selamat dan tak selamat


.assalammualaikum.
hari ini hari SELASA!.encik TTM da selamat sampai ke kampung beliau.alhamdulillah,sempat juga dy call I even da sibuk dengan his family gathering.Semalam sempat juga meluangkan waktu bersama-sama beliau.Kitaorang lepak area-area KK jer pun..habiskan minyak kereta beliau,tengok orang memancing,lepak Tg Aru jer pun!.haha.At least,I sempat merelakan telinga I mendengar segala amanat-amanat beliau.hehe.Apa-apapun,kita doakan beliau selamat kembali ke sini lagi dua minggu ;)

amanat-amanat beliau yang I kena ikut:
1.Jangan sedih-sedih!.kena happy selalu.
2.Jaga diri baik-baik.
3.Jaga kesihatan.Kalau sakit makan ubat!.
4.Focus study,rajin-rajin wat assignment tau!.
5....dont talk to stranger!.

sume tu I ikut kecuali yang number #5.haha.Sorry dear =)

oke sekarang I nak cakap pasal tak selamatnyer!.
tadi adalah seorang budak tak cukup umur ne kuar dengan I.1st,dy cakap nak belanja I tengok wayang...I pun memang bosan duduk rumah,so ON je lah!.Then,tetiba lak...dia cakap lepak area ruma U je lah.WHAT THE FUCK..I hari-hari lepak oke dengan kawan-kawan!.Pastu,dia cakap I ne macam budak-budak..manja lah!.Adooi,itulah I,I bukan tipu oke.I memang perangai macam budak-budak tapi I tau apa I buat!.Then,yang I paling la sakit hati...dy ble cakap "u nak kikis duit I ke?"...adooi kamu,apa kamu ingat sume pompuan nak kikis duit kamu ke?.I ada PARENTS I yang tangguh makan minum I,masi mampu takyah nak mengemis dengan kamu!.I betul-betul la sakit hati dengan budak tak cukup umur tue.sangat-sangatlah weei!.............................nasihat buat budak tu: ne tempat I,bukan tempat U.U janganlah nak kata sesuka hati U...family I berlambak kat sini!..haha.


p/s: I rindu dia tapi dia jauh.doakan dia selamat balik kesini ;)
p/ss: assignment sume nak kena hantar k!.
p/sss: ada tet lagi dua minggu ;) selamat dan tak selamat

0 comment... add one now

Terima Kasih atas komen anda.
Eca akan balas & terjah anda secepat mungkin.
*-*