16Mei|Selamat Hari cikGUru|


.assalammualaikum.
hari ini hari Ahad.15Mei.esok 16Mei,semestinya sambutan HARI GURU :).
disini dengan segala hormatnya,I nak ucapkan SELAMAT HARI GURU buat semua warga pendidik.
ucapan istimewa ini pula ditujukan buat cikgu-cikgu yang telah/pernah mengajar I selama ini:
Cikgu-cikgu [garang] Tadika Lok Yuk Kudat,
Cikgu-cikgu kat SRK Lok Yuk Tamalang,(setahun je kat sini)
Cikgu-cikgu kat SRK Lok Yuk Bt 1 Kudat,
Cikgu-cikgu kat SMK Abdul Rahim Kudat,(dua tahun kat sini)
Cikgu-cikgu kat SM Lok Yuk Kudat,
Cikgu-cikgu kat SMK Kudat,(sebulan :P)
Cikgu-cikgu kat SMK Kota Marudu.
especially goes to my feveret teacher::
Cikgu Rozana Mohd Zawawi [I wish u read this because WE MISS U,cikgu.]
Cikgu Chua [addmath teacher,ajar I sampai pandai & tidak pernah mengomel kalau I escape kelas]
Cikgu Jota [kimia teacher yang tau perangai I suka escape kelas.TERIMA KASIH sebab memahami]
Ustazah Noraihan [ustazah nampak garang tapi dalam hati baik punya]
Miss Norhezan  [suka tegur-tegur karangan I yang banyak masalah grammar]

...tidak dilupakan kepada lecturer-lecturer I di UniRAZAK.
Mr Teo Eng Seng
Mr David T.L
Mr Julius J.G
Ms Dayang Fauziah
Ms Florence A.
Ms Jo-Ann
Mr Louis
Mr Kitt
Mr Bonaventure
Ms Bibiana
Mr Terence
Mr Asri
Mr Patricia
serta cikgu memandu I yang terlalu baik sehingga I berjaya mendapatkan lesen kereta iaitu Uncle Joseph.

dan ucapan ini diteruskan KHAS untuk bekas teman sekerja @SK Gumandang Kudat.
Cikgu Abdul Hasan|Guru Besar|
Cikgu Joel
Cikgu Mohamad
Cikgu Musiral
Cikgu Johol & isteri,Cikgu Linda
Kak Sal,Kak Rina,Kak Tinie
Cikgu Cassey
Ustaz Jullaswizan
...lupa la pula nama cikgu yang seorang tu,xsilap PK1.dia da pencen kan?
oke oke,,tidak lupa juga kepada sedara-mara I yang banyak meng'influence'kan I tuk terjun ke bidang pendidikan ini::
Cikgu Abdul Kahar Omar [my mom's brother]
Cikgu Masliah Jalil [my dad's sister]
Cikgu Adiah Mustapha & her-siblings & in-laws [ne cousin-cousin I oke?]
Cikgu Suria Jirang & her-siblings [makcik-makcik I]
last but not least:
semua bakal-pendidik especially student of Bachelor of Education @ UniRAZAK.
hopefully kita semua akan mendapat posting dimana-mana sekolah lepas grade nanti.dan berjaya menjadi seorang guru yang cemerlang,terbilang dan gemilang :)

buat semua cikgu-cikgu yang telah di'mention'kan namanya diatas sana:
thanks sebab tak pernah jemu mengajar I,thanks sebab memahami perangai I yang suka escape kelas tapi end-up result bagus punya kan...hehehe.thanks sebab tanpa kalian semua,I tak mungkin sampai ketahap ini!.

p/s: kenapa orang panggil guru besar tuk 'ketua guru' di sekolah rendah?.kenapa tak panggil je 'pengetua'?
p/ss :: kenapa asal orang tulis puisi tuk guru mesti ada ayat ini "Cikgu,kau umpama lilin membakar diri sendiri"
p/sss :: doakan I jadi cikgu yang baik. :)
16Mei|Selamat Hari cikGUru|

{ 8 comments.. read them below or add one }

Unknown Unknown 15 May, 2011
semoga menjadi guru yang disenangi pelajar dan berjaya mendidik pelajar yeah..
ecadwinkyasha ecadwinkyasha 15 May, 2011
@cucu umie:: insyaallah I will.same goes to u :)
ezy.xixii ezy.xixii 15 May, 2011
selamat hari guru..
:)
ecadwinkyasha ecadwinkyasha 16 May, 2011
@Cik Ezy haha.belum masa tuk ucap kan sy :)
tunggu thn depan rasanya boleh kot.tahun depan nak praktikal dah :)
Tok Jabit Tok Jabit 16 May, 2011
Salam.
Pastikan bila letak iklan banyak2 gini, update link dia ..sbb kadangkala blog anda akan tidak disukai oleh enjin carian bila url2 iklan ini berakhir dengan dead link. Kemudian, saya merasakan iklan heartbeat yang dok follow ni agak menggangu la. Ia agak annoying bila nak baca entri ...

Terima kasih.

p.s: Maaf kepada semua ..komen tiada kaitan dengan entri.
Unknown Unknown 16 May, 2011
panggi guru besar jer..sebab dia memang besar..haha
ecadwinkyasha ecadwinkyasha 16 May, 2011
@hasrul hassan salam uncle.thanks sebab sudi dtg sini :)

ya ya,insyaallah akan update semua iklan2 tu,taknak juga la iklan lama yang dah tak mendatangkan hasil masih tersimpan dalam blog.
ecadwinkyasha ecadwinkyasha 16 May, 2011
@A'IM hahaha.jadi,kalau guru besar tu kecik,kita panggil guru kecil lah?!.

Terima Kasih atas komen anda.
Eca akan balas & terjah anda secepat mungkin.
*-*