TEMPLATE BLOG INI MASIH DALAM PENAMBAHBAIKAN.

Pink Thesis Template,feedback anda?!

Assalammualaikum.

akhirnya,salah satu wish untuk birthday tercapai,iaitu menukar template blog ke arah yang lebih baik.Actually,da lama intai-intai Thesis Template ne..akhirnya,hati dan minda berubah untuk guna thesis template version 2.

Thesis Template untuk blogspot ini disediakan oleh saudara Shah (forblogger.net) ini memang terbaiklah template yang kaya dengan ciri-ciri SEO.Kod-kod css pun terbaik juga...cuma ada beberapa kekurangan  CSS pada Thesis Template version 2 namun boleh diatasi dengan bantuan pelbagai sumber tutorial.

antara function yang tiada dalam thesis template version 2 yang eca kenalpasti amat berguna :
1) Button REPLY pada ruangan komen.
2) Bahagian FOOTER.

tapi jangan risau lah yer...kedua-dua benda ini ada jalan penyelesaiannya.Eca da letakkan footer pun dekat template ini.Sengaja letakkan 3kolum pada footer.Jika pada template lama,eca letakkan bloglist.Tapi untuk pembaharuan,eca letakkan FFC,Fanpage Like,G+ Follower...Cuma untuk button reply pada ruangan komen je eca tak buat lagi.*pening gila ngadap kod..dah la design blog orang tu tak siap lagi*

Tak payah mana pun nak re-design template ne.Just tukar-tukar kod CSS jadilah Pink Thesis Template macam ne.Hopefully,dengan thesis template ne,dapatlah naikkan ranking blog ke arah yang lebih baik.

mengenai header yang serba pink-purple ini pulak ::


gambar tu eca dapatkan khidmat Azza untuk doodlekan.eca bagi dua gambar,ternyata gambar yang kedua ini menjadi pilihan eca.oh yah,vector gambar pada header yang dulu,Azza juga yang buatkan.
RM3/1 vector.RM5/2 vector.berminat,contact Azza via FB.

ruangan warna hitam dibelakang header mengambarkan kisah silam yang memeritkan.Semua orang ada kisah silam yang mengecewakan bukan?!.Bohong cakap takde,jatuh pokok tu pun mengecewakan juga tau,sebab tak sampai ke atas.hikhikhik.Tapi biarlah kisah silam itu kita biarkan dibelakang,think positive,kisah silam itu mampu menaikkan semangat kita untuk maju kehadapan.*ye yeah~

ruangan kaler pink dibahagian tengah (ala yang macam bentuk ombak tu lah....),eca andaikan satu perjalanan dalam hidup eca.perjalanan kita tak semestinya lurus je kan.punyalah boring tu kalau jalan ne lurus.kena ada cabaran,hidup kita kadang diatas dan kadang dibawah...dipenghujung jalan tu,eca letakkan nama blog,tagline & url blog....berkisarkan blog eca dimana eca bercerita (menulis) entry semuanya dari hati eca.suka,duka dan sebagainya.

ruangan kaler purple itu melambangkan keluarga & kawan-kawan dalam hidup eca.mereka yang menyokong eca selama ini.syukur alhamdulillah.Tanpa keluarga & teman-teman (termasuk korang lah tue~),tak mungkin eca berada ditahap seperti ini.

so,apa pula feedback korang bila masuk ke blog yang berwajah baru ini.
Adakah blog ini lebih ringan atau sebaliknya?.
ke ada yang lebih selesa dengan template lama?.
ce komen untuk penambahbaikan yer =)

nak dapatkan Thesis Template ne,korang cuma perlu download je.
kemudian,masukkan kodingnya ke dalam Template korang.
meh meh amik kod thesis template ini disini :


suka-suka hati eca je kan bagi nama template ne  Pink Thesis Template
jangan marah ye Shah.

15 comments:

  1. bagi saya, wajah baru blog eca ni nampak menarik dan simple¬ sedap mata memandang, dan teratur gadget2nya...berkenaan warna pula..good choice, pink is one of my fevret color~ moga maju jaya lagi ya eca~ sal header tu memang superb, tgh jelez tahap gaban da ni ngan eca hahaha!

    ReplyDelete
  2. ohya lupe lak...eca nak exchange link tak utk bloglist? just tanya2 jew hihii

    ReplyDelete
  3. ok template ni.. nampak segar dan ringkas

    ReplyDelete
  4. masih comel..tetap comel..nmpk ringkaas tp menarik!!!

    ReplyDelete
  5. wah!
    hebatnya..
    setiap angel ada maksud..
    hitam- masa silam
    pink-purple

    suka tau ^_^
    saya baru nk bertatih kat blog.. hihi

    ReplyDelete
  6. mcm lg ringan...mule2x mmg blur lame2x nice...footer pon tersusun nmpk..ala..eca mmg best bab edit2x ni..ayut jgk terbengkalai..payah2x ada suruh org jgk nnt..hihi ^^

    ReplyDelete
  7. Cantiknya wajah baru blog ni...hepi besday Eca

    ReplyDelete
  8. salam..sy rasa warna pink di bhgian klatar perlu di kurangkan sb kt ats header dh pink..pastu kt latarblkg pin huhu..

    cuba tukarkan latar tu pd warna lembut selain pink supya blog nampak kontra skit...dok skit mata sgt2 pink hee...

    tpi klu admin suka pink kami ikut stju shja.

    ReplyDelete
  9. wanita dn pink mmg tak blh d pisahkan

    ReplyDelete
  10. wahhhh...
    ade cerita tersirat di sebalik header tu ye...

    ReplyDelete
  11. namapk lagi cantik..
    suka header tu ringkas menarik

    ReplyDelete
  12. Yang reply comment tu rasanya ada tutornya kat group support TFB. Cer try godek ruangan doc fb group tu.

    ReplyDelete
  13. warna ni menarik eca..tang header kalo di contra kn skit myb lg cun :)

    ReplyDelete
  14. header cantik tp bab nak mengomen n baca entri susah sikit kot sbb pc akak kecik

    ReplyDelete

Terima Kasih atas komen anda.
Eca akan balas & terjah anda secepat mungkin.
*-*