TEMPLATE BLOG INI MASIH DALAM PENAMBAHBAIKAN.

Alahai Anak Emak.


.assalammualaikum.I bet almost of  you'll watch the drama kan.ala,yang tadi tu main kat TV3.ANAK EMAK.heho.yess,,am watching it too,,tapi kejap-kejap je eh.Sebabnya tengah basuh kain,tapi dari dalam bilik air pun leh dengar sore kawan-kawan beri ulasan pasal drama tue.

Anak Emak?!..
err,kadang-kala bila nak deal dengan si lelaki yang  berstatus anak emak ini agak susah!.tengok je lah dengan situasi Siti dalam ceta tadi,,susah nak berduaan bersama si suami bila ibu mertuanya asyik nak tumpang sekaki.So,kalau u'll nak berkawan dengan si anak emak neyh,kena tahu caranya,kelemahannya dan akhirnya,kebahagian itu komform milik korang!.

kelemahan si anak emak neyh sebenarnya adalah ibunya!.yerla,sebagai anak emak,tentu saja si anak akan mengikut apa kata atau cadangan dari ibunya kan.So,bila nak pikat hati si anak emak ini,pikat dulu hati ibunya.Dah pikat hati ibunya,pasti kamu akan menjadi kesayangan kan.Betul ke tidak?!.

nak pikat hati si ibu?!...er er er,I masih bujang takde pengalaman lagi.hahahaha.nanti bila I dah berteman dan ada bakal-ibu-mertua I kongsi oke!.tapi mengikut pengamatan I,nak pikat hati si ibu,sama juga pikat hati suami/tunang/BF.melalui MASAKAN.bila si ibu dah berkenan dengan cara kamu (especially masakan kamu),mesti hati si ibu pun akan senang hati kan.apa tidaknya,dia dah tahu kamu akan menjaga makan minum anaknya.takdelah hati si ibu ne nak risau pasal makan-minum-baju-apa sume tu...hikhikhik.

so,pendapat korang apa pula?..kat ruangan komen tunggu tu komen korang.hikhikhik. :)

p/s: setelah beberapa hari tak update,tetiba semangat na update melimpah ruah!.hahaha.


6 comments:

  1. betull...! kalau nak pikat family org mesti kena pandai masak.. kalau sedap masakan tuh kompem dorg tersenyum..!

    :D 100% sold out.. ;p eehehe

    ReplyDelete
  2. Yup! Kalau nak kawin mesti akan ada org tanya kan 'pandai masak tak ni?' :D

    ReplyDelete
  3. @Mejuez hahaha...betul sngt2 kan?!.mak-mak mertua skrg kalau da ada anak,ada menantu da tak pandang dapur.hahaha :D

    ReplyDelete
  4. @Maii Yusre tue la...kalau tak pandai masak,tapi hati da sayang camna la tue?

    ReplyDelete
  5. kalau nak kawin dgn laki yg anak mak, kena pandai ambik hati bakal mak mertua dulu. bila mak mertua dah makin selesa, lama2 nanti dia akan 'serahkan' anak dia pada bakal isteri. hehe

    ReplyDelete
  6. @Nazrul Azwan hahaha..betul2x...nanti senang je dia cakap "amik la anak aku,aku dah tak mau dah"..hahaha :P

    ReplyDelete

Terima Kasih atas komen anda.
Eca akan balas & terjah anda secepat mungkin.
*-*