TEMPLATE BLOG INI MASIH DALAM PENAMBAHBAIKAN.

Pemenang MedicSerum & BioActiveSerum Lovely February Giveaway

Assalammualaikum.
Hari ini baru eca berkesempatan nak update pemenang giveaway pada bulan Februari. Sebelum tu, eca nak ucap terima kasih kepada semua sebab sudi join giveaway eca walaupun tak seramai giveaway pada bulan lepas. Terima kasih sayang-sayang sekalian.

Kepada semua peserta, sila semak email anda. Jika tidak mendapat email daripada eca berkenaan kod diskaun pembelian Medic Serum & Bio Active Serum, mohon email eca yer. Mungkim ada yang eca terlepas pandang.Kepada pemenang, sila emailkan kepada eca (ecasha.89@gmail.com) butir-butir berikut :
Nama :
Alamat :
No. Telefon :

Terima kasih sekali lagi!!!.. Sudikanlah folloaw eca di igshop :@renoskinsabah & fbpage : Renoskin Sabah yer.

Rujuk gambar untuk tahu pemenang :

Menang Nurrasya Glowing DD Moist Cake by Aima.

Assalammualaikum.
Haritu, eca ada lah suka-suka join giveaway kawan-kawan kat FB. Tetiba pulak masa tu ramai pakat-pakat buat contest teka duit syiling...hah, main agak ja teka, tup-tuo diumumkan sebagai pemenang!. Dapat pulak hadiah yang best dan buat eca berjimat beli bedak muka untuk beberapa bulan. Ohya, eca memang guna bedak ne sekarang, muka pun berseri-seri tau! ..Meh nak kenalkan Glowing DD Moist Cake.

KELEBIHAN NURRAYSA GLOWING DD MOIST CAKE
Menjadikan kulit gebu seawal 5 saat
Melembabkan kulit
Menutup cela
Menutup tanda-tanda penuaan
Mesra wudhuk
Tanpa Silicon
Mengandungi SPF 50++
Kelihatan natural, tidak berminyak (water based) dan ringan
Tahan lebih kurang 2 bulan
Free sponge, berat hanya 12gm, berbentuk bulat, dan dilengkapi cermin

Biasanya bedak jenis BB Cream je kan??? Tapi Nurrasya Glowing DD Moist ne terdiri daripada :
Foundation    Concealer   Powder

takperlu lagi beli foundatian, concealer atau bedak, Beli je Nurrasya Glowing DD Moist, lengkap tiga pakej tu...Mudah gitu, apatahlagi saiz yang agak ringan iaitu cuma 12g malahan turut diberikan span (boleh digunakan secara kering mahupun basah) dan cermin. Yelah, nak berbedak kenalah tengok cermin kan?!..Kang tak pasal-pasal tak sekata pulak bedak kita. Ohye, dengan adanya foundation, concealer dan bedak tu, boleh menutup pori-pori malahan boleh menutup bekas parut dimuka kita.

Nurrasya Glowing DD Moist juga terdiri daripada tiga tone yang berbeza. Yelah, kita orang Malaysia ne kan, tak semua ton sama dengan muka kita..Dah kulit agak hitam manis pakai pulak ton light, memang tak sesuai sangat lahh yerrr, bukan nampak putih tau, malah nampak pelik gitu..Tiga pilihan kod ton itu ialah ::::
Light - kulit cerah / cerah putih kuning 
Medium - kulit sederhana cerah / cerah pink
Dark - kulit sederhana gelap / hitam manis / sawo




Korang boleh dapatkan Nurrasya Glowing DD Moist Cake dengan sis Aima.
Whatsapp : 017-504 0585

jangan malu-malu contact Sis Aima tau!!!!..Korang cakap je tahu dari blog eca.
Till, next entry..byeeeee~

Tempah Penginapan Mewah di Kota Kinabalu dengan Traveloka

Assalammualaikum.
Bila hari Isnin hingga Ahad kerja, langsung takde masa bercuti tapi dalam hati memberontak nak cutiiiiiii. Takyah gi jauh-jauh pun takpe, eca teringin rasa nak stay-stay kat mana-mana, menikmati nikmat kurniaan Allah SWT tanpa ada sebarang gangguan dari pejabat. Aduhhh, teringingnnya tapi kalau dapat pergi dekat-dekat je pun oke bak lirik “Apa guna pergi luar negeri, naik kinabalu, hati saya rindu!!. (kes meroyan lama tak bercuti)..hahaha~

Jumaat lepas, eca gi rumah client untuk ajar anak dia berumur 10tahun. OTW nak pergi rumah client tu, eca kena masuk Sutera Harbour sebab ruma client tu dalam Sutera Harbour Residency….bila lalu je entrance Sutera Harbour tu then Nampak pulak laut yang terbentang, ehhhhh geram rasa hati ne. Rasa nak checkin je kat Sutera Harbour Resort tu!!!..Bukan apa, dari hotel tu, fuhh memang terbaik. Nak tengok sunset pun view lawaaaa apatah lagi menjamu makanan yang disediakan oleh pihak hotel. Tetiba rasa nak tengok harga sebilik berapa kat sini, kita tengok kat website Traveloka Malaysia  je lahhh! Ohya, meh eca nak share sikit pulak pasal Sutera Harbour Resort (kot-kot ada yang nak berbulan madu kat Sabah kannnnn!)


Sutera Harbour Resort

luas kan kawasan Sutera Harbour ne, spend 1 day pun rasa tak larat tu~

Sutera Harbour Resort terletak di antara pantai Laut China Selatan, berhadapan dengan pulau-pulau tropika dan kemegahan Gunung Kinabalu. Resort yang gah ini mempunyai keluasan sebesar 384 ekar. Oleh itu, ia berkemampuan menyediakan pengunjungnya sebuah padang golf dan beberapa kemudahan rekreasi lain. Senang cakap, kalau stay sini dah rasa macam tak nak pergi berjalan ke luar. Sebab dalam ni saja pun dah sangat best. Sutera Harbour ini terbahagi kepada dua jenis penginapan iaitu The Pacific Sutera Hotel dilengkapi dengan kedamaian resort The Magellan Sutera Resort. Secara keseluruhannya resort ini menawarkan sejumlah 956 bilik tetamu dan suite-suite keselesaan mewah. 



The Magellan Sutera Resort menyediakan sebanyak 456 bilik dan suite. Rekaan lobinya seperti rumah panjang yang mewah berinspirasikan seni bina penduduk asal Rungus Sabah. Dengan perabot kayu halus dan artifak kraftangan tradisional, resort ini menjadi kegemaran keluarga dan pasangan yang mencari percutian yang santai sambil menikmati pemandangan tropika Borneo. Selain itu, suite-suite juga didekorasi mewah dan menghadap ke arah pemandangan taman-taman indah. Korang juga boleh pilih suite yang mengahadap Laut China Selatan. 






The Pacific Sutera Hotel turut menyediakan bilik dan suite yang dihias rapi dan menampilkan gaya kontemporari. Korang juga boleh pilih sama ada nak pemandangan kehijauan padang golf atau nak pemandangan laut yang terbentang luas tanpa sempadan. Jumlah keseluruhan bilik dan suite Pacific Suter ini adalah 500 buah. Hotel ini lebih lebih digemari pelancong businessmen. Kedua-dua Magellan dan Pacific ini menyediakan swimming pool dengan keindahan yang tersendiri. Selain itu, di kedua-dua jenis peninginapan ini juga korang boleh enjoy romantic dinner dengan pemandangan sunset dan pantai. Untuk golfer pula, pasti tak berjalan ke mana sebab asyik nak pukul bola je kan. Yelah, padang golf dia ni dijaga dan dimaintain bersih, rapi dan cantik. Tak kira lah Magellan atau Pacific, janji nak stay di Sutera Harbour Resort ni ye.


Orang Sabah bila sebut pasal Sutera Harbour Resort, ramai yang rasa mahal bahhh pulakkkk!!..Terbantut gitu rasa mau “check-in” semalam…from Sabahan to Sabahan, apa bah guna kita ada teknologi smartphone semua, download tu apps Traveloka dan book hotel di sana!..meh eca gtau, yang Traveloka menawarkan harga murah berbanding website lain malahan lebih murah daripada kita terus ke kaunter…hah, dibuatnya masa nak pergi tu bilik dah fully booked, nangis tak berlagu lah korang!.Nasib ada Traveloka kan, senang dan paling penting harga berpatutan. Meh kita cuci mata pulak tengok beberapa gambar Sutera Harbour Resort :




Kalau korang baca dan tengok gambar je pun dah rasa best, cuba korang betul-betul stay sini untuk beberapa hari, confirm taknak check out dari sini. Hahaha. So, apa tunggu lagi? Bah, jangan kamurang kasi lama a,,kita book tu hotel secara online di website Traveloka Malaysia  seja.

Merawat eczema & penyakit kulit sensitif dengan Medic Serum.

Assalammualaikum.
*Jangan baca entry ini, takut terpengaruh!!..eh eh, hahaha, eca bergurau je!!!. Eca ne nak kongsi keseronokan beberapa pelanggan kami (#RenoSkin Agent).sebabnya banyak testimoni telah kami terima apabila pelanggan berpuashati dengan penggunaan serum yang dikeluarkan oleh pihak RenoSkin. Jom baca!!!!


Apabila mengalami masalah kulit, adalah digalakkan untuk menggunakan SERUM kerana serum mudah menyerap ke dalam kulit berbanding jika kita menggunakan losyen dan bedak. Oleh yang demikian, RenoSkin memperkenalkan serum khas untuk masalah kulit seperti eczema mahupun penyakit kulit sensitif.
  
*****************************************************************
MEDIC SERUM 
*****************************************************************
Masalah kulit sensitif, eczema, psoriasis, gatal-gatal, luka kecil, kudis dan banyak lagi boleh membawa kepada pelbagai masalah. Apa yang lebih teruk jika ia tidak dirawat segera akan merebak ke segenap tubuh badan. Bayangkan jika bayi yang mempunyai ekzema tentu sahaja tidur mereka tidak akan lena, sebagai orang tua mesti masalah ini mengusarkan kita. Namun, Medic Serum sedia membantu dalam permasalahan ini. Malah, sebotol Medic Serum bukan boleh digunakan oleh bayi tapi ia boleh digunakan oleh seisi keluarga. 

Menarik mengenai Medic Serum, tentu sahaja ianya satu serum yang BEBAS TOKSIK malahan ianya mengunakan 100% bahan semulajadi iaitu ia terhasil daripada ekstrak minyak kastor, minyak kelapa dara, herba rosemary dan ianya kaya dengan vitamins.


Nampak tak dalam gambar di atas, pelbagai kegunaan Medic Serum!!!. Amat berbaloi untuk seisi rumah dan tak salah untuk membeli kerana harganya amat berpatutan di samping keberkesanan penggunaan sudah terbukti dengan pelbagai testimoni pelanggan. Gambar dibawah ini pulak testimoni daripada pelanggan. Ohya,screenshot whatsapp ini adalah BETUL, kami takperlu buat FAKE ACCOUNT untuk menipu pelanggan-pelanggan kami tauuu....








Harga sebotol #MedicSerum sebenarnya tak sampai RM100 pun...apatah lagi kalau korang join Medic Serum & Bio Active Serum : Lovely February Giveaway yang eca anjurkan...Korang berpeluang besar untuk menenangi #MedicSerum ataupun #BioActiveSerum dan setiap peserta akan mendapat diskaun untuk setiap pembelian #MedicSerum & #BioActiveSerum.Jemput JOIN (klik link ini)






Medic Serum & Bio Active Serum : Lovely February Giveaway

Assalammualaikum.
ohyeah, selepas berakhirnya "Welcoming January Giveaway", eca teruskan lagi dengan Lovely February Giveaway untuk bulan Februari ini. Seperti bulan lalu, eca tawarkan hadiah untuk dua pemenang. Untuk bulan ini, eca mencari dua orang pemenang untuk hadiah Medic Serum & Bio Active Serum dan setiap peserta juga akan mendapat hadiah istimewa daripada eca. oke jom kita teruskan dengan syarat-syarat giveaway kali ini.

Medic Serum  (1 Pemenang)
Bio Active Serum (1 Pemenang)
semua peserta akan mendapat hadiah istimewa 
(Diskaun Pembelian Medic Serum & Bio Active daripada Eca, 
kod diskaun eca emailkan kepada anda)


1. Copy paste kod entry dibawah :


2. Entry korang hendaklah bertajuk : "Medic Serum & Bio Active Serum : Lovely February Giveaway"

3. Masukkan nama, permalink entry giveaway & email  korang dalam ruangan dibawah.




4. Giveaway berlangsung dari 1hb - 11hb Februari 2017 (selama 11hari je tau!) & pemenang eca akan umumkan selewat-lewatnya 28hb Februari 2017.

Selamat Mencuba & Semoga Beroleh Kemenangan untuk bulan ini.