sakit.sihat.sedih.gembira.syukur.


.assalamualaikum kalian..salam jumaat :)
I doakan semuanya dalam keadaan sihat-sihat sahaja.Sekarang ne I dilanda sakit kepala =.="
Minggu exam ne lah yang buat I macam ne..apa taknya..tidur tidak menentu.kadang-kadang petang I tidur sejam,,kadang-kadang masuk tidur jam 7,bangunnya jam12.malam pula masuk tidur jam8,,bangunnya jam11..tak tidur sampai subuh!..erm..memang sangat-sangat tidak teratur lah jadual tidur I...imbalannya,SAKIT.uwaaa.baru padan muka I.

selalu bila I sakit kepala,I akan makan ubat dan tidur...tapi ntah napa semalam lepas I bangun dari tidur jam12 tue,,,I masih juga macam neyh..1st memang kurang sakit kepala..tapi lama-lama bertambah pula dah,lepas sahur,I cuba tuk tidur tapi tak dapat.Bila dah tak tahan sakit kepala tue...I makan ubat lah.try rehat tapi tak dapat la pula.Then,mula la datang sakit segala.mual..nak muntah!.erk.Nasib housemate I neyh ada tolong I...dia buatkan I teh tuk hilangkan sakit kepala.bila muntah pula,dia tolong juga lah gosok belakang.

Time-time sakit tadi,macam-macam dalam fikiran I.terutamanya tentang exam pagi tadi.I terfikir I tak dapat gi kolej tuk amik exam tu..then terfikir,mesti I kena repeat...kena bayar dalam 1k lagi...mesti result buruk gila..mesti parents I kecewa sangat-sangat...rasa nak mengalir je airmata I.then,I SMS my parents,,inform dorang lah..I ne jenis yang tak suka nak inform parents I kalau I sakit.taknaklah buat dorang risau,nanti nak melawat I kat sini..even dekat je,tapi I rasa sangat-sangat menyusahkan.tapi tadi,I SMS tuk inform keadaan I.I clearly cakap I takut tak dapat nak buat dengan betul exam nanti.takut gagal,ditambah pula sakit kepala sebelah kanan ne memang dah lama I alami.

then,,bapa terus call I.bagi nasihat macam-macam.dia suh minum air putih banyak-banyak dan perbanyakkan selawat.terharu bapa terus call I...rasa nak nanges je tadi.sampai satu tahap 'sound' voice I berubah.bapa tanya pun I buat tidak tahu.heehee.last dia suh minum dan tidur kejap before jalan gi kolej.Before jalan pun beliau call I,ingatkan macam-macam.Tadi cuaca panas sangat,,,mula-mula nak naik bas g kolej..tunggu tunggu lambat sangat.terus I jalan kaki.Time nak melintas tu I takut sangat,sebab I jenis yang memang tak reti nak melintas ditambah sakit kepala.Syukur ada unimate I puwn nak melintas..I follow dia.Sampai kat kolej,sakit kepala ne beransur hilang..alhamdulillah.syukur sangat-sangat.

Time nak duduk exam tu pula....I terpaku kejap tengok atas meja kami ada OMR paper..tuk jawab soalan MCQ tue lah..I pun tersenyum dan teringat kata-kata kawan UNIRAZAK I yang kat Kedah tue."bahagian B esei"...terfikir juga napa dia cakap cam tu..rupa-rupanya bahagian A adalah MCQ..alhamdulillah,tuk bahagian B tue,I boleh jawab semuanya.Bahagian A pula,,agak mengelirukan sikit.>.<

lepas ne,I ada satu lagi paper iaitu Innovation&Creativity In Education hari Selasa ne..dalam beberapa neyh nak kena amik rehat yang cukup!.tidur yang secukupnya....rehat-rehat-rehat. sakit.sihat.sedih.gembira.syukur.

6 comments.. read them below or add one

fazihah fazihah 29 April, 2011
Salam. ca.... waaa. aku tak sanguup buat mcm ko ca. even aku ni yg dpt tdo 4 jam++++ pun sakit kepala pa lagi ngan ko kan? well i'm impressed you be able to do it.Alhamdulillah :)... but honest when i saw the OMR paper, X bestnyer.... aku bab buat pilihan ni lemah betol. bnyk jg aku stuck tadi,hahahahaha... skang bleh pinjam entry ko? camana nak dapat 4 plat cenggini? gud luck caiyo...
p/s x sanggup rasanya if ino mcq...
mErpaTy PutiEh mErpaTy PutiEh 29 April, 2011
bh mmg skg musim org skit2 ba..enough rest r^^
ecadwinkyasha ecadwinkyasha 30 April, 2011
@fazihah aku ingt parents aku jak time neyh :(

hehe.amik seja..link balik sini ya :)
ecadwinkyasha ecadwinkyasha 30 April, 2011
@mErpaTy PutiEh tu la pasal...betul2 xckp tidur neyh :(
fazihah fazihah 30 April, 2011
salam.well. ca... get enough rest and sleep next time. dont push urself so hard ca. nanti ko jatuh sakit..... just "hard" saja hahahhahaha.aik ca parents jer ker yang lain? :) ups no komen. hahahahaha. dpt bayangkan budak2 UNITAR mata dah macam panda. termasuk aku. hahahahhaah
ecadwinkyasha ecadwinkyasha 30 April, 2011
@fazihah ngeee..sapa yang lain itu???.tertanya-tanya pla yerrr.ngee :P

haahaa.musim exam akan berakhir!!!!!!!!!!!!!.SOON.
haahaa.satu paper lagi neyh kita sama2x..sedih pla.amir pun amik counselling..lagi la jarang berjumpa :(

Terima Kasih atas komen anda.
Eca akan balas & terjah anda secepat mungkin.
*-*