anda buat saya semakin gedik :)


.assalammualaikum.
oppps,tajuk tak boleh blah oke.Actually hari ini I nak cerita pasal camera yer kawan-kawan :).I memang kaki photo sejak I pandai guna camera.Dulu-dulu kamera tak leh nak view lepas snap kan?.I puwn ada juga sebijik kamera cam tue,tapi hilang diCURI orang.

Then,Kak Long(my elder sister) belikan I HP Sony W ( xingat pa jenis ) yang ada kamera,tambah menggedik I amik picha-perasan-comel.hahaha.tapi sayangnya HP tu tak bertahan lama lah..hp jenis FLIP memang tak sesuai dengan I yang sangat ganaszzz.
zaman form6,@my kazen's salon,tgh wat kening,kecik-kecik dah menggedik eu!

Time tu juga,I beli camera digital pertama I.Kamera tu kira hadiah dari my parents sebab berjaya dapat 5A dalam SPM2006.Actually parents I bagi duit,then duit tue la I gunakan tuk beli KAMERA Panasonic I tue.Even tak lawa,I puas eh...Suka-suka,Kamera itu sangat berjasa kepada I.TERIMA KASIH :)

otw nak g unitar sbb ada solat hajat sempena exam :)
Kamera ke-3 I,HP Sony Ericsson K530i.camera HP ne 2mp je,xde flash.So,kualiti gambar di tempat gelap amat tidak memuaskan hati I.Kamera ini dibeli dengan duit gaji pertama I masa jadi CIKGU SANDARAN dulu.I bersyukurlah sebab HP tu puwn banyak berjasa juga :)

with Ady&Abu.HP tu belum tukar casing lagi..sekarang pakai casing PINK oke :)

Sekarang pula,I ada HP SE VIVAZ.superb lah HP I neyh(bangga jap!)...camera 8.1mp dan ada flash yer.Sekarang I kemana-mana selalu angkut vivaz I tue,yelah kan dia double function (HP dan camera),wajib eh bagi I.hehehe.

vivaz pink pujaan hati :)

dan pagi nanti,I nak menambah lagi koleksi CAMERA I.SEE MY WISHLIST JAP boleh?..nampak kan I da state kat situ I nak NIKON D3100.dulu I minat D200,tapi macam dah old-school je.(oke lempang I,tak sedar diri langsung cakap gitu!)..bila godek-godek,I minat la pula CANON EOS.I bincang-bincang lah dengan abang I,dia suggest Nikon.I mula-mula susah juga nak terima,Tapi bila dengar pendapat orang I nak amik pula NIKON D3100,I suh abang I usha cari kat mana-mana.Then,semalam masa abang kesayangan I hantar lauk kat rumah,dia khabarkan pula satu g berita kurang menarik.DSLR yang I nak tue,takde stok tempat kawan dia.(agak HAMPA!).tapi dia suggest balik Canon EOS.kan kan kan dah tertulis jodoh I dengan CANON EOS itu.SO,mood dari malam semalam adalah mood happy.Suka lah weiii nak dapatkan sesuatu yang idam-idamkan selama ini.Lepas ne boleh join outing mana-mana photography club sekitar KK.Tak sabar rasanya nak dapatkan DSLR tue esok.Insyallah,kalau takde aral melintang,by nyte,I update oke.

CAMERA ooo CAMERA,
anda buat saya semakin GEDIKssss.


p/s: tadi g tengok Tirai AF..tapi tak habis tengok sebab MAMAK tu tukar chanel la pula.bencinya!
p/ss: saya paling tidak suka bila saya sapa orang baik-baik tapi orang tu marah-marah!.
p/sss: abang I baru je SMS tuk ingatkan janji temu pagi nanti..will be outing with him and his lovely gf.

0 comment... add one now

Terima Kasih atas komen anda.
Eca akan balas & terjah anda secepat mungkin.
*-*