TEMPLATE BLOG INI MASIH DALAM PENAMBAHBAIKAN.

Sekeping Gambar, Sebuah Cerita

Assalammualaikum.

Pada sekeping gambar,
ada sebuah cerita penuh makna,
antara hitam dan putih,
melakar coretan yang nyata.

Pada sekeping gambar,
lahirnya satu cinta,
bakal beri warna pelangi,
lakaran hidup penuh bahagia.

Pada sekeping gambar,
wujudnya rasa kasih,
dari lubuk hati nan suci,
teruslah mekar mewangi.

  

jadi kuat untuk orang lain,seperti dulu...bisa nggak ya? 

Pinjamkan Senyuman Itu.

Assalammualaikum.

seriously, a week makes me really down.Disebalik tawa, hanya tangis jadi peneman setia...setelah bertahan hampir sebulan lebih, semuanya terluah.Cuba menyibukkan diri sendiri, tapi tiada penghujungnya.Bukan kesal, cuma pasrah ini jalannya. eca jarang cerita pasal cinta kan?!...sebab eca tak nak show off sangat,biarla hati ini saja yang tahu siapa dihati...tapi apa yang berlaku buat eca tak kuat.Kiri Kanan ada insan-insan tersayang.Ikutkan hati, takut dibenci...ikutkan cinta, takut kehilangan segalanya...tapi eca benar-benar hilang separuh jiwa ini.

Earwan Fariz,
kalau awak membaca ini, saya harap jangan baca dengan penuh kebencian.
kalau awak membaca ini, saya pinta senyumlah pada saya.
kalau awak membaca ini, saya doakan agar awak sentiasa bahagia.

20 April, detik pengenalan...awak cakap saya jual mahal kan?!.haha,memang pun.tapi hari demi hari, takpun kan kan?!. (*-*)...malam bday awak, awak terharu kan, saya orang pertama yang wish,padahal waktu tu saya takde hati pun kat awak!.sebulan lepas tu, saya tidur dengan senyuman yang terukir penuh makna,saya sayang awak!...10 November 2013, masih terasa saya mengenggam tangan princess, masih terbayang lirikan mata awak.

apa yang kita tak pernah buat eh sepanjang PJJ tu?
tidur depan laptop,
kredit habis masa tengah gayut,
bergaduh, merajuk, memujuk, manja.
perpisahan ini terpaksa kupinta demi permintaan orangtua.
bukan niat berdiam diri selama sebulan lebih ini,
tapi kesibukan sebagai guru & pelajar buatkan saya terkejar-kejar kesana kemari,
apatah lagi waktu itu, saya cuma ingin menjaga hati orangtua.

apa yang terjadi,
mari hadapi dengan senyuman.
kerana senyuman itu pengubat jiwa lara.
awak da ada dia, saya doakan semuanya berjalan lancar untuk misi kahwin tahun depan.
boleh la saya cakap, "dah kahwin exbf aku ne..." (mesti awak bangga kan?!.hikhikhik)
terkilan dihati tidak lagi mendapat senyuman Princess tersayang,

Thanks Princess Ibu,
selalu buat ibu tersenyum.
doa ibu princess ibu sentiasa melawan sakit itu
sentiasa ceria & menceriakan.
dah ada ibu baru eh?
jangan lupa ibu asha, eh auntie asha :)


hye Princess Nuraimy Farina,
auntie pinjam senyuman itu, boleh tak?

 


Hello Ms. Asha,
tolong senyum macam itu selalu,boleh?
senyum yang bukan plastik, senyum yang lahirnya dari hati.
mohon ya!



Terima Kasih OrangTua kerana kuyakin ini jalan yang terbaik,
Fazi yang skema, Kak Wid yang cantik, Kak Nyra yang cute..keep on fighting.
adik blogger kesayangan, Solehah, akak tak pandai nangis kan?
Amir Damsik,the only one & forever boybestfriend, jangan lebih emosi ya!


walaupun tangisan menemani hari, harus kuat menempuh hari esok
tutup buku lama, mari buka buku baru.
insyaallah, Allah telah janjikan KEKASIH untuk setiapnya.
Mari Berjuang mencari cinta Ilahi
Mari Berjuang esok pagi exam!

Doakan eca & geng Group 3, Master of Education Management, UMS.
  29/12/2013 : Kaedah Penyelidikan dalam Pendidikan
30/12/2013 : Pengurusan Pendidikan

ini sebuah cerita cinta, yang telah sampai kepenghujungnya.demi kasih sayang dan pengorbanan orang tua, demi cinta dan masa depan, aku undur diri dan mengalah dalam perjuangan cinta...moga akan ada sinarnya suatu hari nanti.mohon, terus tabah ya Asha. *-*

Aku Ada Satu Masalah.....

Assalammualaikum.

Manusia tanpa masalah,
         maka masalah-lah dia.
Manusia dengan masalah,
        maka bermasalah-lah dia.

Tanpa masalah,
    tidak wujudlah persoalan.
    tidak hadirlah jawapan.
Dengan masalah,
    ada rumitnya.
    ada penyelesaiannya.


aku ada satu masalah,
sana sini situ,
aku ada satu masalah,
kamu dia kita,
aku ada satu masalah,
masa tempat cerita.
aku ada satu masalah,
yang aku sendiri tak tahu masalahnya.


NAMPAK TAK MASALAH AKU TU?
#malasnakcerita.



tuan belog lupa da nak beli PEN tuk EXAM hari AHAD & ISNIN ne.
eh, apakejadahnyamembikinexamdihariAHAD/
sajamembikinmasalah,kan?!





GA Year End 2013

Assalammualaikum.

yeah,berjaya juga mengagahkan diri menyiapkan entry GA ini dicelah-celah kesibukan menghadapi Peperiksaan Akhir Semester 1...dengan lafaz bismillah,eca rasmikan ::

GA Year End 2013


Cara Sertai :
1) Sediakan ENTRY KREATIF dengan tajuk GA Year End 2013.
(please please please, as I do HATE Copier,please do not copy any entry, please write by your own!)

2) Letakkan BANNER & Ayat di bawah ini (WAJIB)


3) Share entry INI via FB, Twitter, G+ (OPTIONAL)
(optional means, nak share dialu-alukan, taknak share takpe  *-*)


4) Masukkan Nama & Link Entry Penyertaan anda di LINK ini.


tujuan utama GA ini :
berkongsi REZEKI dari BLOG sepanjang tahun 2013 yang agak suam-suam kukukakiku.
melahirkan lebih ramai blogger yang kreatif dalam menghasilkan lebih banyak entry menarik.

tarikh penting :
31 Dec 2013 - tarikh tutup.
1 - 5 Januari 2014 - pengumuman pemenang.


terima kasih atas kesudian memeriahkan GA ini.
& please stay tuned sementara tuan blog menghabiskan exam sehingga 30 Dec =)



ada maksud.....

Assalammualaikum.
yeah, JUMAAT dah...hari ini hari last bekerja tahun 2013.Dah mula cuti Krismas, bolehlah eca fokus untuk exam minggu depan pulak.seriously, dua minggu rasa pack sangat!.kalau nampak eca di FB tu, semua waktu eca away dari LAPPY kesayangan, dalam bas, opis...masa tu je FB..tu pun melalui s3 tu :)
ya allah, selalu tersasul lahhhhh..sebenarnya eca nak kongsi dua lagu ne ahh.ada maksud sangat,SANGAT!.


Alhamdulillah, dia dah ada pengganti diri ini dalam masa sebulan.Semoga mampu membahagiakan dia, 
saya doakan awak sentiasa, selalu & selamanya.Terima Kasih atas semuanya :)


TQ Solehah, sebab layan tension akak semalam.Cian solehah kena paksa kejutkan akak ^-^
tengah siapkan assignment & berkorban tak turun kerja pagi ini nak siapkannya 
++ tunggu barang dari gdex.sapalah yang hantar tu ehhhh?
++ nak buat GA next week sebab ada rezeki lebih bulan ne *-*

Sudah sampai indon...

Assalammualaikum.

Korang ingat tak eca kan ada jual sticker inai...boleh rujuk blog kedai eca....alhamdulillah,ada je yang cari sticker inai tu.eca pun happy even sebenarnya sesaja je buat biz tu...tolong bakal-bakal pengantin dihari bahagia dorang.setiap kali musim cuti,ada je yang tanya.

Tapi eca minta maaf if tak dapat berikan servis terbaik tau...eca busy sangat sampai ada yang call tak terjawab..mesej tak terbalas..chat terbiar.SORRY TAU!!!

tapi dalam masa tu pulak,ada seseorang dari jauh bertanya pasal sticker inai...orang tu dari Indonesia ya mbakk.pengen beli cap tangan.

Apakah ini gara-gara SEO?

It's SHOPPING Time for Christmas!!!


Ho Ho Ho! Christmas is just around the corner ladies! How’s your Christmas preparation? Looking for the perfect dresses and shoes or maybe gift for your loved ones? It is time to fulfill their wishes and for you who wish to make an entrance on this holiday season with our head-to-toe dazzling collection!





Tick tock tick tock! The clock is ticking and you still got no time to shop? – “Alamak, I kerja la on weekdays. Weekend pulak mesti ramai orang” , “Malas lah nak bersesak. Traffic mesti teruk”, “Nak shopping tapi ada baby. Leceh la” No worries ladies. It happened all the time and we have a solution for you. So, have you ever experienced online shopping? Or do you familiar with online shopping sites? Here is a quick introduction.

Online Shopping: Basically similar with virtual shopping but all the processes and transactions are through onlineSo if you still wondering – “What are the benefits?”, “Selamat ke?”, “Barang sampai lambat tak?”.. Well, you can save more with online shopping – petrol, time and satisfaction guaranteed J

This is the perfect time to make a shout out for all women out there! Lai! Lai! Browse our page for online shopping Malaysia  – The biggest online fashion store, and enjoy special deals from us now!




Find a fabulous collection of shoes and clothing from various designs and colors. Complete your look with our dazzle accessories and an extensive collection of handbags. What’s more? Get something for him too! Confirm abang sayang lebih! Feel free to click out STYLE tab and let the expert to guide you. Sharing is caring right J

So what are you waiting for ladies? All are in one-store and at a good price. Shop now while stock lasts and enjoys free shipping with us. C.O.D is available for certain areas and all items are returnable within 30 days for free of charge. 


Have a joyful Christmas! 
XOXO




Contest SEO Eridy


Assalammualaikum buatmu teman,
Senyum manis tanda persahabatan,
Contest SEO Eridy nama taruhan,
Google.com medan pertandingan.
Contest SEO Eridy


Berlari-lari mengejar rerama,
Bersuka ria sambil beriadah,
Eridy.com itulah namanya,
Blogger asalnya dari Sabah.

Sang Suria tersenyum di pagi hari,
Menyinari alam segenap dimensi,
Contest SEO Eridy tutup tak lama lagi,
Satu kerugian bila tak sertai.
Contest SEO Eridy

Kusangka panas hingga ke petang,
rupanya hujan di tengah hari,
RM500 habuan untuk pemenang,
jemput sertai Contest SEO Eridy hari ini.
Contest SEO Eridy dikelola oleh eridy.com sehingga 11.12.13 menawarkan hadiah sejumlah RM500.
Mari ramai-ramai kita sertai Contest SEO Eridy.
lama tak join contest SEO..harap-harap untunglah nasib di Contest SEO Eridy.

Mango Pudding @ Yoyo Cafe

Assalammualaikum.

Tempat eca kalau pagi sangat panas...tapi bila dah petang ke malam..tidur takyah buka kipas.Bila pagi ne lah teringin makan yang menyejukkan anak tekak....teringat pulak puding mangga student bagi hari tu...

Harga cuma dalam RM4.00++ rasanya...boleh dapatkan di Yoyo Cafe.yang sedap sangat pasal mango puding ne...tekstur sangat lembut.agak manis pada sira sahaja tapi tidak pada puding.teringat-ingat pulak!!!!.

Tengok gambar je lahhh yer,

Nasi Lalap pulakkkk.

Assalammualaikum.

Ari tu dah perkenalkan nasi ayam penyet kan (rujuk entry beberapa hari lepas).....kali ne nak perkenalkan "nasi lalap beverly hills".

Nasi lalap ne sama je dengan nasi ayam penyet oke?...bezanya disini ialah sambal tomatonya,rasa belacan agak kuat + sambal dimasak...tempe yang diberikan agak besar tapi ayamnya agak kecil...ulam yang disediakan direbus terlebih dahulu.Antara sayurnya ialah kubis,kacang panjang & timun.

Berbanding ayam penyet,..sambal disini menjadi kegemaran eca.Harganya cuma RM6...murah sikit kan?...so,cepatlah berkunjunh ke Restoran Barokah di Beverly Hills.

Location : Barisan Kedai Beverly Hills Phase 2...kedai dihujung berhampiran pagar masuk ke Phase 2,bersebelahan dengan stationary shop+salon.

Asyik makan-makan-makan,...pastu baru rasa menyesal berat badan naik.muahahahaha~

Bila Bil Elektrik NAIK....

Betullah cakap orang....sekarang ne takde benda yang tak naik...hujan aje yang asyik turun!!!!...Sebelum ne bil elektrik RM0.00....tapi da agak,selepas ini dah  wajib  bayar!...grrrrr~

So, antara cara tuk elakkan bil elektrik naik disebabkan mengecas  handphone, eca dah beli 1powerbank murah.....dan powerbank berkenaan eca cas di OPIS.....'thor"baikkkk kan?

So,kat rumah tak payah cas phone atau powerbank..sapa suh bos tak naikkan gaji..kata aje nak naik,tak naik naik pun.naik tembirang adalahhhh..nasib baik minat mengajar!

So,kalau korang nak save penggunaan bil elektrim dirumah....SILA CAS POWERBANK/PHONE DI PEJABAT!!!!.

....jangan risau,bos tak tahu & tak baca blog ne!muahahahaha~~~~

Ayam Penyet TERSEDAP di Kota Kinabalu

Assalammualaikum.

Pepagi ne nak share satu tempat makan yang sedappppp.sumpah sedap ikut anak tekak diri sendiri......kikiki..tapi bila korang 'kaki pedas',kuat makan tapi nak harga makanan yang murah dan bertepatan dengan menu...jom eca perkenalkan 'AYAM PENYET @ RESTORAN PADANG JAWA atau RESTORAN DAUN PISANG'....yang bertempat di Alamesra,Kota Kinabalu.

Alaaaaa...kalau pergi 1B tu,korang ke jalan seberang jeeee.Kedai ne dibahagian dalam area-area Maybank..eh,korang jangan salah restoran tauuuu...sebab kat situ ada satu lagi restoran ayam penyet iaitu Koki Bandung,sana mahal sikitttt.tanya je orang kat sana,konfirm tahu!!!!

Apa yang sedappp selain harga yang murah ialah....sambal tomato yang umphhhh...ayam direbus dahulu kemudiab digoreng...air rebusan ayam dijadikan kuah sup...sayur yang disediakan ialah terung goreng,kubis,timun dan pucuk ubi....dan apakah erti ayam penyet tanpa paha ayam yang besar dan tempe...kesemua makanan yang eca share tu cuma berharga RM6.50 sahaja...murah tak murah,eca kan save duit bayar yuran master.

Agak terliur tak?...jom terliur lagi dengan tengok gambar kat bawah ne ::... (lunch nanti nak pergi makan ayam penyet kat satu lagi restoran kegemaran eca!)

Ada orang sudah jadi tunang orang

Assalammualaikum.

Yeahhhh..ada orang sudah pun selamat jadi TUNANG ORANG....tahniah tahniah buat diri sendiri punya abang!!!!kikikiki....ramai yang ingat eca kot yang bertunang bila upload gambar kat fb...erk?!...saya single lagi.

Bertahun-tahun bercinta baru kini mengikat tali pertunangan.alhamdulillah dipanjangkan jodoh mereka even banyak hal terjadi.

Majlis serba ringkas katanya...takde pelamin,takde hantaran walaupun si adik dah relahati menggubah hantaran mereka dan Insyaallah,majlis nikah kahwin dalam bulan 6...tapi masa tu wa exam tuk semester dua tapi takpe benda baik jangan diperlengahkan.BETUL TAK???.*yesss ada harapan takyah tolong kemas rumah lepas kenduri..haha*


Dah besar dahhhh...

Assalammualaikum.

Lama eca tak ceta pasal anak sedara eca tu kan?..dalam tak sedar dah besar anak sedara eca tu,makin banyak karenah!.

Kalau dulu rasa ringan je dia...sekarang?.dukung sikit pun eca dah lenguh..tapi yang peliknya,dia ne makan nasi tak banyak..kalau makan nasi...makan nasi putih je...kalau letak kicap,dikeluarkan semula.

Jangan ingat dia tak makan pulak....dia ne kuat makan...eca bagi kek pisang dia taknak kongsi tau.bagi puding kelapa laju je masuk mulut...tu yang dia semakin membesar.syukurlah... :)

Jom layan gambar #babychenta ::

Derma untuk Mangsa Taufan Haiyan

Assalammualaikum.

pernah tak korang BERniat atau TERniat untuk menderma kepada mangsa Taufan Haiyan di Filipina?...bagi anda yang memiliki akaun NUFFNANG, kini korang boleh teruskan NIAT itu....cara mudah dan korang boleh gunakan earnings Nuffnang korang tu!.

Cara mudah :
1) Log in ke akaun Nuffnang anda.
2) Klik pada icon-icon seperti dibawah ini  atau klik SINI.

 

3) Then, korang boleh pilih dua cara untuk derma.
     - melalui earnings Nuffnang
     - melalui akaun PayPal.

4) Kalau anda pilih derma melalui earning Nuffnang anda, boleh teruskan pilih nilai untuk anda dermakan.RM5, RM10, RM25 atau RM50...korang boleh pilih samada nak letakkan nama (We'll feature the name of all Nuffnangers who have made the donation as a token of appreciation on behalf of all the victims of Typhoon Haiyan.) atau korang boleh pilih "ANONYMOUS"...ala,mana-mana pun oke kan?!..tapi jangan riak sangatlah yer pi canang berapa korang da dermakan,tak baik tau!..

5) Last, klik pada button Donate and please war-warkan kepada rakan-rakan blogger yang lain!.

eca dah DERMA...berapa?!,jangan ditanya yer.Asal NIAT dah tertunai.
so, tunggu apa lagi.......

Dari Abu Hurairah , ia berkata : Rasulullah SAW bersabda “ Barangsiapa meringkankan seseorang yang berada dalam kesulitan di dunia ini , nescaya kelak Allah akan meringkan dirinya di dunia mahupun di akhirat ,” ( HR Muslim )

Ephyra Serlahkan Kejelitaan Sebenar Anda

Assalammualaikum

Ephyra Serlahkan Kejelitaan Sebenar Anda
Kulit Lebih Gebu Dan Flawless Dalam 14 Hari

Sana sini orang ramai heboh perkatakan kehebatan Ephyra. Ramai blogger yang sudah mencuba Ephyra dan rasa sangat berpuas hati dengan hasil bagus produk ini. Ephyra semakin dikenali dan diyakini oleh ribuan pengguna.

Tetapi apakah itu Ephyra? Ada yang bertanya, krim ke? Pil ke? Ephyra adalah produk minuman supplemen tambahan yang sangat sedap untuk  kecantikan dan kesihatan tubuh badan yang bermula dari dalam. Ephyra didatangkan dalam bentuk serbuk sachet yang dihasilkan daripada gabungan mantap rumusan terunggul alam semulajadi di seluruh dunia, kolagen terhidrolisis ikan laut dalam, L-Glutathione, Astaxanthin, Acai Berri, Acerolla Ceri, Marigold Flower Extract, Acacia Gum, Superberi dan Serbuk Tomato yang merawat, memperbaharui dan seterusnya menyerlahkan lagi keserian dan kesihatan dalaman dan luaran.

Dengan ribuan testimoni yang meyakinkan, telah menambat hati ramai pengguna Ephyra. Mengapa Ephyra sangat berkesan? Sudah tentu kerana formula hebatnya yang mengandungi 9 bahan alam semulajadi berkualiti tinggi bergred super AAA. Ephyra bukan hanya produk kolagen semata-mata, tetapi Ephyra adalah formulasi rumusan minuman antioksida yang terbaik untuk kecantikan dan kesihatan anda. Sesuai untuk semua peringkat umur, untuk lelaki  juga wanita semestinya. Ephyra disahkan selamat dan berkesan serta mendapat kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia beserta disahkan Halal oleh JAKIM.

Testimoni boleh dicipta, pengalaman boleh direka, gambar boleh diubah dan pelbagai lagi. Tetapi testimoni dari pengguna setia Ephyra memang tidak boleh disangkal lagi. Kalau anda google "testimoni ephyra" atau "review ephyra", anda akan lihat banyak review hebat perkongsian dari ribuan pengguna Ephyra.

Jika anda ada masalah kulit kusam, kedutan, jerawat, jeragat, sakit sendi, tumit merekah, kulit kering, rambut gugur dan sebagainya, jangan ketinggalan untuk dapatkan penyelesaian anda dengan Ephyra. Jom lihat apakah kelebihannya...
  1. Membantu menjadikan kulit kita lebih anjal, halus dan cerah berseri.
  2. Merangsang penghasilan kolagen yang diperlukan oleh tubuh badan kita.
  3. Membantu memulihkan wajah yang bermasalah seperti jerawat dan jeragat. 
  4. Membantu memulihkan masalah kulit ekzema (kegatalan dan kemerahan).
  5. Mengurangkan kedutan dan garis-garis halus di wajah.
  6. Menghindari kita daripada penyakit barah, tekanan darah tinggi, diabetes dan masalah kulit kerana ianya mengandungi supplemen anti oksidan Astaxanthin.
  7. Menguatkan rambut dan melambatkan uban.
  8. Menjadikan rambut lebih sihat, lembut dan bersinar.
  9. Melancarkan sistem pencernaan dalam  badan, menurunkan berat badan dan mengawal nafsu makan.
  10. Mengurangkan kadar kolesterol dan menjauhkan kita daripada risiko mendapat sakit jantung.
  11. Membantu seimbangkan tekanan darah.
  12. Meningkatkan tenaga dan daya ingatan.
  13. Meningkatkan sistem ketahanan badan.
  14. Melindungi retina dan mencegah penyakit mata akibat kerosakan termasuk faktor usia.
  15. Melegakan kesakitan sendi dan arthritis.
  16. Melegakan kesakitan pedih ulu hati dan gastrik.
Untuk maklumat yang lebih lanjut, sila klik Flyer, Website dan Fanpage.

Bagi memudahkan anda semua, jom kita klik link di bawah, antara testimoni Ephyra yang dipilih dari kalangan blogger.
  1. Masalah kulit muka dan jerawat - klik SINI, SINI, SINI, SINI, SINI, SINI, SINI, SINI dan SINI
  2. Masalah period / haid - klik SINI dan SINI
  3. Masalah tumit / tapak kaki - klik SINI dan SINI
  4. Testimoni kuku dan rambut - klik SINI, SINI dan SINI
  5. Testimoni lelaki - klik SINI
  6. Testimoni menyusukan anak - klik SINI
  7. Pelbagai masalah lain - klik SINI
Kulit yang sempurna. Wajah yang jelita. Keyakinan tiada tandingan. Hasil yang nyata. Semuanya lengkap dalam satu produk kecantikan dan kesihatan. Ephyra terbukti berkesan. 


Jom dapatkannya sekarang...

Official Websitewww.oceanlife2u.com
Instagram : ephyra2u
Telefon : 03 4141 7889
SMS : 019 3999 238
Emel : info@oceanlife2u.com



Giveaway ini dianjurkan oleh mialiana.com dan ditaja sepenuhnya oleh OceanLife2u.com dengan hadiah berupa wang tunai dan produk Ephyra bernilai RM 2,387.00. Sila klik SINI untuk join Giveaway ini.
kot-kot ada rezeki kali ne, sebab contest sebelum ne tak menang lah pulak...hehehe *-*
rasa tamak lakkkk...kekeke :)

Ephyra Idaman Saya

Assalammualaikum.

Suara merdu pungguk merindu,
zapin ditari lemah gemelai,
EPHYRA trending di laman FBku,
wajib dah kena TRY.


Selama ne duk baca testimoni pengguna ephyra membuatkan eca teringin nak cuba.yerp, dari testimoni sahaja mampu membuatkan eca tertarik!..Apa taknya, kesan EPHYRA dapat dilihat seawal penggunaan 2 minggu....tapi sebenarnya, ada perkara lain yang buat eca tertarik......


sebelum eca REVEALkan RAHSIA kenapa nak sangat EPHYRA ne, mari eca perkenalkan produk EPHYRA yang menjadikan Memey Suhaiza sebagai dutanya.



EPHYRA merupakan minuman tambahan yang mengandungi Deep Sea Fish Hydrolysed Collagen Acai Berry, Acacia Gum, L-Glutathione, Astaxanthin, Acerolla Cherry, Marigold Flower, Tomato Powder dan Superberry. Bahan-bahan ini didapati dari alam semula jadi di seluruh dunia yang mampu merawat, memperbaharui dan menyerlahkan lagi keserian dan kesihatan dalaman dan luaran.

Sebenarnya eca bukan mengharapkan perubahan pada kulit sangat-sangat, sebab sekarang pun kulit eca tiada masalah sangat...TAPI eca harapkan EPHYRA dapat membantu eca dalam permasalahan ::

Meningkatkan tenaga dan daya ingatan & Meningkatkan sistem ketahanan badan
Sekarang ne, eca bukan sahaja bekerja malah eca juga belajar...Ramai orang mungkin ingat belajar secara separuh masa ini tidak memberikan tekanan..anda SILAP!!!.Macam eca, memanglah eca kerja hanya pada sebelah petang sahaja...tapi perjalanan dari rumah ke tempat kerja dengan jammed memang memenatkan.Sampai di rumah, kadang-kadang eca curi-curi masa untuk blog dan buat assignment.Kadang-kadang takde masa pun untuk kedua-duanya.So, dengan EPHYRA, eca harapkan eca sentiasa bertenaga untuk mengharungi hidup sebagai cikgu tuisyen + pelajar...apatah lagi, Final Exam kurang dari sebulan....Bila tenaga dapat dipertingkatkan, maka sistem antibodi akan menjadi kuat....takdelah selalu sakit-sakit kan...memang terbaik EPYHRA ne.


Melancarkan sistem pencernaan dalam badan, 
Menurunkan berat badan, Mengawal nafsu makan
dan Mengurangkan kadar kolesterol dan menjauhi risiko sakit jantung
Dengan EPHYRA, eca YAKIN sistem pencernaan dalam badan akan menjadi lancar.Sekarang ne, bukan tak lancar, cuma kadang-kadang sembelit pulakkkkk...So, bila sistem pencernaan lancar, maka secara tidak langsung kita dapat turunkan berat badan... (mimpi jap berat 69kg turun ke 59kg, WAHHH)...
Bila berat badan dah kurang (dalam mimpi), nafsu makan kita dapat dikawal..iyelah, sapa jugak nak bentuk badan kembali macam dulu-dulu-dulu tu kan?!...So, bila kita dapat kawal pemakanan, secara tidak langsung kita dapat menghindarkan diri dari mengambil makanan yang berkolestrol tinggi...Bila kita dapat hindarkan jenis makanan sedemikian, maka kita setapak menjauhi risiko terkena penyakit jantung.


BETUL KE BOHONG teori eca ne?..mohon fikir secara logik *-*
seterusnya, eca juga harapkan EPHYRA ini dapat.....



Menjadikan rambut lebih sihat, lembut dan bersinar.
Satu MASALAH BESAR eca ialah RAMBUT GUGUR.....tambah STRESS tengok bantal penuh rambut gugur..mana lantai rumah pun macam tu jugak...dulu pernah SHAMPOO yang kononnya mampu kurangkan rambut gugur, aah kurang untuk hari tu je!.Tambah stress esok-esok rambut gugur penuhi ruang rumahku!. =.="

jom tengok TERJAH testimoni mereka :


sambal tumis pucuk paku,
hidangan buat yang tersayang,
kalaulah EPHYRA jadi milikku,
masalah teratasi hati pun senang.


entry disediakan bagi melayakkan eca join CONTEST ::

"Contest Ephyra Idaman Saya dianjurkan oleh Eyriqazz.com 
dan ditaja oleh OceanLife2u.com"


eca memang suka join last minutes...konon-kononnya peluang menang cerah, 
padahal.....asyik bertangguh je..*busy kalah menteri kewangan*
^-^

TSHIRT PRINTING IH GIVEAWAY BY HAZWAN HAIRY

ASSALAMUALAIKUM

Dengan ini saya Hazwan Hairy ingin melancarkan satu lagi contest di penghujung tahun 2013 ni kepada korang blogger dan followers blog hazwanhairy.com ni.. Untuk GA ni saya di wakilkan oleh pihak Tshirt Printing IH untuk menganjurkan Tshirt Printing Ih Giveaway by Hazwan Hairy yang akan bermula dari 13/11/2013 sehingga 30/11/2013


SYARAT-SYARAT
1. Anda mestilah FOLLOWERS blog ini
2. LIKE page penaja : 
3. Tajuk : TSHIRT PRINTING IH GIVEAWAY BY HAZWAN HAIRY
4. Copy Paste kod dalam entry korang
5. Link kan entry anda pada post entry ini..

Simple saja kan..

HADIAH :
1 helai baju I Love Blogging
2 helai baju Geek
2 Fridge Magnet Krabi
5 Keychain Krabi

Pemenang akan di pilih melalui Random.org
Senarai peserta akan di list untuk korang BLOGWALKING 

Dengan harapan korang semua dapat support GA simple dari Tshirt Printing IH dan juga saya blogger Hazwan Hairy..



dapat FM Krabi pun cukuplah :)
sesaje tau hinttt =D

Hari Jubah #teaser

Assalammualaikum.

Penat dari KL tak hilang lagi.....so,eca upload teaser dulu yerrr....

Teaser keKONVOan

Assalammualaikum.

Yeah!!!...hari yang ditunggu after 4tahun lebih bergelumang dengan assignment,test,class...waktu tuk konvo dah tiba!!!.

Eh eh,konvo bukan hari ne tapi esok..after session 1.30pm onwards..at PWTC...and you're invited to comes.hehehe :)

#teaser.....

7pm???

Assalammualaikum.

Giler kalau tak cakap eca tak penat?!..jam 5am dari Telipok ke Kota Kinabalu International Airport,flight jam 6am...sampai KLIA around 9am...g rumah pakcik kat Golden Villa *jangan tanya area mana,sebab makcik cakap rumah sempadan Shah Alam-Klang*...so tadi p ronda-ronda kat Jalan TAR so on...balik rumah almost 5...ceta-ceta then dengar azan,tengok jam...dah jam7 pulakkk.wohoooo..tak pecaya  masi terang....oke ketuk kepala kat balkoni rumah pakcik tengok langit masih terang..sebab waktu camne eca balik keja dah gelap!..jelly benar tengok orang balik keja masih terang yerrr.

Oke.terang lagi yer....jelly tahap gaban dah neyh......dan nak gtau yang eca penat!

Hanya Kerana Mata

Assalammualaikum

Orang kata dari mata turun ke hati... betul ke?...urmmm,nak tahu ke tidak...tengok gambar kat bawah ne.kalau turun ke hati,confirn lerrr tu :-D

Doa Awal & Akhir Tahun Hijrah.

Assalammualaikum.

beberapa hari lagi kita akan melangkah ke satu tahun baru mengikut kalendar hijrah.Adalah digalakkan agar kita membaca doa akhir tahun & awal tahun hijrah.eca kongsikan bersama anda doa-doa tersebut.


Doa ini dibaca sebanyak 3 kali diantara waktu asar - maghrib pada akhir zulhijjah.
Bersamaan hari Isnin 4hb yer.


Doa ini dibaca selepas Maghrib atau pada malam satu Muharam.
Maghrib Hari Isnin tu tauuu,selepas maghrib dikira 1Muharam.

Semoga tahun 1434H ini telah menjadi tahun yang mematangkan kita dan tahun akan mendatang akan menjadikan kita lebih dekat kepada pencipta.amin.

*ramai orang tak tahu dan tak ambil tahun pasal Awal Muharam...sedih betul*

Blog Panas macam bananacheese!

Assalammualaikum.

So, hari ini nak tunjuk dua blog yang recently siap..walhal yang menempahnya dah berbulan-bulan.Maafkan eca atas kesibukan ini tau...sangat-sangat memohon maaf.Ini pun tengah free sikit selepas dikhabarkan yang assignment eca dihantar pada bulan 12..kalau tak,pecut ne nak siapkan assignment,nak jahit lace tuk baju konvo...aigogogogogo~
jom lerrr, layankan dulu tau ::
theme : group of blue

theme : soft pink & purple

selain dari itu, eca juga buat header & coverpage tau...jom tengok :

theme : merun

theme : love + pastel purple


sekarang ada dua tengah on the way.......sabar ye!
blog sendiri pun lama tak tukar baju baru....

Izinkan Aku Menjadi Makmumnya.

Assalammualaikum.
luahan rasa ku gubah menjadi puisi indah.

Tuhanku,
aku tidak setabah Khadijah menemani Rasulullah dalam setiap perjuangannya,
maka berikanlah aku sepenuh ketabahan agar dapat kutemani imamku.

Tuhanku,
aku tidak secantik Aisyah mendampingi Rasulullah dalam senyumnya,
maka kurniakanlah manis diwajahku agar terukir indah senyuman diwajah imamku.

Setiap hari, dalam sujudku....aku meminta
Kau tunjukkan jalan yang diredhai itu,
agar aku bisa menjadi...

penyeri dalam hatinya
bidadari taman syurgawinya.
saat jatuh bangun, saat senyum tawa
ada aku.


Andai benar dia imamku,
izinkan aku menjadi makmumnya,
selamanya.



credit song : Encik Mimpi - Terhalal Untukku.

month of status exchanging from single to married is coming around the corner.
wish all the grooms & brides, "Selamat Pengantin Baru -in-advance!"

BerTANAKA pulak...

Assalammualaikum.

Ada tak sesapa kat sini yang gunakan BEDAK SEJUK TANAKA?...nak kongsi sikit testimoni eca selepas lebih dua minggu gunakan bedak sejuk ne.


1) muka eca rasa lebih lembut.
2) jerawat makin mengecil.
3) whitehead dekat hidung makin berkurangan..(kira pori makin kecil..ohya,dalam dua minggu eca tak apply whitehead removal tau..guna bedak sejuk je)


So,bedak sejuk tanaka kira sesuai dengan eca lah...ohya,tuk apply bedak sejuk dimuka...eca letakkan minyak kelapa dara.sejukkkkk je rasa.kalau korang nak lihat perubahan pada muka,cepat grab satu oke?!.

Agak-agak muka awet muda macam Nora Danish tak lepas ne..
kan kawan cakap eca macam budak tingkatan dua.hikhikhik.

FM dari Sarawak tokkkkkk~

Assalammualaikum.
sejak-sejak pindah rumah, eca nekad kononnya nak penuhkan PETI AIS tu dengan pelbagai jenis Fridge Magnet (FM).Nampak berseri la kononnya kan?....tapi punya kedekut nak keluar duit beli FM.Dekat Kaison ada je FM tak sampai RM2, dah amik letak balik.ciskek betullllllllllllll.

so, last-last-last week (nampak sangat entry ne duk lama dalam draft)...si ipar (panggilan buat bakal-kakak-ipar-tunggal) pergi bercuti di Sarawak...dan sekembalinya mereka dari Sarawak, i got extra gift!...Sarawak FM.terus dorang lekat dekat peti ais eca tauuuuu.



baru 3 FM kat peti ais eca.....
actually, ada FM Rumah Terbalik tapi kat peti ais di "rumahkampung".
jom exchange FM, nak tak?..
ke ada GA yang tengah berlansung menawarkan hadiah FM, info-info lah yerrr.