benda macam ne bukan boleh bawa main-main!


.assalammualaikum.
Hati sekarang sangat tak tenteram ooo!.tersangatlah tidak tenteram!.

Sekarang ne dalam dilema nak percaya atau tidak.Situasi nya macam ne..I baru terima satu SMS dari kawan kepada kawan online I..nak kata kawan online I tu BF I pun tak leh juga sebab belum jumpa dan belum pun declare just kami memang agak rapat sedikit.(belum bersedia nak ada BF..kenangan dengan encik TTM masih kuat..kalaulah encik TTM tau!)...kawan online I tu seorang polis.So,I receive SMS tu dalam jam1 lebih.time tu pula,I baru nak on FB.bila dapat SMS tue,I terus call tapi tak dapat next antar SMS je lah..tanya itu ini.Mestilah I gabra kan,sebab benda macam ne kita tak boleh bawa main-main tapi dalam hati sempat lah I mengucap dan sedekahkan Al-Fatihah.
I macam naktaknak je percaya tapi I kuatkan semangat suh my besties Miss Jen google kan tuk I.In case ada berita kan.Sebab yang I diberitahu...kawan online I tu meninggal dunia kemalangan jalan raya dalam operasi sekatan jalanraya.Erm,polis biasalah kan ops2 macam tue.Tapi Miss Jen cakap dia tak jumpa langsung any related news.So,I pun google la juga..pun sama tak jumpa.Nasib Miss Jen suggest I to follow time by time.Just wait for the news gitu.
Next,I stalk my friend nya FB tu.Bukan takat FB dia je..kawan-kawan dia pun I stalk juga tapi takde pun yang cakap ke mention kat status pasal 'his death'.So,I terus dalam dilema nak percaya atau tidak.
Miss Jen pun cakap dekat I ::
"dia betul-betul atau tidak,kita tak tahu.tapi lau betul,berdoa la tuk dia.
Lau dia setakat menguji...terima jaklah then rejected him forever!'

So,sekarang I pun tak tahu nak percaya atau tak...tapi I tetap berdoa agak beliau ditempatkan dengan orang-orang yang beriman.Beliau memang selalu bagi I nasihat especially tentang perangai I yang agak nakal.haha.oke,I admit I ne bukan jenis girl yang akan duk ruma malam,sebab I ne akan lepak malam dengan my besties dekat kawasan rumah I..sometimes dekat kedai mamak.tapi so far,my family know about that.dan I bukannya keluar berdua tetapi ramai-ramai oke?!.

Oh ya,berkat stalk FB beliau..I jumpa his ex- or maybe his lovely one.taktahu dan taknak amik tahu!.yang I tahu,susah dah nak percaya kan?..huhu.

apapun,I doakan agar dia ditempatkan disisiNya.korang,jom lah sedekahkan al-Fatihah buat beliau oke.tak perlu lah tahu sapa beliau,sebab I pun rasanya dah tawar hati nak berkawan dengan dia.Kalau betul beliau dah pergi mengadapNya,kita disini teruskan hidup dan teruskan mendoakan agar beliau mengecapi yang diingini iaitu tuk berada disisiNya.amin.


p/s:nak remind u'll,kalau u'll rasa khabarkan berita macam tu tuk memainkan orang saja...jangan buat!Sebab setiap kata kita adalah satu doa.dan kalau u'll betul nak sampaikan perkhabaran macam tu,khabarkan dengan sebenarnya.kalau boleh.CALL lah terus.
p/ss:kalau betul orang tu still alive,I sangatlah tawar hati tuk berkawan dengan beliau.Macam-macam dah beliau uji I sebelum ini.Beliau pun pernah uji I dengan marah-marahkan I,tapi I cool,sebab I tahu beliau marah bersebab tapi sometimes sebab tu tak masuk akal!.So..taktahu nak cakap apa melainkan..selamat tinggal awak dan selamat tinggal kenangan.hidup baik-baik!.
p/sss:'beliau' pernah tujukan lagu 'baik-baik sayang' tuk I..urm =.="
benda macam ne bukan boleh bawa main-main!

4 comments.. read them below or add one

no_answer no_answer 27 April, 2011
kesian .
sabar lah ye .
memang perit sikit .
tahan jelaa ..
fazihah fazihah 27 April, 2011
Salam. al-fatihah.May Allah bless him. Insya Allah amin.
ecadwinkyasha ecadwinkyasha 27 April, 2011
@no_answer taklah pahit sangat..sikit jer.apa2pun kita doakan yang terbaik jak la k.amin.
ecadwinkyasha ecadwinkyasha 27 April, 2011
@fazihah salam....may ALLAH bless him.amin.

btw:sorry not reply ur msg this morning.bru masuk tidur tue.heehee.

Terima Kasih atas komen anda.
Eca akan balas & terjah anda secepat mungkin.
*-*