kesimpulannya............


salam semua pembaca.
semalam(10.Jan.2011) adalah hari pendaftaran untuk pelajar-pelajar  UNIRAZAK.So,alhamdulillah semuanya selamat aku laksanakan dengan segera.
Walaupun saat itu menuntut keSABARan dariku,tapi enjoy the waiting,sebab jumpa kawan-kawan setelah cuti sebulan.dah komfom la banyak ceta yang dikongsi bersama kan?.
antara cerita-cerita yang 'kami' kongsi bersama adalah RESULT exam dan SUBJEK tuk sem ne semestinya *-*

beberapa hari ne,sebenarnya aku lagi fikirkan subjek-subjek aku.jadual kelas + jadual exam da dapat.Dan,aku akan menduduki exam berturut untuk 3 subjek.tak paam eh?.
Jadual exam aku:
28.April.2011:09.00am-12.oopm:Testing In Education.
28.April.2011:02.00pm-05.00pm:Cognitive ...
29.April.2011:09.00am-12.oopm:Research Method.

see,itulah yang aku maksudkan exam berturut.
aku tidak nafikan aku memang boleh 'angkat' subjek-subjek ini.tapi masalah,tekanan exam itu.Bila menghadapi exam berturut,pasti akan menuntut lebihan masa untuk belajar.Apatah lagi yang sejenis sewaktu seangkatan dan se se yang lain-lain,iaitu 'se'study last-last minit,which is,waktu 'study week' di'apply'kan sebagai waktu untuk study for the whole semester.
macam 'orang lain' cakap(means bukan aku,aku copykucing jak):
"teacher finished the syllabus in one year,but student finished the syllabus in one nyte,which is a nyte before the exam day"
bila aku fikir-fikir,betul juga neyh.dan aku telah 'terasa hati' ya kawan-kawan.
so,aku da nekad untuk semester ini,subjek yang aku da 'register' dari semester lalu lagi,aku akan teruskan.dah tak kisah da dengan 'exam berturut'...dah tak kisah dah dengan assignment yang bakal berlambak,dah tak kisah da dengan kesibukan aktiviti berpersatuan.
dah dah dah,takkisah da.aku hanya nak melalui semester ini dengan jayanya.
berkat ke'naik'an pointer semester lalu,aku da nekad untuk terus dan terus lebih maju.
taknak da study last minit.kena pandai bahagi-bahagi masa.
so,rasa-rasa aku kena kurangkan aktiviti 'komen-mengomen kat FB',haha.serius eh,ne lah benda rasa-rasanya yang banyak buang masa aku.haha.hinggakan aku digelar 'penjaga line FB' dikalangan kawan-kawan.Sehinggakan,masalah berkenaan FB,aku yang ditanya.

eh eh,,ingat aku keja dengan budak Mark tu ke?

so,sekarang...akan CUBA untuk mengurangkan aktiviti itu.hehe.so,sesapa kat luar sana tue,nak amik tempat aku jadi PENJAGA LINE,silalah,aku da tak kisah da.
nanti aku bagi award kat korang sempena memegang title PENJAGA LINE FB.haha.


kawan-kawan:sila lah yer doakan aku dapat lalui semester kali ini dengan jayanya.haha.
dan,dapatlah juga aku DEANLIST setelah beberapa semester takdapat *-*


oh yer,bloggie..maaf 'tugasan' 30Days Challenge yang sepatutnya aku 'post' semalam takdapat di'post'kan sebab tak berapa sihat nak menaip.ne puwn,memaksa diri sementara idea itu segar bugar didalam kepala otak aku."I hutang dulu ek.insyaallah dalam masa terdekat akan diselesaikan".

jam kat lappy aku menunjukkan 4.25AM....jiran-jiran aku kat atas tue,baru je balik.
hoho,jalan tak ajak-ajak.'kitaorang' da ada motor la..which is Kak Rin punyerr,I pembonceng jerr.hahaha.duit minyak,,nanti I bagi.haha.ehhhh,tetiba pula dengar bunyi motor..NAK KEMANA TUe encik M?..
disebabkan I tengah 'cuti'..so,nak tidurlah pas neyh sampai pagi nanti *-*
sampai kat sini la yer kawan-kawan.

::nak bagi tengok muka saat ini::
alahai cik kak?L for what tue?L for loser ka?L for LOVE tuk encik M?.haha.gedix terlebih~.~



p/s: encik M..sore dia..wat hati I tiba-tiba ada taman bunga.hahaha.hope dia tak baca ini.

0 comment... add one now

Terima Kasih atas komen anda.
Eca akan balas & terjah anda secepat mungkin.
*-*