Aku Seorang Jutawan


.assalammualaikum para bloggers yang berhujung minggu di BLOG :).
masih dalam mood menjoint kan diri dalam GA,contest dan kali ini I nak join satu SEGMEN.which is,segmen ini datangnya dari blog ini.|link|.Disebabkan tuan punya blog sendiri mempelawa I tuk join,so,I pun dengan ini suka lah tuk join.oke,jom kita tengok segmen tue.....


SEGMEN:AKU SEORANG JUTAWAN.
(maaf,penggunaan AKU dalam entry kali ini,I know a lot of people say it rude.sorry)

Aku seorang JUTAWAN..jutawan ooo jutawan,oopss,aku seorang perempuan tak sesuai lah nak panggil jutawan...kena panggil JUTAWANITA kot baru sesuai :).hahaha.oke oke.kita teruskan.KALAU aku seorang jutawanita...aku akan antar mama dan bapa naik HAJI dahulu :),kalau dapat,all family pegi sekali.Kiranya beribadat sesama gitu...lepas tu,aku akan bawa mereka sume pg NEW ZEALAND.kenapa NZ?..sebab dulu aku pena cita-cita mau berbulan madu disana.hahaha.oke,gelak kuat-kuat...disebabkan aku adalah seorang yang gila karaoke..aku akan buka sebuah pusat karaoke yang boleh dikunjungi oleh all family dan yang penting ianya kenalah JAUH daripada ARAK serta ALKOHOL,tak baik beb!.Harga pun boleh tahan,,,sesuai dengan servis k~.~.

Next aku akan buka sebuah TASKA,sebab aku ne suka dengan kanak-kanak...dorang riang je macam takde masalah kan?...alangkah baikanya aku bisa jadi kanak-kanak semula...hehehe.Aku juga akan memberi BIASISWA kepada pelajar kurang miskin yang boleh dinampak tahap keCERDIKkannya.tak rugi kan membantu.

Seterusnya,aku akan mendirikan sebuah MASJID yang lebih selesa.TEMPAT: kat kampung aku lah,apa lagi..Bila lagi aku nak memberikan keselesaan kepada penduduk kampung aku kan?.hehehe :)

dan aku nak buka sebuah 'cafe' ala-ala SR,Starbuck gitu dengan berkonsepkan tradisional Melayu..ooo,sila image oke..dalam 'cafe' aku tu nanti,takde cake ala-ala SR tapi akan dipenuhi dengan kuih-muih tradisional,then..akan ada kopi tumbuk.WAHH!.dan paling penting takkan ada berkumandang lagu-lagu country yerr TAPI akan ada lagu berirama melayu,alunan gambus dsb!..sila lah datang ke cafe aku :)

kalau lah jug aku seorang jutawan..tiap bulan aku akan buat CONTEST di blog aku ini!.hehe.mesti korang suka kan?..angguk-angguk cepat dan pujuk aku tuk wat kontest.hehehe :)

seterusnya,aku akan melancong dan bakal membawa FOLLOWER bertuah aku sekali.boleh ke camtue?..
tapi,malangnya aku bukan seorang JUTAWAN dan aku hanyalah seorang STUDENT yang masi ada 2tahun tuk grade dan mempunyai HUTANG sebanyak 39k kepada PTPTN.hohoho.

demikianlah cita-cita yang akan ku laksanakan jika aku seorang jutawan :)


4 comments.. read them below or add one

Cik Zaiey Cik Zaiey 09 April, 2011
salam..zaiey singgah n folo..bagus angannye..hehe
ecadwinkyasha ecadwinkyasha 10 April, 2011
@Cik Zaiey wasalam :) thanks dear....harap2 angan2 tu ble jadi kenyataan :)
Unknown Unknown 13 April, 2011
Hello...nanie dr segmen AKU SEORANG JUTAWAN...

datang jenguk2 sini

n follow kpd sesiapa yg nanie blum follow lagi...

niway...kowank nak dapat hadiah best tak?

senang jak step ni...try usha2 ni

http://ciknaniezainudin.blogspot.com/2011/04/hadiah-lumayan-dari-saysmy.html

Terima Kasih atas komen anda.
Eca akan balas & terjah anda secepat mungkin.
*-*