TEMPLATE BLOG INI MASIH DALAM PENAMBAHBAIKAN.

Pentingnya Blogger dalam Pemasaran Online.

Assalammualaikum korang!


11tahun lalu, bila Eca start berblogging, tak pernah langsung terlintas di fikiran untuk bertahan lama. Apatah lagi menambah pendapatan sampingan melalui blog dan social media Eca. Menulis untuk suka-suka itu akhirnya membawa Eca ke satu alam menjana pendapatan melalui social media seperti Facebook, Instagram dan Blog. Jika dihitung, telah banyak brand-brand produk yang Eca review di dalam blog. Tidak lupa juga jemputan pelbagai majlis sebagai media (blogger).

E-sport Chinese Drama Review Part 1

Assalammualaikum korang!. PKP makes me marathon a lot of drama, sapa setuju dengan Eca? Mesti korang sama juga kan....hehehe~. So, entry kali ni nak cerita pasal e-sport chinese drama Part 1 sebab banyak sangat esport cdrama tau! (omg, seriously these drama are really good and worth to watch!). Jom!

Online Gaming and MC0

Assalammualaikum korang!. MCO ni memang belum ada tanda akan berakhir kan. Walaupun kes semakin menurun, tapi masi ditahap yang membimbangkan. So, kita kenalah ambil langkah berjaga-jaga ikut SOP yang disarankan kerajaan tu. Musim MCO ni, Eca tentulah Bekerja Dari Rumah melaksanakan Pengajaran dan Pembelajaran dari Rumah (PdPR). Best ke tidak PdPR ne, bergantung kepada mood. HaHaHa..bukan apa, mood dia bagus bila ramai pelajar respon. tapi bila da krikkk krikkk krikkk, senyap dan sunyi kehidupanku ituuuuu nak. Stress Tc Asha korang sebenarnya tau!

So, camna hilangkan stress? Tentulah layan Online Games. Eca ada download beberapa games dari Google Play tapiiiii tambah stress, sebab banyak iklan. Kena matikan wifi baru takde iklan. Pastu, bila on Wifi balik, berdesup whatsapp masuk!..lagik stress korang layan whatsapp parents, layan whatsapp pelajar, layan member-member membawang (eh!). 

Lantikan Pegawai Perkhidmatan Pendidikan DG41

Assalammualaikum korang!. 

Ingat tak entri Eca pada Tahun 2017 : KLIK SINI. Post kali ini, Eca nak cerita apa jadi kat kehidupan Eca selepas menerima jawatan sebagai Guru Interim masa tu!..Selepas setahun menyandang tugas sebagai Guru Interim, kami akhirnya dipanggil untuk hadir temuduga bagi jawatan Pegawai Perkhidmatan Pendidikan DG41 atau senangnya jawatan guru. 

11tahun terbinanya Blog Eca Dwinky Asha.

Assalammualaikum & Selamat PKP korang.

So, apa cer PKP korang? Mesti bosan kan, tapi dua minggu pertama ne..Eca happy sebab takyah kejar budak nak ber-pdpr. Kalau tak, jenuh tunggu pagi ke petang tuk budak siapkan tugasan. Selepas dua minggu ne, sambung lagi kejar budak. haha!

ohya, tuk pengetahuan korang....Eca dah berblog hampir 11tahun. Tak sangka betul dah 11tahun. Kiranya blog ne dah masuk Tahun 5 lah kan?...dah akil baligh kannn?...tapi tu lah, kesibukan melanda diriku (alasan je tuuuuu!).  

Entry pertama Eca, hanya ada dua baris. Like newbie sesangat awakkkkkk. Baca : Entry Pertama