saya pelajar UNIRAZAK SABAH


*-*

saya adalah PELAJAR....



yeay..semestinya pelajar
Universiti Tun Abdul Razak
(Sabah Regional Centre)
dibawah kendalian


Sabah International Dynamic Management
(SIDMA College)

kursus yang saya ikuti:

Bachelor of Education
major in Language & Literature.
Semester 5/January 2011
intake:Julai2009
graduate:Julai2012
Konvo: October2013(insyaallah)

pengalaman manis:

  • mengikuti MAJLIS MAULIDURRASUL peringkat negeri Sabah.Time tu,join ramai-ramai dengan all the 'unimate'.Then,menang pula kategori KONTINJEN TERAMAI bagi 'kolej swasta'..kalahkan wakil-wakil dari ASEANA Kolej,Masterskill and so on.
  • menjadi 'antara' orang penting dalam Kem Kepimpinan PERMAI bertempat di Sungai Babagon,Penampang,Sabah.
  • menjalani Program Khidmat Masyarakat(aktiviti ko-kum) yang bertempat di kampung sendiri.hahaha.
  • mengikuti Kem Anak Soleh bertempat di Kg. Lubok Weston,Beaufort,Sabah.
  • mengadakan bazar Ramadhan di kolej sempena Bulan Ramadhan yang lalu.
  • menyediakan khidmat 'catering' sempena Majlis RamahTamah Aidilfitri & 'OathTaking July2010 Intake' bertempat di Bundusan Place.

pengalaman pahit:
  • pointer 'jatuh' dua semester berturut-turut. +.+"
  • 'jatuh cinta' pada classmate sendiri then bila bercinta..putus tengahjalan pula.MALU >,<"
  • ber'pindah-randah' sebab 'banyak hal'
  • pengalaman time 'cari ruma sewa baru'-terlalu pahit,lebih-lebih bila berjumpa dengan orang yang tidak bekerjasama.menyampah =.="
  •  terpaksa buat 'assignment' sorang-sorang bila group member TIDAK memberi kerjasama.
  • bila 'kelas' berakhir jam 7 MALAM..dan terpaksa JALANKAKI balik rumah sorang-sorang.

dengan bangganya I mengaku I student UNIRAZAK(dulu dikenali sebagai UNITAR).
so,korang nak kenalkan tak universiti korang?...
jom join kat sini. |link|



nak letak gambar-gambar kenangan sepanjang berada
di UNIRAZAK & aktiviti-aktivi yang da pena join *-*


majlis sambutan MAULIDURRASUL 2010

foe assignment:'group discussion&presenta
kem kepimpinan PERMAI,Sg. Babagon 2010


*-* sekian *-*

3 comments.. read them below or add one

puteri cahaya. puteri cahaya. 19 January, 2011
salam kenal.. jom singgah blog pu3 http://ainblogger.blogspot.com/2011/01/saya-pelajar-uitm.html
AnonymousAnonymous 02 November, 2011
hye....saya nak tanye mcm mne apply nak masuk UNITAR d sabah..apa kemudahan yg d sediakan oleh pihak dia orang...ASAP..
ecadwinkyasha ecadwinkyasha 02 November, 2011
@Anonymous.boleh terus k unirazak dan jumpa bahagian pengambilan pelajar di ground floor :)

Terima Kasih atas komen anda.
Eca akan balas & terjah anda secepat mungkin.
*-*