Info dari PDRM.


.assalammualaikum.
hari ini nak share lagi info.Info neyh I dapat dari FB.memang wajib nak inform semua,sebab kita mungkin menjadi mangsanya.Info ini khusus untuk mereka yang suka membawa kereta diwaktu malam atau ditempat gelap.

Jika anda memandu diwaktu malam dan cermin kereta dilempar telur ayam jangan on wiper atau pancut air.Terus memandu dengan apa yang mampu dilihat hingga tiba ditempat selamat.Ini kerana jika telur ayam bercampur air ia akan menjadi susu dan akan kaburkan 92.5% tahap pengelihatan kita yang akan memaksa kita berhenti.Disitulah kita akan menjadi mangsa perompak.Inilah teknik baru yg digunakan perompak dijalanan.


see,teknik terbaru muncul lagi!.So,sesapa yang agak-agak suka drive malam,silalah berhati-hati oke?.takut jadi mangsanya.I tau memandu malam tu syok,sebab cuaca sejuk je kan.ditambah pula kenderaan tak berapa nak banyak,lagi la korang suka kan buat jalan raya tu macam ko seorang je bayar roadtax.

I tahu sesetengah orang[terutama lelaki] suka driving malam sebab bila ko nak memotong senang kan?..kalau malam,even dikawasan selekoh,,ko boleh nampak arah lampu dari arah depan.so,ko memang da tau bila masanya nak memotong kan?.tapi kadang-kadang 'malang tu tak berbau'.korang agak-agaklah yer,,,jangan nanti baru korang nak 'ingat orang tersayang' pula.

ne nasihat dari I yang jarang bawa kereta,even my lesen P dah tamat tempoh dan need to-be-renew.ntah bila nak gi renew taktau lah!.malas tul kuar rumah musim cuti neyh.nak terperuk dalam bilik je.hahaha :)
Info dari PDRM.

4 comments.. read them below or add one

fazihah fazihah 10 May, 2011
salam... ca, ko buat aku cuak ar.... x berani ar jalan macm nie... hahahahaha kena ada peneman lah... pasnie terpaksa la aku suruh cine ikut sumo. x yah kuar... hentak kaki jer dalam keta.terbang terus. anyway thanx for ur information. kena berhati2 lah pasnie :)
ecadwinkyasha ecadwinkyasha 11 May, 2011
@fazihahsalam..mu cuak apasal beb?...hehehe.ko bawa keta siang je.malam biar berteman.jgn seorang2.bawa keta pastikan pintu terkunci.letak yasin dalam keta.minta dijauhkan dari apa-apa yg tak elok.kalau boleh dalam keta letak lah payung besar ke,kayu hoki ke.so,kalau ada apa-apa,u ada back up.hehehe.
btw,kalau sda bawa keta..jgn lupakan aku a.hahaha :)
fazihah fazihah 11 May, 2011
salam.... bagus idea ko nie. aku x terfikir pun pasal kayu hoki nie... guna reket la ca... reti sikit aku guna.insya allah kite letak yasin.hahahahaha insya allah if aku dah ada kete, ingat ko jg hahahahahaha.
ecadwinkyasha ecadwinkyasha 11 May, 2011
@fazihah kak,jngn guna reket.cepat patah.amir tu selalu patah jak reket dia.hahaha.aku tunggu ko bawa aku ne.hahaha :)

Terima Kasih atas komen anda.
Eca akan balas & terjah anda secepat mungkin.
*-*