TEMPLATE BLOG INI MASIH DALAM PENAMBAHBAIKAN.

Tutorial & Tips Dapatkan CPUV Nuffnang [versi eca]

Assalammualaikum.
boleh ke eca bagi TIPS ne,sedangkan orang lain dapat sampai 20CPUV pun tak bagi TIPS?!..tapi eca cuma nak tolong,,,,bolehkan je ye..layankan je~


dua CPUV sedang ber'gangnam style'.

bagaimana dapatkan CPUV Nuffnang.


1) Letakkan IKLAN Nuffnang kesemua.
Ada 3 bentuk iklan :: Leaderboard (sidebar),Scyscrapper (atas header), Large Rectangle (bawah entry)....kalau tiada,makin tipislah nak dapatkan CPUV.

2) Korang kenalah berSTATUS Glitterati Nuffnang.
Bagaimana nak dapatkan status Glitterati ini?!...jangan tepek iklan lain selain NUFFNANG,contohnya iklan ADVERTSLETS...kalau iklan Exabytes,program AFFLIATES,Churp-churp,Says dan yang sewaktu dengannya,BOLEH!.

3) Update SURVEY Nuffnang
Masuk http://www.nuffnang.com.my/blogger/manage-blog (pastikan korang da SIGN-IN nuffnang yer)....kat site tu,cuba cari UPDATE SURVEY..[klik & Update survey sekurang-kurangnya 2 minggu sekali..kalau hari-hari,nuffnang marah!]

4)  Update Blogger-Bio Nuffnang.
Masuk http://www.nuffnang.com.my/blogger/blogger-profile. Di ruangan Blogger Bio ne,pastikan apa yang korang update dekat SURVEY,adalah sama ye.Tak Baik Tipu-Tipu tau!!!!.Pada ruangan blogger bio ne,nanti nuffnang senang juga nak detect korang ne blogger macam mana,apa iklan yang sesuai.

5) Maintainkan TRAFFIK..terutama UV.
traffik korang kena maintain sentiasa..tapi kalau boleh biarlah traffik lebih daripada 200UV sehari.Kalau lagi tinggi,lagi besar peluang nak dapat CPUV.

6) Hantar TICKET.
TICKET/Pertanyaan.Korang boleh kemukan apa juga soalan yang berkaitan kepada nuffnang.Kalau boleh tanya la soalan berkenaan Earning..contoh yang eca pernah hantar kepada Nuffnang, "Hello Nuffie,I would ask what are the criteria to ensure my blog got CPUV?Thanks."

7)  UPDATE ENTRY.
Kalau korang dah hantar ticket,nanti Nuffnang balas,korang dah boleh jadikan entry tau!!!.kot-kot lepas tu dapat CPUV,jangan la kedekut nak tulis entry.Bukan menunjuk..cuma bodek NUFFNANG sikit.


bila ada CPUV,kenalah UPkan traffik.baru earnings pun oke.
macam MAKCIK ne....CPUV dia,5 hari je dekat RM12.
jelly sungguh diri daku ne. =.="

17 comments:

  1. hana cpc tu ada tp cpuv tu xda..pelik jugak dah hantar ticket. still xda.

    ReplyDelete
  2. eca, blog ga akak yg uv xsmpai 10 pun leh dpt be gak... lwklah... hihiii

    alaaa eca ni, nk berjelly2 plak... pe lg, uplah uv... hihiii

    ReplyDelete
  3. geram ni..saya dah lama tak dapat be..hehehe

    ReplyDelete
  4. bila la solehah nk dapat BE ni.berjanggut tunggu

    ReplyDelete
  5. nak update-update ni yang malas... redha je apa yang nuffnang nak bagi.. huhuhuhu...

    ReplyDelete
  6. harap2 dapat be baru nanti :)

    ReplyDelete
  7. hehe yg penting bodek nuffnang masa tulis entry dapat BE.. baru la encik nuffnang kembang semangkuk..hehe

    ReplyDelete
  8. mekaseh eca atas tips yg diberikan :)

    ReplyDelete
  9. Tahniah eca.. Keep it up!!

    ReplyDelete
  10. tahniah... leeza belum pernah dpt.....

    ReplyDelete
  11. TQ Eca share :)

    Nice Tip :)

    ReplyDelete
  12. tq sis info ni terbaik ^_^

    ReplyDelete
  13. Thanks for the tips.. MM ni sesekali jer dapat uv 200++.. Huhu.. Susah gak nak goda Nuffnang ni tau.. Jenuh mak nyah..

    ReplyDelete
  14. eca ni hebat ... selalu dpt cpuv... hehehe

    ReplyDelete
  15. wah baru terbaca tutorial ni....terima kasih eca sebab berkongsi...

    ReplyDelete

Terima Kasih atas komen anda.
Eca akan balas & terjah anda secepat mungkin.
*-*