TEMPLATE BLOG INI MASIH DALAM PENAMBAHBAIKAN.

Another Online Games Website

Solitaire Games | Assalammualaikum. Since kita masih berada dalam fasa PPN dan masih berperang dengan covid-19 virus, jom isi masa terluang dengan bermain online games. Setelah penat seharian menghadap tugasan rumah, mesti nak kurangkan stress kan, cara Eca adalah dengan bermain games. So, Eca nak kenalkan korang dengan satu lagi website yang memberikan pengalaman bermain games secara percuma.

Pengoperasian Sekolah 3 Oktober

Assalamualaikum korang! Hari tu, Menteri Pendidikan Malaysia, Dr Radzi Jidin telah umumkan pengoperasian sekolah yang bermula pada 3 Oktober 2021 nanti. Tapi, ramai lagi yang tak faham rupanya. Mostly tak tengok pun taklimat tu kan, pastu kecoh di media sosial tak setuju buka sekolah sebab tak nak risikokan anak-anak (tapi bawah anak-anak gi keluar nak pulak!). Sabarlah mak-mak, bapak-bapak. Bila diumumkan pembukaan semula sekolah, bukan semua pelajar terlibat pun. 

Pentingnya Blogger dalam Pemasaran Online.

Assalammualaikum korang!


11tahun lalu, bila Eca start berblogging, tak pernah langsung terlintas di fikiran untuk bertahan lama. Apatah lagi menambah pendapatan sampingan melalui blog dan social media Eca. Menulis untuk suka-suka itu akhirnya membawa Eca ke satu alam menjana pendapatan melalui social media seperti Facebook, Instagram dan Blog. Jika dihitung, telah banyak brand-brand produk yang Eca review di dalam blog. Tidak lupa juga jemputan pelbagai majlis sebagai media (blogger).

E-sport Chinese Drama Review Part 1

Assalammualaikum korang!. PKP makes me marathon a lot of drama, sapa setuju dengan Eca? Mesti korang sama juga kan....hehehe~. So, entry kali ni nak cerita pasal e-sport chinese drama Part 1 sebab banyak sangat esport cdrama tau! (omg, seriously these drama are really good and worth to watch!). Jom!

Online Gaming and MC0

Assalammualaikum korang!. MCO ni memang belum ada tanda akan berakhir kan. Walaupun kes semakin menurun, tapi masi ditahap yang membimbangkan. So, kita kenalah ambil langkah berjaga-jaga ikut SOP yang disarankan kerajaan tu. Musim MCO ni, Eca tentulah Bekerja Dari Rumah melaksanakan Pengajaran dan Pembelajaran dari Rumah (PdPR). Best ke tidak PdPR ne, bergantung kepada mood. HaHaHa..bukan apa, mood dia bagus bila ramai pelajar respon. tapi bila da krikkk krikkk krikkk, senyap dan sunyi kehidupanku ituuuuu nak. Stress Tc Asha korang sebenarnya tau!

So, camna hilangkan stress? Tentulah layan Online Games. Eca ada download beberapa games dari Google Play tapiiiii tambah stress, sebab banyak iklan. Kena matikan wifi baru takde iklan. Pastu, bila on Wifi balik, berdesup whatsapp masuk!..lagik stress korang layan whatsapp parents, layan whatsapp pelajar, layan member-member membawang (eh!).