geli sehingga meremang bulu roma.ahakx.


oke.untuk pengetahuan anda semua,I tengah bosan.
mata taknak lelap lagi.so,menghadirkan diri g lawat blog kawan-kawan.
then,I nampak ini :

what thee........tajuk dia?!?
eh eh CIKGU AKIM nak beri ajaran apa neyh?.
nak kena report eh kat kementerian?
hahaha.
walauapa-apapun,tajuk entry beliau amat-amat buat aku...
ke'geli'an sehingga meremang bulu kat tengok nok!.
tak caya da!.
so,I puwn terjah la kat blog cikgu akim.kat sini yer.[link] 
dan aku mendapati..............
entry itu sangat berguna yer kawan-kawan.

sehingga I minta izin.eh wajib apa minta izin.
tak pasal-pasal kena tuduh pula copycat entry orang lain
pastue sume blogger dok hentam I.
fuhh!..I tak tergolong dalam blogger-blogger yang duk copycat tanpa memberi 'kredit' a.k.a penghargaan kepada tuan punya entry yang duk memulas otak nak menulis camna kan?...

benda yang I nak kongsi kat u'll adalah ini ::

TIPS MENYIAPKAN ASSIGNMENT.versi cigu akim
tips ini sangat berguna ye kawan-kawan.apatah lagi kuliah I nak bermula minggu depan.

Tips SKEMA:
1)Tahu format assignment anda..kalau tak tahu tanyala kawan2.
2)Banyakkan membaca maklumat-maklumat untuk mendapatkan bahan.Dapatkan dari akhbar..internet..dan sebagainya
3)sentiasa tahu perkembangan assingment semasa dari pensyarah..mana tahu format ditukar
4)Curi masa terluang untuk fokus assingment anda.Jangan layan FB je keje!
5)Siapkan assigment anda sehabis baik yang anda mampu..jangan sambil lewa k!markah tu~


Tips Luar Bilik Kuliah:
1)Carilah ahli kumpulan yang rajin..contohnya anda sorang lelaki yg lain perempuan..Confirm anda akan diasak2 oleh ahli group anda untuk siapkan juga assignment..!tak caya cubala~
2)Cari ahli kumpulan yg excited..mesti semua benda dia nak wat..wah markah free la..tettttttt...
3)Cuba mintak assignment contoh ngn senior2..mintak soft copy ke..nanti boleh compare and contrast kan2..
4)Sentiasalah jumpa pensyarah..biar dia pun lali tengok muka anda..tak anta assignment lagi pon dapat markah lebih dah!Cubala~
5)Berdoalah semoga dapat carrymark tinggi~penting ni!


dan aku disini nak ulas sikit pasal tips-tips oleh cigu akim ne.

tips skema:
1) yang ne wajib tau.dari pengalaman I yang beberapa kali kena BUATBALIK assignment dek kerana salah format.

2) WAJIB nok!.kurang bahan ertinya kurang lah isi tuk assignment anda tue.so,apa lah gunanya BROADBAND tajaan PAMA(bapa&mama).takpun try2 la curi wireless rumah jiran tue.tak salah tue nok sebab tuk masa depan kau jua.haha

3) sentiasa tahu!..kena update selalu.ikut pengalaman I,ada sorang lecturer tempat I study ne suka sangat tukar-tukar format.da tu,kat kawan I cakap camne,kat kawan yang lain cakap camne...so,yang mana nak ikut?konfius kan..then,jumpa la lecturer itu.even dia garang!

4) haha,yang ne I betul-betul setuju.ne ada satu group member I dulu.buat assignment,pelan-pelan cam siput BABI nok!...gila kentang I tunggu part dia siap.tapi laju je dia dok komen status-status kawan-kawan kat FB.main FARMVILLE pun cepat je naik level.ko tak panas dapat group member camtue?AKU PANAS!!!

5) yang ne paling I setuju.tak suka keja last minit~.~.selalu I akan draft assignment awal-awal.then,susun jadual mana satu nak kena wat dulu.kalau tak,kelam kabut.jadilah keja last minit!...


tips luar bilik kuliah :

1) cari yang rajin,haha.betul betul betul.yang ne I setuju.so,yang rajin ini adalah perempuan yer.kononlah.so far I selalu group dengan budak-budak pompuan memang cepat je siap.rajin lah katakan..TAPI kan..keja dorang cam sambil lewa jer.tue yang buat I panas kadang-kadang.terpaksa la I edit balik sume keja tue.apa ble wat.nak dapat markah tinggi,paksalah.THAT WHY SOMETIMES I HATE GROUP ASSIGNMENT!.

2 ) excited?...haha.betul betul betul.apatah lagi kalau orang tu minat pasal assignment tue.ne I tengok kawan-kawan I.dorang ne nak buat assignment public speaking,yang mana dorang jadi DJ Radio.so,kawan I ne buatlah RESEARCH pasal nak jadi DJ.siap dengar HITZ.fm nok.wahh,bangga I tau dapat kawan camtue.

3 ) cuba minta?..hahaha.takyah minta-minta.cuba buat-buat pinjam dorang nye 'external harddisk'..mengikut pengalaman I lagi,budak-budak senior ne suka simpan notes-notes & segala yang berkaitan dengan subjek dorang yang da lepas tu dalam 'external harddisk'..ye lah,wat pe simpan kat dalam lappy kan,BUAT LAPPY berat je.pastue,mula la adegan 'hang' dan 'jammed'.hahaha..psst:I pena buat tau.dengan bangganya I 'amik' assignment tue.dan edit oke~,~ tak leh tiru bulat-bulat.dibuatnya ayat senior ko tue TUNGGANG TERBALIK.APA KES?

4) ayat tersirat cigu akim sepatutnya macam ne..CUBA BERKENAL-KENALAN dengan lecturer kau tue.haahaa.yerk,I tak suka nak jumpa lect I kat dalam  bilik dia.apatah lagi,siap sume mata lecturer lain dok pandang I semacam.kadang-kadang I pun tertanya diri sendiri,I pakai baju terbalik ke hari neyh?..so,the best way is,,,SENTIASA MENYAPA lecturer anda dimana sahaja.even ank ucap SELAMAT PAGI SIR/MISS.haha.

5) hah!.wajib BERDOA.tu je mampu ko wat apabila tiba saat lecturer bagi carrymark.dalam erti kata lain,saat lecturer u'll tengah key-in carrymark,pegilah dok menyibuk kat bilik dia.hahaha.untung-untung U boleh tambah carrymark tue nok~,~

so,sekian saja entry copypaste dengan KEIZINAN cikgu akim.
dan ulasan I sebagai student yang akan memulakan sesi KULIAH minggu hadapan.

0 comment... add one now

Terima Kasih atas komen anda.
Eca akan balas & terjah anda secepat mungkin.
*-*