pun bisa merungkaikan keperibadian blog kan?...Tapi blog I ne da start dipenuhi dengan tutorial-tutorial tentang blog dan pelbagai tips...tu masuk kategori apa eh?I pun da konfius!.


Soalan Rambang

"-" Warna kesukaan anda:
Pink!.tengok jak blog neyh....dipenuhi dengan warna pink.tapi yang sebenarnya I minat juga warna hitam,coklat,ungu,biru,hijau,putih,merah.pendek kata.WARNA-WARNI.haha.


+.+ Kenangan indah zaman kanak-kanak:
Terlalu banyak untuk dikongsi bersama.dan ia terlalu indah!.Kalau lah boleh masa itu diulang semula.....
~.~Lagu kesukaan sepanjang zaman anda. Link daripada YouTube.
 Hadapi Dengan Senyuman oleh kumpulan DEWA.

1st time dengar lagu neyh...memang da JATUH CINTA.lagu ini memotivasikan diri.hehe.

@.@Lagu terakhir anda dengar.
 Siti Fairuz : Bila Rindu Ku Sebut Namamu


=,=Lagu kegemaran anda ketika bersenam/bertugas.
kalau tengah buat assignment,I suka dengar lagu ASBAK BAND.hehe.
 
~,~Lagu yang akan anda dengar ketika hendak tidur.
Dakmie : Yang Terindah *-*

^.^Orang terakhir yang anda SMS.
my besties,Amir dan I cakap kat dia "aku lapar,bawa mee goreng cepat!"

(".")Percutian menarik yang pernah alami.
bercuti bersama keluarga adalah percutian terindah.

("-")Makanan dan minuman?
suka makan sambal belacan even I ada resdung.hehe.dan suka minum Ice Lemon Tea.

Favourite Quote
To be or not to be,its up to me.
 
Foto Inspirasi


inilah photo yang memberi inspirasi kepada I...
I siap frame k pic ne dan letak atas meja study I...hehe.

Foto Senyuman
boleh tak korang tolong 'describe'kan jenis senyuman I tu?
sebab I sendiri tak tau macam nak describe kan tue.
da selesai dengan TAG ini,,sekarang nak tag kawan-kawan bertuah pula.
nak tag 
members of GENG BLOG PINK

jom BERPACARAN..eh eh..jom BERKENALAN oke!

saya yang comel ini(perasan jap) telah diTAG oleh si comot Suzana.
intip dia disini.[link]
thanks comot sebab suda tag akak.
Segmen ne diberi nama JOM BERKENALAN.
host segmen ini: Encik Loqman Hakim yang ensem(opps,ayat gedix disitu)
kita intip pula encik ensem itu ya disini.[link]


jawab interview pulak;;;

1. Apakah status anda?
   status:BUJANG.
   diputuskan:ex-lovely bf yang masi mesej2 saya.
   pena TERcrush:dengan encik M.
   dok usha:Amri Yahya..tuk jadi tersayang saya(perasan jap!)


2. Ceritakan tentang diri anda.
   nama pura-pura: ecadwinkyasha.panggil sayang pun boleh.
   umur:da nak masuk 22 tahun pada 17Januari 2011.
   study: kat Unirazak(Sabah)dalam jurusan Pendidikan.
   asal: kudat,sabah.
   hal-hal lain:sila update dari masa ke semasa.*-*
 

3. Ceritakan tentang blog anda.
   umur blog:7bulan lebih kot.
   warna blog: PINK *-*
   -blog ini mengandungi ayat-ayat manis yang kadang kala 
   melampaui tahap kegedikkan seorang manusia dan adakalanya 
   mengandungi racun berbisa yang tidak mungkin membunuh 
   seekor cicak mahupun sekumpulan lembu tetapi boleh 
   menitiskan airmata seseorang.*oke terlebih suda!*
 

4. Apakah pandangan anda tentang dunia blog?
   dunia blog???owhh sungguh indah(sambil wat muka rapunzel).
   dunia kita ne kecil jak.so,sila nikmati!Apa yang penting,
   bagi penghargaan kepada yang memberi bantuan.kadang 
   kala ucapan terima kasih itu cukup bererti buat seseorang.
   dan,janganlah sesekali kita menegur seseorang dengan cara 
   yang mungkin akan membuat mereka malu mahupun bersedih.
   dan gunakanlah kaedah'win-win situasion'.


5. Nasihat anda kepada rakan-rakan yang baru nak wat blog.
   rakan-rakan yang baru berjinak2 nak berBLOGGING a.k.a 
   newbie macam saya neyh...sila-sila jangan malu nak 
   tegur-tegur otai-otai blogger oke.baru la kita ne 
    akan dapat perhatian.hehe.sekadar berkongsi*-*
 

6. Nyatakan keunikan yang terdapat pada blog anda.
   keunikan?..rasa-rasa takde kot.tapi jap jap...oke ada 
    sedikit.
   1.header wat sendiri.(tak tipu!)
   2.gambar tuk tepi shoutbox buat sendiri.walaupun takcantik!
   3.blog berwarna pink(blog pompuan..besalah!)
   4.korang fikirlah sendiri..haha*ketawa kejam*
 

7. Sampai bilakah anda akan menulis blog dan impian anda dalam 
    dunia blog?
       sampai bila ek?..
   sampai akhir usia kot(insyaallah)...sampai aku bosan dan 
   mungkin sampai takde internet.haha.
   impian dalam dunia blog?..
   bakal dikenali oleh blogger2 lain.haha.dan bakal mendapat
   award yang banyak(perasan jap!)...bakal mendapat lebih 
   ramai kawan-kawan dari serata dunia.muahhh :-*


jom sekarang nak TAG kawan-kawan pulak:..
fikir-fikir jap nak tag sapa pula.....hah!
nak TAG:....

1) Love Sue.link here.
2) Anith Shasha Chan.link here.
3) Waniey.link here.
4) Aja Ayob.link here.

so,da selesai yerr kawan-kawan...
hopefully cigu akim singgah sini nak ngurat I.*ayat tak ble blah!*
da~.~

award & tag *-*

Cik Asha yang comel ini telah diTAG oleh dua pinky yang tak berapa nak comel jika dibandingkan dengan Cik Asha.hehe.(jangan marah korang)....
jomjomjom terima award*-*
drum scroll....................................................................................

award dari cik diba & cik wani..
dengan ucapan:aku sayang korang pinky-pinky.haha.

jom terima award dari cik diba ye kawan-kawan.


sesi interview sambil pegang trofi!

kena buat apa???
  -lambaian tangan bak model terkenal Tyra Bank.haha.xde oke..itu tipu semata-mata.
     ofkos la kena FOLLOW Cik Diba kita tue.....
 
kenapa amik award neyh???
  -takkan nak tolak?..amik je lah sayangku....da orang bagi.lagipun I takpena terima award..

kenapa jadi follower Cik Diba???(rela@paksa)
  -sebab kami adalah PINKY-pinky comel dalam GENG BLOG PINK!so,kena support            sesama kawan-kawan ya!
 

komen pasal blog c pemberi award???
    - blog yang comel seperti tuannya =)

 bagi kat 5 blog yang cun-cun giler....
   -sapa2 yang baca neyh,,sila amik yer.xtau nak bagi kat sapa..huhu!.


sekarang terima award dari Cik Wani pula....



sesi interview belakang tabir....

berikan 4ciri lelaki idaman untuk dijadikan HUSBAND?.
-sabar melayan karenah I.
-kena pandai masak & kemas ruma.
-kena terima semua kekurangan I.
-kena respect my family & friend.

berikan tips untuk kekalkan relationship anda dan c jantung hati?.
oke,I takde tips yerr kawan-kawan.sebabnya,,I baru je*xde la baru sangat* diputuskan oleh bekas my lovely bf.huhu.tapi yang paling penting bagi I,kejujuran dan kesetian.

pernah jumpa doa perdekat jodoh & putus cinta?.
so far tak pena jumpa.tapi yang penting bagi I,bila rasa dialah yang bakal memimpin kita ke jalan yang betul..yang akan menjadi pelindung kita,buatlah solat istikarah & solat hajat tuk dipanjangkan lagi perhubungan itu.dan paling penting,ikhlas ya kawan-kawan!!!.

letakkan 10 link & tell them they got this award..
-xtau nak bagi sapa..so,my followers,SILA SILA AMIK YA.JANGAN MALU-MALU.

so,da selesai.
JUTAAN TERIMA KASIH BUAT c PEMBERI AWARD ini.
next time bagi lagi ya!....

tag pertama cik asha..*winkwink*

*penuh semangat*.
SALAM SAYANG SEMUA READERS-readers cik asha yang comel.
hari ne hari yang amat memenatkan buat saya.
pagi-pagi da gi kelas,balik dari kelas pula da start kemas barang.
cik asha nak pindah ruma yg dekat ckt dgn kolej.
erk,,penat sangat.esok lagi nak angkat barang.yuhuuu.
sangat-sangat penat.nasib je la isnin dan selasa xde kelas.heehee.
opps,,saya da membebel tak tentu pasal pula yerrr..
trus ke...main point::
cik miera tag saya...
mekaseh cik miera.syg kamoo kuat-kuat 
ne untuk kamoo yang comel itu...


Thank you, you are sweeter than candy Myspace Comment

tak caya ke cik asha kena tag....hehehe.tengok bukti ne oke..hehehe

"once you have been tagged , you are supposed to write a note with 25 random , facts , habits ,  or goal about you? at the end. choose 25 people to be tagged. you have to tagged a person who tagged you.. if i tag you , its because i want to know about you."
so,,jom kita check out the 25 things about cik asha yg comel. =)

1) nama penuh cik asha(sure korg xtau kan)...heehee.nama kita dalam ic: SITI ASHAH AWANG AMAN. a.k.a eca,asha,sha,adik*mama & bapa je pggl aku gtu oke*,cigu ct*ex-student aku je pggl cm tu*

2) aku anak tengah-tengah.diperhalusi lagi...aku ada sorang kakak,sorang abang ipar,sorang abang,sorang adik pompuan,sorang adik lelaki.*lengkap!*

3) aku dilahirkan pada 17/january/1989 bertempat di Hospital Kudat,Kudat,Sabah.mama cakap dalam jam 9lebih gitu aku dah nanges kat dunia neyh =P

4)aku bukan je ada adik-beradik kandung...aku juga ada adik-beradik susuan serta adik-beradik assu(hanya kami yg tau) yang juga kawan baik saya.

5)kawan baik saya rata-rata adalah lelaki and i love hang out with them.esp AMIR DAMSIK BORMAN...syg ko mir..tq sebab selalu dgr mslh aku.live happily with ur lovely one dan JANGAN CURANG-CURANG..aku sekeh ko nanti!.

6) aku suka MATEMATIK dan NOMBOR sangat-sangat. =)

7) aku sedang belajar kat UNIRAZAK SABAH..amik BACHELOR OF EDUCATION(maths)..will graduate on 2012.

8) aku suka amik gambar...dan aku nak sangat-sangat ada DSLR sebijik mcm encik BEN ASHARI punyerrr...wahhh! *angan-angan ini akan jadi kenyataan awal thn hadapan*

9) aku suka minum ribena dan teh c special =)

10) suka makan terung goreng+sambal belacan.ikan basung ampap.ambuyat.! feveret sepanjang zaman.....

11) aku pena nanges sebab aku gagal ujian Maths.*bukti aku suka math sgt2*

12) aku pena jadi cikgu sandaran pada Jun-Dis 2008 kat SK Gumandang,Kudat.terpaksa tinggalkan sekolah sebab jadi cikgu tau!.

13) aku pena hampir..diulang HAMPIR memukul murid aku.oopsss,i'm just 18 oke tym jdi cigu dulu...masi mentah,xpandai kawal temper..but rite now.AM GROWING UP!.

14) aku pena pindah 3 buah ruma masa aku sem1 dulu.muahaha.rekod =)

15) aku ada FACEBOOK,MYSPACE,TAGGED,FRIENDSTER,HI-5,GROUPEZ...*am addict to social network..tpi yg aktif FB jerrr*

16) aku bekas pelatih WIRAWATI kem KK DiBawah Bayu,Tuaran.kumpulan1/siri4 2007.

17) aku suka kumpul benda-benda comel yg berwarna pink.

18) aku ada 3 nombor pon yg korang ble hubungi bila-bila masa..   
      (0148******,0142******,0109******) call arh...

19) aku suka edit gmbr.*photoscape*..dan baru nak berjinak-jinak dengan photoshop!

20) aku pena wakil sekolah dalam acara bola jaring+bola keranjang jerrr.*aku xsuka nak ikut sukan..tgk acara sukan,ble la ajak aku* dan aku juga  pena wakil sekolah ikut debat,forum,drama!.

21) anak mata saya warna coklat.*ramai org puji mata sy cantek.muah kt korang*

22) peminat ROSSA..asal g karaoke,mesti bawa lagu dy.

23) aku minat sangat tgk auto-show tpi jrg dpt kesempatan p sana.so,sapa-sapa yg sudi ajak,aku...jgn malu-malu k!...aku suka tgk kelisa yg da drenotavekan.muahaha.

24) aku ada lesen memandu tapi xpena bawa keta selepas dapat lesen.rugi kan!

25) aku suka blog sebab aku curahkan sumenyerr di sini.blog aku,hidup aku.

mak ehhh.semput aku nak cakap 25 perkara pasal aku yang comel neyh
sekarang aku nak tag 25 orang la pula..heehee.sapakah yang bertuah itu...


so,,sapa-sapa yg da kena tag...sudi2la yeerrr...
oke.mata da bagi signal da.
p tidur cik asha yg comel..
pagi nanti nak kena angkat barang pindah ruma...
sedihnya. =(
tinggalkan konco55 neyh.
pa ble buat.uma baru kecik je,xble ajak ramai-ramai =(
len kali,kita hang out sesama ya =)