TEMPLATE BLOG INI MASIH DALAM PENAMBAHBAIKAN.

Minyak Herba Asma Mujarab

Assalammualaikum.
ohyeahh, hari ini eca nak perkenalkan satu lagi benda wajib ada kat rumah especially buat mereka yang ada anak kecik iaitu MINYAK HERBA ASMA MUJARAB. Minyak Herba Asma Mujarab selamat di gunakan untuk bahagian luaran tubuh badan sahaja.Selain tu, Minyak Herba Asma Mujarab juga merupakan penawar nombor satu untuk asma, lelah, semput, batuk, kahak, selsema dan beberapa masalah lain seperti sakit gigi,gigitan serangga,lenguh,tergeliat,luka,sakit perut,terkena api,kembung perut dan lain lain penyakit lagi. 


testimoni Minyak Herba Asma Mujarab, dari segenap lapisan masyarakat boleh gunakan tau~

one for all lah kiranya Minyak Herba Asma Mujarab ne!!!!..Tak rugi beli kan? 
Bercakap pasal beli Minyak Herba Asma Mujarab ne, eca nak ingatkan koranggg...
PASTIKAN ORI, BARU BELI!
yeee awak-awak semua, sekarang ne kan mudah aje nak meniru benda-benda lain. Tak terkecuali ada pihak yang cuba memanipulasi packaging Minyak Herba Asmak Mujarab...kita tengok gambar dibawah ini ::




eca sertakan sekali Video Penerangan mengenai Minyak Herba Asma Mujarab, so korang boleh kenalpasti minyak yang original mahupun tiruan!.

ingat yer
 pastikan ori, baru beli!

Untuk maklumat lanjut mengenai Minyak Herba Asma Mujarab, korang boleh terjah :
Website :: http://herbaasma.com/
Facebook Minyak Herba Asma Mujarab (https://www.facebook.com/PenawarSemputLelahDanAsma)
atau boleh hubungi : En. Hafis 013 480 6787 (Bahagian Pemasaran)
Puan Nurul 017 6239935 ( Produk Owner)

Bedak Ruam Bayi

Assalammualaikum.
Masalah kulit memang menyakitkan hati sebabnya tangan tu macam tak berhenti je nak garu dan kadang-kadang sampai luka kannnnn. Kita yang dah dewasa pun bila kena masalah kulit kadang-kadang naik rimas kan..apatah lagi kalau terkena pada baby. Tambahan kulit baby ne kan sensitif sikit!!!.Untuk atasi dan elakkan penyakit kulit seperti  ekzema, Psoriasis, kurap, panau, kayap, ruam susu (bayi), ruam panas, Kudis buta, cacar air dan lain-lain , eca nak cadangakan produk Bedak Ruam Bayi.


Apa yang best sangat tentang Bedak Ruam Bayi ini, jom eca terangkan :
  • Bedak ini dihasilkan daripada 100% tanah liat yang mengandungi mineral semulajadi.
  • Ia mengandungi mineral semulajadi yang bertindak menyerap segala kotoran dan toksik yang terdapat pada kulit.
  • Cepat meresap dalam kulit. Kulit terasa sejuk dan lembut .
  • Satu bekas tahan agak lama. Selalunya saya guna beberapa bulan.
  • Walaupun ia tidak semahal produk-produk lain, Alhamdulillah setiap kali sapu ruam atau penyakit kulit anak-anak kita semakin berkurangan.
  • Bebas Paraben dan juga bahan-bahan kimia berbahaya.
  • Selamatlah anak-anak anda terutama yang masih bayi, sebab kandungannya dari 100% bahan semulajadi seperti tanah liat putih dan air galian yang telah ditapis secara khusus.

Tak percaya lagi ke kehebatan Bedak Ruam Bayi ini, meh eca kongsikan pulak TESTIMONI PELANGGAN Bedak Ruam Bayi :



Ohya, disebabkan Bedak Ruam Bayi ini terlalu mendapat sambutan hangat, terdapat segelintir pihak cuba memanipulasikan Bedak Ruam Bayi. Harus diingatkan kepada pelanggan agar meneliti terlebih dahulu.


jangan TERTIPU tauu..Bedak Ruam Bayi TIDAK PERNAH SESEKALI menukarkan nama jenama kepada BEDAK ASMA'....itu adalah BARANGAN TIRUAN yang cuba untuk meniru Bedak Ruam Bayi. Korang boleh baca pesanan daripada pihak pengeluar di SINI (klik). PERINGATAN : PASTIKAN ORI, BARU BELI!


Untuk maklumat lanjut mengenai Bedak Ruam Bayi, korang boleh terjah :
Website ::  https://ruambayi.wordpress.com/
                  http://www.bedakruambayiori.com/ 
Facebook Bedak Ruam Bayi (https://www.facebook.com/ruampadabayi)

atau boleh hubungi :  En. Hafis 013 480 6787 (Bahagian Pemasaran)
                                   Puan Nurul  017 6239935 ( Produk Owner)

Minyak Tenang Anakanda by Ning Salmah

Assalammualaikum.
Walaupun hujung tahun ne ramai yang mendirikan rumahtangga, ramai juga yang menimang cahaya mata macam bestfriend eca sorang tu (Tahniah Abu & Tera for your newborn son). So, eca nak share kepada ibubapa yang baru menimang cahaya mata ataupun mereka yang dah ada baby tapi baby sering menangis especially waktu malam. As parents, mesti risau kan bila baby menangis, tak sihat badan dan macam-macam lagi yang tak kena. Yela, baby bukan leh gitau apa yang tak kena dengan dia...sebagai orang dewasa kita-lah yang kena tengok keadaan baby tu. Eca nak perkenalkan Minyak Tenang Anakanda by Ning Salmah :

Minyak warisan bergenerasi ini dapat membantu melegakan dan menenangkan bahagian perut bayi selepas diurut lembut. Ramuan pati herba yang terpilih telah diformulasikan bagi memberikan kesan yang terbaik. Beberapa titik sudah cukup untuk membuatkan bayi anda kembali ceria. Bukan sahaja boleh digunakan untuk bayi yang meragam sepanjang malam mahupun kembung perut, minyak ini juga boleh digunakan oleh orang dewasa terutamanya ibu mengandung.

Minyak Tenang Anakanda ini terdiri daripada :
  • Minyak Kayu Putih (Eucalyptus Oil) - Membantu meredakan kahak dan selsema disamping mempunyai ciri-ciri antiseptik.
  • Minyak Buah Pala (Nutmeg Oil) - Melancarkan pencernaan dan mengurangkan angin/kembung.
  • Minyak Cengkih (Clove Oil) - Membantu sirkulasi darah dan masalah kulit.
  • Minyak Daun Pudina (Peppermint Oil) - Mempunyai bau yang menenangkan disamping mempunyai ciri-ciri antibakterial serta bagus untuk angin/kembung.

apakata kita tengok TESTIMONI PELANGGAN Minyak Tenang Anakanda :



ramai ibubapa dah gunakan Minyak Tenang Anakanda by Ning Salmah ne...terbukti berkesan dan menyenangkan bukan? Untuk info lanjut mengenai Minyak Tenang Anakanda by NingSalmah, korang boleh kunjungi website & facebook Minyak Tenang Anakanda by Ning Salmah.

Website Ning Salmah (Link 1 | Link 2)
Facebook Ning Salmah (Link FB)
Telefon : 012-699 2604


Majlis Kahwin-Kahwin.

Assalammualaikum.
hujung tahun camne lah paling banyak jemputan kahwin kan?!...kadang-kadang dalam satu hari tu, nak 5 jemputan kahwin....jenuh perut nak melantak kat majlis orang kan kena catu sikit amik makanan tuuuu. Jumaat dan Sabtu tu, eca ada dua jemputan kahwin dari seorang sahabat & bekas cikgu sekolah menengah dulu.

Majlis Sakinah&Hafiz.


Jumaat 16.12.16 (baru perasan cantik pulak tarikh tu!). 
Kina&Hafiz, Tahniah!!! 
Semoga rumahtangga yang dibina berkekalan hingga ke jannah.sorry tak dapat datang majlis resepsi.


Majlis Resepsi Cikgu Janimah & Cikgu Atan


Selamat Pengantin Baru Cikgu Janimah, semoga kekal hingga ke jannah.

Cikgu Janimah ne guru Sejarah merangkap guru kelas eca masa form 1&2 kat SMK Abdul Rahim Kudat. Bila dapat jemputan je, eca terus ajak kawan-kawan pergi sekali..kekonon buat mini reunion. Tapi akhirnya, hanya tiga orang je yang available tuk pergi...itupun sesat sebab tak reti baca peta dalam kad jemputan betollll budak-budak ne, kannn dah sesattt masuk ladang kelapa sawit (-.-) Apapun selamat sampai ke rumah pengantin, selamat makan sup daging, siap member eca menyanyi tuk pengantin dan sempat selfie...#selfietandakehadiran.


weekend ne lagik banyak jemputan, insyaallah cuba dipenuhi tapi tak janji sebab parents dah balik dari umrah...kalau tak sempat datang, kita doakan dari jauh je lah kan...jangan pulak kecik hati!!! majlis kahwin eca?!...sabar ye, kad dah siap design tapi nama pengantin lelaki takde lagi, 
acanerrr tu?!

Kad Debit Maybank

Assalammualaikum.
ohyaaaa, dah Disember dan bakal berakhir tahun 2016...nak habis tahun 2016 ne, korang dah tukar kad debit ke belum? Riuh kan semua kad bank kena tukarkan kepada kad myDebit...eca pun ambil kesempatan tukar kad, tambaahan pula kad lama eca memang dah sampai masa kena tukar yang baru.eca tukar melalui maybank2u je, cepat dan tak perlu pergi bank. Eh eh, sebenarnya ada beberapa bank yang beroperasi pada hari Sabtu untuk proses penukaran kad tau..antaranya CIMB, BSN, Bank Rakyat <---informasi boleh dipercayai tau!!!.

Alhamdulillah, tiga minggu lepas tukar kad melalui maybank2u, eca dah dapat kad baru.Ramai kawan-kawan yang dok Semenanjung dalam tempoh dua minggu je dah dapat kad.Maybe Sabah & Sarawak lambat sikit kot...harap bersabar korang yerrr!!!!..dan kalau boleh, bila korang dah buat melalui maybank2u, pastikan korang ada menerima SMS atau email dari Maybank.

kad baru masih mengekalkan gambar cherry.

apa yang best kad myDebit ne???..tentunya boleh gunakan terus bila nak buat pembayaran kan.Tak perlu bawak cashhh dah tapi bahaya jugakkkk bila tak terkawal.hihihihi.Ohya, ini pengalaman eca yang first time guna myDebit ne di McDonald minggu lepas. eca malas nak kuarkan cash yang terselit-selit dalam dompet kan..eca pun gunalah kad myDebit...masa tu member yang drive, pas dengan dia kad nak swap dan masukkan nombor pin konon tapi casher tu cakap takperlu swap just perlu scan kad je!!!!...tercengangggg lah kitaorang sebabnya dah terbayang sapa-sapa yang pegang kad tu boleh guna sesuka hati kannnnn????? eca tanya mama, sebab dulu mama selalu guna kad bank tu jadi kaddebit bila beli barang...memang masukkan nombor pin ya!!!..dah kenapa sekarang takyahhhh tekan nombor pin dahhhhhhhh.

dah tu pulak, sehari selepas tu eca terbaca kat fb ::

omgggggggggggggggg, takut!!!!!!..no more myDebit lahhh!

So, korang dah ada pengalaman dengan myDebit ke belum?!...Walaupun ada masalah camne, kad lama tetap kena tukar ye!!!!.Ohya lupa nak inform korang kita pun boleh limitkan penggunaan kad myDebit ne.Sebenarnya semua tu dari kita ya!!

kalau ada pengalaman, boleh share dengan eca, nanti eca boleh update kat entry ini.
till next entryyyyyyyyyyyyyy, #muahciked~

Ostania Mangosteen Amrita untuk kesihatan

Assalammualaikum semua!
lama tak membebel kat blog sendiri, sibuk sangat (bajet-bajet sibuk sebenarnya,hihi!). Bila busy tu, eca memang penat. Balik kerja tak larat dah nak buat apa-apa tapi banyak kerja menanti kat rumaah yang KENA BUAT JUGA!!!!. Dah penat tapi tak larat tambah lagi beberapa minggu lepas, eca sakit cirit-birit.Ada je dalam seminggu tu jadi penunggu kat tandas =.="

TAPIiiiiii, eca diperkenalkan dengan satu minuman tambahan iaitu  
 OSTANIA MANGGOSTEEN AMRITA


Ostania Mangosteen Amrita ne sangat-sangat SEDAP...kalau ada sesapa macam eca yang suka makan manggis, minuman Ostania dihasilkan daripada keseluruhan buah manggis termasuk puri dan kulit buah manggis yang mana ianya merupakan sumber Xanthone yang sangat baik dan memberikan banyak kesan kepada kesihatan anda. Selain manggis, Ostania juga ada bahan sampingan seperti epal, roselle, acai berry, anggur dan buah delima serta tiada gula tambahan...so, boleh disimpulkan Ostania ini merupakan minuman yang tinggi antioksidan.



cara pengambilan Ostania ialah 30ml diminum begitu sahaja ataupun boleh ditambah lagi dengan 30ml air. 30ml tu lebih kurang 1sudu makan tauuuuu...sekali ngapp, pastu minum banyak air bagi memudahkan pelawasan. Bagi eca sendiri, minuman tambahan ini sangat baik sebab kebaikannya terbukti. Antara kebaikan Ostania adalah :

  • Melawan radikal bebas yang berbahaya yang bertanggungjawab untuk penuaan dan keradangan.
  • Berhenti keletihan dan meningkatkan pesakit pemulihan selepas terapi kimo semasa fasa pemulihan atau atlet di fasa pemulihan.
  • Mengurangkan keradangan.
  • Mengurangkan radikal bebas yang berbahaya. 
  • Memperbaiki sistem usus dan membantu mengurangkan berat badan.    
lagi satu yang eca suka pasal OSTANIA ne, botolnya boleh digunakan semula dan botol daripada aluminium. 
kalau letak minuman sejuk, dari pagi sampai ke petang tahan lama =)
Harga untuk 3botol cuma RM130 sahaja. Untuk pembaca blog ecadwinkyasha, korang boleh gunakan KOD DISKAUN RM10 (untuk pembelian pertama kali sahaja!)..gunakan kod FBIO-DAW. Dapatlah beli 3botol ini hanya dengan harga RM120 dengan percuma pos penghantaran ke tempat korang yer!

Selain Ostania, Furley Bioextracts juga mengeluarkan pelbagai lagi kesihatan untuk korang.
boleh klik LINI INI untuk survey, kota-kot ada yang nak cari barang lain kannn -> FURLEY BIOEXTRACTS




klik banner diatas pun boleh!!!! =)

eca sarankan bagi wanita ke lelaki ke yang dah lewat 20an tu, amalkan lah pengambilan minuman atau makanan tambahan. Bukan apa, kita semakin "tua" banyak hormon bertukar ganti...so, kenalah maintain tenaga supaya sentiasa bertenaga gituuuu...so, jomlah amalkan Ostania.