ecadwinkyasha|sekolah rendah & diary|


tau tak tu apa?!.itu diary.tapi bukan I punya,itu pakcik google bagi pinjam jap.
.ASSALAMMUALAIKUM,para readers ceritadarihati..pesanan pertama dari I,sekarang dah masuk musim hujan,so sila jaga kesihatan.I sahaja sudah dilanda selsema dan batuk,demam je tak datang lagi.janganlah demam weiii,nak hadiri majlis-majlis penting cuti sekolah neyh!!!.

oke,kita teruskan yerr.Entry ini akan membawa korang sume kembali ke zaman kanak-kanak iaitu zaman sekolah rendah dahulu kala.I dah lama dah tinggalkan sekolah rendah,kawan-kawan lama pun da ada yang bertunang,kahwin,sambung belajar jauh-jauh..I je yang takde BF lagi,hehe,ABAIKAN!.Rindu sangat dengan kenangan sekolah rendah dulu.nak berebut berbaris dikantin,oke FINE itu tipu,haha.I tak pernah nak berbaris-baris ye.taksuka nak tolak-tolak.so,feel save,kuar kelas awal-awal takpun kirim je dengan kawan!.Lepas tu,rindu waktu perhimpunan.haha,betul I tak tipu.I suka waktu perhimpunan,sebabnya..I akan berdiri dibarisan paling belakang,bukan sebab I tinggi yer..sebab I adalah pengawas sekolah yang skema dan berbaju kuning.Kadang-kadang I jadi 'pengacara majlis'..eh,malu tau,TAU TAK?!.sebab kadang-kadang tu,erm SELALU..selalunya mesti I tergagap..er er er.benci tau,lepas tu sume pakat gelakkan I :(

lupakan kegagapan I tue.sekarang I nak ceta pulak pasal diary.budak-budak pompuan mesti ada simpan diary kan?!.ala takyah tipu,I pun ada..tapi bukan la diary yang dok tulis luahan hati ye.haha.DIARY yang me and my fren akan tukar-tukar tuk tulis biodata diri.sumpah,bila I baca balik sume tu,tergelak sendiri tau tak.adooi,budak-budaklah sangat!.nak tau isi kandungan diary tue....

nama: Siti Ashah Awang Aman
nama panggilan : eca,asha,sasha,adik *tetttt*
tarikh lahir : 17/01/1989
tempat lahir : katil hospital kudat [mcm tau2 je lahir kat katil]
makanan kegemaran: mee goreng,ice cream,keropok tamtam 20sen*tipu*.
minuman kegemaran: cola,milo,susu sekolah sebab free.*tipu lagi*
adik-beradik : ketiga dari 5 orang.
lelaki idaman: bla bla bla...*kecik-kecik dah berangan!*
cita-cita: nak jadi cikgu bla bla bla.
motto hidup : dimana ada kemahuan disitu ada jalan.
pesanan buat kawan-kawan:
-yang tulis dalam diary ini,tulis bagus-bagus.*bla bla bla*.sayang kawan-kawan.
itu antara yang I,ecadwinkyasha,yang tulis dalam diary dia.hahaha.tergelak-gelak sendiri tau bila ingat sume tue!.sumpahlah,kalau bawa diary tuk time re-union[yang masi belum terorganise-dengan harapan encik Fadzmie Mohamad nampak neyh.haha],mesti sume orang tergelak-gelak.lagi satu,I suka baca pesanan kawan-kawan dalam diary tue....

-kahwin jangan lupa jemput-
-belajar sampai ke negeri china-
-tuntutlah ilmu dimana saja berada-
eh eh eh,cikgu I puwn ada tulis tau,U'll ingat ne diary cincai?!.haha
cikgu Imelda,tak silap I,dia ne guru ganti ke guru praktikal,masa I darjah 4!.and she wrote like these:
*keep smiling but not every minute.
*always be a good girl..
*don't judge a book by its cover..
*be happy and go lucky
*study the things you don't know
*Obey your parents,'cause without them,you're nothing.
*reach your target.

 hah!..u;ll ada tak kenangan macam ne kat sekolah dulu?!.kalau ada,meh la kongsi2 yer.pastu,kita gelak ramai-ramai.[oke itu amat JAHAT yer].oh yee,nantikan segmen pertama dari I.bagi hint sikit dekat u'll,segmen dia lebih kurang macam apa yang I tulis kat atas tu,tapi takdelah sampai nak tulis makanan-minuman kegemaran korang ya!.like I state,LEBIH KURANG jer,dan segmen tu akan berkisar kepada blog kamu dan blog mereka :)).Hint dah ada ne,korang tunggu je la nanti yer.maybe kurang dari 24jam,akan bermula la segmen itu!.[hopefully,akan mendapat sambutan yang memuaskan].

0 comment... add one now

Terima Kasih atas komen anda.
Eca akan balas & terjah anda secepat mungkin.
*-*