TEMPLATE BLOG INI MASIH DALAM PENAMBAHBAIKAN.

Hari ini cikgu cantik.

Assalammualaikum.


tadi dalam kelas,eca tetiba puji diri sendiri dan pujian itu membuatkan murid-murid daku jadi riuh...oke,salah satu cara untuk tarik perhatian mereka...so far,..my student giving me 100% cooperation and yes,eca dah track kelemahan mereka dan eca akan cari jalan macam mana nak mengajar mereka untuk lebih memahami bahasa inggeris.

nak tahu apa eca cakap...hikhikhikhik,seganlah =.="
...urm,eca cakap, 
"what had happen means what actually happen yesterday or last time...(translate juga dalam BM)..ia bermaksud apa yang terjadi ataupun apa yang berlaku sebelum ini,semalam,kemarin...atau bila-bila masa.For example,...kemarin cikgu tidak lawa,hari ini cikgu cantik"

....dan dan student daku 'gelak sakan' tengok teacher mereka puji diri sendiri.muahahahhaa.dan ye tak malu punye cikgu puji diri sendiri.takpe la,kita takde ehem-ehem,takde orang nak puji.so,nak naik lif kenalah tekan button lif dulu eh?!.hahaha.kadang-kadang gunakan apa yang berlaku pada diri kita mahupun pada persekitaran itu lebih baik dan membuatkan pelajar itu 'cepat tangkap' apa yang berlaku ataupun cepat memahami pelajaran.

ohye,,,,eca dapat freebies dari Kak Azzah.bukan untuk eca je,untuk semua insan yang bergelar-gelar cikguru di Malaysia ini....jom jom ambil freebies doodle comel disini ---> Freebies Guru-Guru.
blog yang ringan dan cukup comel dengan hasil lukisan doodle yang simple dan menarik.
eca suka baca entry yang disampaikan melalui doodle comel,nampak sweet je kan?!.
kalau nak request doodle,boleh la cuba try test tanya kak azzah ye kenkawan sekalian.
jangan tanya eca,eca tangan kasar,tak reti mendoodle.hahaha.
ne dia doodle yang eca siap letakkan nama eca sendiri.


eh,rupa cikgu hari ini?!....esok la upload ye.hahaha.
malu cikgu tunjuk hari ini cikgu cantik.

14 comments:

  1. XPE SEKALI SEKALI PUJI DIRI SENDIRI... XSBR NK TGK MUKA CIKGU YG CANTIK TU...

    ReplyDelete
  2. weewitttttttttt... huhuhu

    ReplyDelete
  3. semua cikgu memang cantik, hehe

    ReplyDelete
  4. takpa..
    esok cikgu kompom lagi lawa and cantik hehee

    ReplyDelete
  5. sekali sekala puji diri sendiri.. hihii

    ReplyDelete
  6. alahai nda salah pun kalau kita puji diri sendiri kan.. mo harap orang puji, memang nda la kan..
    yakin saja bha kan.. :)

    ReplyDelete
  7. cikgu2 mmg cantik dan lawa :))...Allah S.W.T ciptakan kita semua dengan cantik sekali :)

    ReplyDelete
  8. hehehe esok cikgu lagi cantik, lusa lagi berseri2

    ReplyDelete
  9. cikgu2 mesti kelihatan cantik :)

    ReplyDelete
  10. penting untuk cikgu tarik perhatian murid..
    banyak cara yg boleh digunakan asal berkesan.. kan? hehehe

    ReplyDelete
  11. Oklah mcm tu.. Ceria sikit student nk belajar :)

    ReplyDelete
  12. Tetiba teringat dialog citer p romlee lak...hehehe

    ReplyDelete
  13. Tak ada siapa nak puji..pujilah diri sendiri betul tak eca hihihi

    ReplyDelete

Terima Kasih atas komen anda.
Eca akan balas & terjah anda secepat mungkin.
*-*