TEMPLATE BLOG INI MASIH DALAM PENAMBAHBAIKAN.

Bulan Mei yang ...

Rancang PERCUTIAN keluarga disini!

Assalammualaikum


31 Mei 2013, dan eca berada dirumah sebab SABAH cuti panjang...tak perlu fikir nak bangun awal esok.Heaven jugak rasanya bila hari Sabtu(esok) boleh bangun lewat..kalau tak cuti,berangan je la bangun lewat di hari Sabtu sebabnya eca kena kerja.=.="


Bulan Mei ne sangat-sangat tak best bila entry blog termasuk entry yang sedang anda baca ini cuma ada 9....paling sedikit dan mematahkan semangat.sila salahkan line sialcomberukband.Nasib baik dah terminate dan beralih ke Streamyx *dengan harapan UNIFI akan masuk dengan segera di area Telipok*
lama dah rupanya daku membebel di blog ini..itu pun dah banyak entry dibuang.


even tak aktif sepanjang bulan Mei...Nuffnang tak kedekut bagi CPUV.Alhamdulillah, dua CPUV sedang berdansa diblog ini walaupun earnings takberapa,eca bersyukur sangat.Lagipun,sekarang dalam proses memantapkan Traffic...syukur sesangat sepanjang ketidakaktifan eca berblogging,traffik boleh tahan jugak.Rahsianya : Entry SEO yang mendapat banyak permintaan.

Ikea - Kitchen FY2013 & Outrigger Phuket - mohon la seklik dua.hikhik


Bulan Mei ne juga kira bulan pertama eca bekerja FULLTIME di Pusat Tuisyen Ceria.eca kerja 5hari dalam seminggu iaitu hari Isnin-Khamis & Sabtu.Jumaat & Ahad eca cuti....so far,oke lah cuma penat sebab kena amik bas 2 kali tau. Telipok - Terminal Bas Wawasan - Luyang...sampaikan kalau ada orang tanya keja kat mana,tinggal kat mana..mesti cakap,"teda ka yang lagi jauh"..terasa tau,tapi tu namanya rezeki.sekarang ne bukan senang nak cari keja...kan best ada keta sendiri*mohon beliau terasa.haha.


yang tak best dalam Bulan Mei.
HP Vivaz yang eca selalu guna tuk ambil gambar tu dah ROSAK...touch screen langsung tak berfungsi a.k.a tak dapat detect sentuhan.Sakit hati tau bukan sebab tak leh SMS ke apa,sebab tak leh nak ambil gambar....HP tu kan ringan dah tu 8mp,tu pasal eca suka...anytime nak ambil gambar,keluarkan je dari dalam beg..takkan nak usung Mr Kens~ pulak,kang orang cakap,"ek eleh,macam dia sorang ada kamera besar".

Harap-harap de orang sudi beri HP free dekat eca.hahaha~
BULAN MEI korang macam mana pulak,jom SHARE?!.

bekerja tanpa bangun awal pagi.klik sini.
terbuka buku masa PLKN dulu,tertulis impian buka pusat tuisyen sendiri....kot-kot la tercapai,sekarang timba ilmu perniagaan dulu.tak boleh main terjah buka terus kan kan kan.

Streamyx memang terbaik.

Rancang PERCUTIAN keluarga disini!

Assalammualaikum.
Selepas 3minggu berpindah ke rumah baru ne, barulah eca dapat mengonline kan diri.Selama 3 minggu tu dipenuhi dengan kebosanan yang teramat oke?!.Abang eca memang dah suh pasang streamyx,sebab leh guna ramai-ramai tuk kami dirumah ne kan...masa je takde nak pergi mengurus.....sehinggalah hari Sabtu minggu lalu,tapi masa tu tanya-tanya je apa yang patut.Antara pertanyaan dari eca,abang eca & awek dia.....
1) Berapa harga untuk pemasangan?
Untuk installation, cuma perlu bayar RM50.Mungkin ada penambahan jika kontraktor ada buat    penambahan wayar macam tu....
2) Kos tersembunyi?
Tiada kos tersembunyi kerana pakej Streamyx ini unlimited.Kamu cuma perlu bayar  mengikut pakej yang kamu ambil dan penggunaan telefon yang kamu guna (maksudnya, kalau eca gunakan telefon tuk hubungi nombor HP lain,baru dikira)
3) Kontrak?
Kontrak setahun.
4) Berapa lama untuk pemasangan?
Untuk pemasangan mengambil masa dua-tiga hari selepas daftar Streamyx.
5) kalau mau upgrade atau tukar ke Unifi, ada kos tersembunyi ka?
Tiada kos tersembunyi dan kamu boleh upgrade walaupun masih dalam kontrak.
Hari Isnin (20 Mei), eca p Daftar Streamyx atas nama mama.Hari Selasa, agen TM tu SMS eca nama kontraktor dan buat temujanji tuk pemasangan.Kalau diikutkan, pemasangan streamyx tu adalah pada hari Khamis(23 Mei) jam10...tapi kalau diikutkan pada waktu itu,eca dah bersiap-siap nak pergi keja.So,eca minta kontraktor tu datang pada hari Rabu(22 Mei) jam 8pagi untuk pemasangan.Alhamdulillah,semuanya berjalan lancar tau dan kini eca dah boleh online sepuas-puasnya.... ^________^

bekerja tanpa bangun awal pagi.klik sini.

Pakej-pakej yang ditawarkan oleh Streamyx adalah ::
1.0 Mbps - RM110/month
2.0 Mbps -RM130/month
4.0 Mbps - RM140/month
8.0 Mbps - RM160/month

dan eca dapat FREE :
- modem WIFI *boleh online sesama dengan adik-beradik.
- Local & National Calls *tapi tak tahu guna phone tu.kahkahkah.

oh ye,eca ambil pakej Streamyx 2.0Mbps...kira laju lah tu,malam pertama dah boleh online,siap download movie tau..hikhikhik.Eca sebenarnya nak pasang Unifi,tapi kawasan Taman Telipok Ria ne tak masuk line Unifi lagi...so,gunakanlah streamyx dulu.Harap-harap perkhidmatan memuaskan dan tidak menghampakan hidup eca....sekarang ne harapkan STREAMYX je,TV  tak beli lagi..pelan-pelan kayuh gitu.
Khamis - Jumaat - Sabtu - Ahad :: cuti panjang yeahhhh!

Wordless Wednesday #90

Rancang PERCUTIAN keluarga disini!

Assalammualaikum


sesiapa FREE,boleh la pergi yer :)

bekerja tanpa bangun awal pagi.klik sini.
nak pergi ke tidak..masih confius.Esok kerja jam12.30 - jam5.00...wahai student,kenapalah anda semua rajin datang tuition even cuti sekolah =.="

My Big Day is coming.

Rancang PERCUTIAN keluarga disini!

Assalammualaikum.
ne nak mengkhabarkan berita gembira....my big day akan datang pada bulan 11 nanti.nak menjemput sekalian kawan-kawan neyh.....tak jauh je puwn,harap-harap la korang sudi datang yer...eh eh,tak perlu FLY ke Sabah.taknak la susahkan korang sangat sebab my big day tu buat kat PWTC,Kuala Lumpur je puwn ^________________^
sebenarnya, nak khabarkan je..my big day tu ialah Majlis Convocation eca..UNIRAZAK 13th Convocation...janganlah bermimpi eca nak buat majlis kahwin lak kat PWTC tu yer,tak mampu eca nak bayar sewa.hikhikhik...so,my big day ini adalah hasil penat lelah 4tahun menuntut ilmu.jatuh,bangun,kecewa,terluka,gembira,tangisan...hasilnya adalah pada hari tersebut.
So,ini detailnya ::
Insyaallah, jika diikutkan perancangan eca & family akan bertolak pada 6 November dan akan kembali ke Sabah pada 10 November..tiket tak beli lagi pun,baru merancang je.Maybe kat sana shopping sikit-sikit, nak jalan-jalan lawat tempat orang lagi.....sekarang masih mencari tempat penginapan pulak.Nak nak yang murah tapi berbaloi dan paling penting,transport memudahkan eca & family pergi PWTC & ke airport.kot-kot korang de cadangan ke,let me inform oke?!..tolong-tolong la erk..kot-kot ada promosi buat blogger,lagi la eca suka..kuikuikui.
excited ne nak g Konvo tau~
bekerja tanpa bangun awal pagi.klik sini.
kot-kot ada yang teringin nak jumpa,bawak eca pusing KL...save the date je oke?!.hikhikhik.

Tonton Online Filem Fast & Furious 6

Rancang PERCUTIAN keluarga disini!
Assalammualaikum.
Fast & Furios 6, movie kesinambungan Fast & Furious yang ke-6 memang eca tunggu sejak lama dulu.Dah aim nak p cinema,tapi tau mesti takde masa punya.Bagi korang yang macam eca, jangan fikir sangat tak dapat tonton filem Box Office ini...mari eca kongsikan link untuk tonton filem Fast & Furious 6 secara online.Sebelum tu,eca kongsikan sinopsisnya terlebih dahulu...
Sinopsis Fast & Furios 6


Brian kini dikurniakan seorang anak lelaki dan tinggal di sebuah pulau yang sunyi.Jauh di Moscow,satu serangan terancang dan licik oleh sekumpulan bekas tentera terlatih telah dilakukan.Oleh itu, Hobbs (lakonan The Rock) percaya hanya Team Dom sahaja yang boleh menewaskan kumpulan yang diketuai oleh penjenayah berprofil tinggi dikenali sebagai Shaw.
Tambah panas apabila Letty (isteri Dom) dilihat bersama kumpulan tersebut,walhal ramai yang menyangka Letty telah pun mati.Ini membuatkan Dom lebih bersemangat untuk menewaskan Team Shaw.
Bagaimana pertempuran mereka kali ini?..saksikan sendiri oke?!...hikhikhik.
HOSTING untuk website/blog anda
nak tonton online,sila ke pautan yang eca sediakan ini yer ::
Tonton Online Fast & Furious 6

Filem yang akan membuatkan anda lebih teruja...jangan lengahkan tau.
tapi kualiti video kurang memuaskan..ada senget-senget..ada orang ketawa..tu lah jadi kalau rakam dari dalam pawagam.hikshikshiks.
bekerja tanpa bangun awal pagi.klik sini.
laju gila streamyx baru eca ne....tu pasal siap layan Fast Furious 6 dan download beberapa movie.nanti eca ceritaakan pasal streamyx baru ne pulak ye.

Sticker Inai untuk bakal pengantin.

Rancang PERCUTIAN keluarga disini! 

Assalammualaikum.

disebabkan cuti sekolah tak lama lagi, mesti ramai nak melansungkan perkahwinan.So,mari dapatkan sticker inai anda dengan eca..Hopefully dapat naikkan seri pengantin tu.


HOSTING untuk website/blog anda

Harga :
RM6.50 (1set)
RM6 (2set)
RM6 + free gift (3set dan ke atas)
++ post express RM3.50.

so,dapatkan sticker inai ne..korang boleh SMS eca terus ye.memandangkan eca sendiri jarang online sekarang.
SMS - 0142-830885 (maxis), 0148-594953 (celcom)

bekerja tanpa bangun awal pagi.klik sini.
tidak salah berbelanja sedikit untuk hari bahagia anda bukan?! *-*

Happy Teacher's Day

Rancang PERCUTIAN keluarga disini!
Assalammualaikum.
today is 16 May 2013, and all over the world are celebrating Teacher's Day.
so, as a teacher (cikgu pusat tuisyen je pownnnnn.kuikuikui) I'm proudly wanna scream out and say...
"Happy Teacher's Day,teacher eca!!!!"
(hahahahaha)

HOSTING untuk website/blog anda
kepada mereka-mereka yang bergelar "cikgu","guru","pensyarah" 
we deserve this day...we should celebrating it and we must proudly tell the world,"Hi,Im a Teacher,and today is our day"...
all my teachers....
Tadika Lok Yuk Kudat,   SRK Lok Yuk Tamalang,    SRK Lok Yuk Bt 1 Kudat
SMK Abdul Rahim Kudat,    SM Lok Yuk Kudat,    SMK Kudat,     SMK Kota Marudu
Universiti Tun Abdul Razak (Sabah Regional Centre)
(berapa banyak sekolah da aku pergi......kakakakaka)
juga rakan-rakan sekerja,
SK Gumandang  Kudat (Jun - Dec 2008)
SM Lok Yuk Kudat (Jun - Sept 2012), SRK Lok Yuk Bt 1 Kudat (Sept 2012)
Pusat Tuisyen Ceria Hilltop (April  2013 - present)

tanpa kalian, hidup ini akan menjadi gelap gelita.

bekerja tanpa bangun awal pagi.klik sini.
panggila "cikgu" tidak akan berhenti bila anda berhenti mengajar.anda akan tetap dipanggil "cikgu".
saya cikgu dan saya bujang..eh eh?!.hahahaha.