TEMPLATE BLOG INI MASIH DALAM PENAMBAHBAIKAN.

Welcoming January Giveaway

Assalammualaikum.
lama dah tak buat GiveAway dekat blog eca ne...disebabkan tahun ini "NIAT" kembali aktif berblog, so eca cadang nak buat GiveAway. Untuk bulan Januari ini, eca namakan giveaway sebagai "Welcoming January GiveAway" dan semestinya menjadi impian besar agar GiveAway ini mendapat sambutan yang memberansangkan.

2 pasang kain songket Sarawak untuk dimenangi
Untuk menang hadiah ini, korang kena ikuti syarat-syarat dibawah :

1. Tentunya kena buat entry dengan tajuk Welcoming January GiveAway.

Copypaste Code ini pun boleh ::: 


2. Tolong LIKE Page Eca -- EcaDwinkyAsha Blog
3. Tarikh giveaway dijalankan : 7 Januari - 17 Januari 2017 (10hari je!)
4. Selepas dah buat entry & publish dekat blog korang, Letakkan permalink entry tersebut dalam ruangan komen je!

Pemenang eca akan umumkan sebelum bulan Januari berakhir.
Jangan lupa jemput ramai-ramai join tau!!!


UPDATE SENARAI NAMA PESERTA : 

  1. https://bluechoralpearl.blogspot.my/2017/01/welcoming-january-giveaway.html
  2. http://www.huhahuhajerr.com/2017/01/welcoming-january-giveaway.html
  3. http://nurazizahyahaya.blogspot.com/2017/01/welcoming-january-giveaway.html
  4. http://mellyacrayola.blogspot.com/2017/01/welcoming-january-giveaway-17022017.html
  5. https://missobsesi.blogspot.my/2017/01/welcoming-january-giveaway-2-pasang.html
  6. http://inilahrealitibukanfantasi.blogspot.my/2017/01/welcoming-january-giveaway.html
  7. http://anzulnashome.blogspot.my/2017/01/welcoming-january-giveaway.html
  8. http://littlesnorlax.blogspot.my/2017/01/welcoming-january-giveaway.html
  9. http://presntisgift.blogspot.my/2017/01/welcoming-2017-giveaway.html
  10. http://darihatimissmulan.blogspot.my/2017/01/welcoming-january-giveaway.html
  11. http://itsmelyya.blogspot.my/2017/01/welcoming-january-giveaway.html
  12. bajetciputselerabesar.blogspot.my/2017/01/welcoming-january-giveaway.html
  13. http://www.nooratikahramli.com/2017/01/welcoming-january-giveaway.html
  14. http://thezafirahnazri.blogspot.my/2017/01/welcoming-january-giveaway.html
  15. www.leaazleeya.com/2017/01/welcoming-january-giveaway.html
  16. http://blogashalya.blogspot.my/2017/01/welcoming-january-giveaway.html
  17. http://adna2029.blogspot.my/2017/01/welcoming-january-giveaway.html
  18. http://www.kisahsidairy.com/2017/01/welcoming-january-giveaway.html
  19. http://kanvasdakwat.blogspot.com/2017/01/welcoming-january-giveaway.html
  20. http://www.sayidahnapisah.com/2017/01/welcoming-january-giveaway.html
  21. http://thisni3zahata.blogspot.my/2017/01/welcoming-january-giveaway.html
  22. http://nourayuadieb.blogspot.my/2017/01/welcoming-january-giveaway.html
  23. http://www.nam-comel.blogspot.com/2017/01/welcoming-january-giveaway.html
  24. http://kotakconteng.blogspot.my/2017/01/welcoming-january-giveaway.html
  25. http://cikmijah.blogspot.my/2017/01/welcoming-january-giveaway.html
  26. http://cikilamenari.blogspot.my/2017/01/welcoming-january-giveaway.html
  27. http://ourmemoria.blogspot.my/2017/01/welcoming-january-giveaway.html
  28. http://www.syuhadasalleh.my/2017/01/welcoming-january-giveaway.html
  29. http://cikdylah.blogspot.my/2017/01/welcoming-january-giveaway.html
  30. http://perempuanrongak.blogspot.my/2017/01/welcoming-january-giveaway.html
  31. http://messarah.blogspot.my/2017/01/welcoming-january-giveaway.html
  32. https://unnianje.blogspot.my/2017/01/welcoming-january-giveaway.html
  33. http://muslimahsejati96.blogspot.my/2017/01/welcoming-january-giveaway.html
  34. http://azlanbahar.com/contest/welcoming-january-giveaway/
  35. http://wannurnabihah.blogspot.my/2017/01/welcoming-january-giveaway.html
  36. http://farhannajafri.blogspot.my/2017/01/welcoming-january-giveaway-welcoming.html
  37. https://kasihkuamani.blogspot.my/2017/01/welcoming-january-giveaway.html
  38. http://frrhnd.blogspot.my/2017/01/welcoming-january-giveaway.html
  39. http://sishawa.blogspot.my/2017/01/welcoming-january-giveaway.html
  40. http://ftndiana.blogspot.my/2017/01/welcoming-january-giveaway.html
  41. http://dunia-iekafarhana.blogspot.my/2017/01/welcoming-january-giveaway.html
  42. http://www.sheilainspire.com/2017/01/welcoming-january-giveaway.html
  43. http://jombercontest.blogspot.my/2017/01/welcoming-january-giveaway.html
  44. https://belogsjm.blogspot.my/2017/01/welcoming-january-giveaway-by-eca.html
  45. http://nusha1706.blogspot.my/2017/01/welcoming-january-giveaway.html
  46. http://msvelentine.blogspot.my/2017/01/welcoming-january-giveaway.html
  47. http://najwazahid94.blogspot.my/2017/01/welcoming-january-giveaway.html
  48. http://fiqahhamed.blogspot.my/2017/01/welcoming-january-giveaway.html

Dah UPDATE SENARAI PESERTA!.
Pemenang akan eca umumkan pada minggu ini jugak~

Minyak Herba Asma Mujarab

Assalammualaikum.
ohyeahh, hari ini eca nak perkenalkan satu lagi benda wajib ada kat rumah especially buat mereka yang ada anak kecik iaitu MINYAK HERBA ASMA MUJARAB. Minyak Herba Asma Mujarab selamat di gunakan untuk bahagian luaran tubuh badan sahaja.Selain tu, Minyak Herba Asma Mujarab juga merupakan penawar nombor satu untuk asma, lelah, semput, batuk, kahak, selsema dan beberapa masalah lain seperti sakit gigi,gigitan serangga,lenguh,tergeliat,luka,sakit perut,terkena api,kembung perut dan lain lain penyakit lagi. 


testimoni Minyak Herba Asma Mujarab, dari segenap lapisan masyarakat boleh gunakan tau~

one for all lah kiranya Minyak Herba Asma Mujarab ne!!!!..Tak rugi beli kan? 
Bercakap pasal beli Minyak Herba Asma Mujarab ne, eca nak ingatkan koranggg...
PASTIKAN ORI, BARU BELI!
yeee awak-awak semua, sekarang ne kan mudah aje nak meniru benda-benda lain. Tak terkecuali ada pihak yang cuba memanipulasi packaging Minyak Herba Asmak Mujarab...kita tengok gambar dibawah ini ::




eca sertakan sekali Video Penerangan mengenai Minyak Herba Asma Mujarab, so korang boleh kenalpasti minyak yang original mahupun tiruan!.

ingat yer
 pastikan ori, baru beli!

Untuk maklumat lanjut mengenai Minyak Herba Asma Mujarab, korang boleh terjah :
Website :: http://herbaasma.com/
Facebook Minyak Herba Asma Mujarab (https://www.facebook.com/PenawarSemputLelahDanAsma)
atau boleh hubungi : En. Hafis 013 480 6787 (Bahagian Pemasaran)
Puan Nurul 017 6239935 ( Produk Owner)

Bedak Ruam Bayi

Assalammualaikum.
Masalah kulit memang menyakitkan hati sebabnya tangan tu macam tak berhenti je nak garu dan kadang-kadang sampai luka kannnnn. Kita yang dah dewasa pun bila kena masalah kulit kadang-kadang naik rimas kan..apatah lagi kalau terkena pada baby. Tambahan kulit baby ne kan sensitif sikit!!!.Untuk atasi dan elakkan penyakit kulit seperti  ekzema, Psoriasis, kurap, panau, kayap, ruam susu (bayi), ruam panas, Kudis buta, cacar air dan lain-lain , eca nak cadangakan produk Bedak Ruam Bayi.


Apa yang best sangat tentang Bedak Ruam Bayi ini, jom eca terangkan :
  • Bedak ini dihasilkan daripada 100% tanah liat yang mengandungi mineral semulajadi.
  • Ia mengandungi mineral semulajadi yang bertindak menyerap segala kotoran dan toksik yang terdapat pada kulit.
  • Cepat meresap dalam kulit. Kulit terasa sejuk dan lembut .
  • Satu bekas tahan agak lama. Selalunya saya guna beberapa bulan.
  • Walaupun ia tidak semahal produk-produk lain, Alhamdulillah setiap kali sapu ruam atau penyakit kulit anak-anak kita semakin berkurangan.
  • Bebas Paraben dan juga bahan-bahan kimia berbahaya.
  • Selamatlah anak-anak anda terutama yang masih bayi, sebab kandungannya dari 100% bahan semulajadi seperti tanah liat putih dan air galian yang telah ditapis secara khusus.

Tak percaya lagi ke kehebatan Bedak Ruam Bayi ini, meh eca kongsikan pulak TESTIMONI PELANGGAN Bedak Ruam Bayi :



Ohya, disebabkan Bedak Ruam Bayi ini terlalu mendapat sambutan hangat, terdapat segelintir pihak cuba memanipulasikan Bedak Ruam Bayi. Harus diingatkan kepada pelanggan agar meneliti terlebih dahulu.


jangan TERTIPU tauu..Bedak Ruam Bayi TIDAK PERNAH SESEKALI menukarkan nama jenama kepada BEDAK ASMA'....itu adalah BARANGAN TIRUAN yang cuba untuk meniru Bedak Ruam Bayi. Korang boleh baca pesanan daripada pihak pengeluar di SINI (klik). PERINGATAN : PASTIKAN ORI, BARU BELI!


Untuk maklumat lanjut mengenai Bedak Ruam Bayi, korang boleh terjah :
Website ::  https://ruambayi.wordpress.com/
                  http://www.bedakruambayiori.com/ 
Facebook Bedak Ruam Bayi (https://www.facebook.com/ruampadabayi)

atau boleh hubungi :  En. Hafis 013 480 6787 (Bahagian Pemasaran)
                                   Puan Nurul  017 6239935 ( Produk Owner)

Minyak Tenang Anakanda by Ning Salmah

Assalammualaikum.
Walaupun hujung tahun ne ramai yang mendirikan rumahtangga, ramai juga yang menimang cahaya mata macam bestfriend eca sorang tu (Tahniah Abu & Tera for your newborn son). So, eca nak share kepada ibubapa yang baru menimang cahaya mata ataupun mereka yang dah ada baby tapi baby sering menangis especially waktu malam. As parents, mesti risau kan bila baby menangis, tak sihat badan dan macam-macam lagi yang tak kena. Yela, baby bukan leh gitau apa yang tak kena dengan dia...sebagai orang dewasa kita-lah yang kena tengok keadaan baby tu. Eca nak perkenalkan Minyak Tenang Anakanda by Ning Salmah :

Minyak warisan bergenerasi ini dapat membantu melegakan dan menenangkan bahagian perut bayi selepas diurut lembut. Ramuan pati herba yang terpilih telah diformulasikan bagi memberikan kesan yang terbaik. Beberapa titik sudah cukup untuk membuatkan bayi anda kembali ceria. Bukan sahaja boleh digunakan untuk bayi yang meragam sepanjang malam mahupun kembung perut, minyak ini juga boleh digunakan oleh orang dewasa terutamanya ibu mengandung.

Minyak Tenang Anakanda ini terdiri daripada :
  • Minyak Kayu Putih (Eucalyptus Oil) - Membantu meredakan kahak dan selsema disamping mempunyai ciri-ciri antiseptik.
  • Minyak Buah Pala (Nutmeg Oil) - Melancarkan pencernaan dan mengurangkan angin/kembung.
  • Minyak Cengkih (Clove Oil) - Membantu sirkulasi darah dan masalah kulit.
  • Minyak Daun Pudina (Peppermint Oil) - Mempunyai bau yang menenangkan disamping mempunyai ciri-ciri antibakterial serta bagus untuk angin/kembung.

apakata kita tengok TESTIMONI PELANGGAN Minyak Tenang Anakanda :



ramai ibubapa dah gunakan Minyak Tenang Anakanda by Ning Salmah ne...terbukti berkesan dan menyenangkan bukan? Untuk info lanjut mengenai Minyak Tenang Anakanda by NingSalmah, korang boleh kunjungi website & facebook Minyak Tenang Anakanda by Ning Salmah.

Website Ning Salmah (Link 1 | Link 2)
Facebook Ning Salmah (Link FB)
Telefon : 012-699 2604


Majlis Kahwin-Kahwin.

Assalammualaikum.
hujung tahun camne lah paling banyak jemputan kahwin kan?!...kadang-kadang dalam satu hari tu, nak 5 jemputan kahwin....jenuh perut nak melantak kat majlis orang kan kena catu sikit amik makanan tuuuu. Jumaat dan Sabtu tu, eca ada dua jemputan kahwin dari seorang sahabat & bekas cikgu sekolah menengah dulu.

Majlis Sakinah&Hafiz.


Jumaat 16.12.16 (baru perasan cantik pulak tarikh tu!). 
Kina&Hafiz, Tahniah!!! 
Semoga rumahtangga yang dibina berkekalan hingga ke jannah.sorry tak dapat datang majlis resepsi.


Majlis Resepsi Cikgu Janimah & Cikgu Atan


Selamat Pengantin Baru Cikgu Janimah, semoga kekal hingga ke jannah.

Cikgu Janimah ne guru Sejarah merangkap guru kelas eca masa form 1&2 kat SMK Abdul Rahim Kudat. Bila dapat jemputan je, eca terus ajak kawan-kawan pergi sekali..kekonon buat mini reunion. Tapi akhirnya, hanya tiga orang je yang available tuk pergi...itupun sesat sebab tak reti baca peta dalam kad jemputan betollll budak-budak ne, kannn dah sesattt masuk ladang kelapa sawit (-.-) Apapun selamat sampai ke rumah pengantin, selamat makan sup daging, siap member eca menyanyi tuk pengantin dan sempat selfie...#selfietandakehadiran.


weekend ne lagik banyak jemputan, insyaallah cuba dipenuhi tapi tak janji sebab parents dah balik dari umrah...kalau tak sempat datang, kita doakan dari jauh je lah kan...jangan pulak kecik hati!!! majlis kahwin eca?!...sabar ye, kad dah siap design tapi nama pengantin lelaki takde lagi, 
acanerrr tu?!