kenapa dipertikaikan[part 2]


 .assalammualaikum.
hari ini, I nak kongsi sesautu dengan u'll.tapi sebelum tu baca dulu part 1 disini.|flashback part 1|
dah?!.oke kita teruskan lah yerr.itu kalau perempuan.yang cantiksss dan takcantiksss.susah kan nak jadi pompuan,asyik-asyik nak dipertikaikan!.oke,sekarang kita tengok pula lelaki.

huhu!..zaman sekarang ne puwn,lelaki akan dipertikaikan juga.ye lah.musim dah berubah.zaman sekarang pun perempuan memilih juga.tapi ada baiknya memilih,sebab masa depan yang dipertaruhkan.betul ke tidak?.oke,jom kita teruskan pula....


kalau lelaki handsome itu pendiam,
perempuan akan cakap: woow, cool giler...
kalau lelaki tak handsome pendiam,
perempuan akan cakap: eh, perasan bagus...

kalau lelaki handsome berbuat jahat,
perempuan akan kata: nobody's perfect.
kalau lelaki tak handsome berbuat jahat,
perempuan akan cakap: memang...muka pun macam pecah rumah!

kalau lelaki handsome menolong perempuan yang diganggu,
perempuan akan cakap: wah..machonya..macam hero filem!
kalau lelaki tak handsome menolong perempuan yang diganggu,
perempuan akan kata: entah-entah kawan dia..

kalau lelaki handsome dapat perempuan cantik,
perempuan akan kata: sepadan sangat...
kalau lelaki tak handsome dapat perempuan cantik,
perempuan akan kata: mesti kena bomoh perempuan tu!

kalau lelaki handsome ditinggal kekasih,
perempuan akan kata: jangan sedih,kan saya ada.
kalau lelaki tak handsome ditinggal kekasih,
perempuan akan kata...(terdiam,tapi telunjuknya meliuk-liuk dari atas ke bawah, patutlah, tengok saja luarannya).

Kalau lelaki handsome penyayang binatang,
perempuan akan cakap: perasaannya halus... penuh kasih sayang.
Kalau lelaki tak handsome penyayang binatang,
perempuan akan cakap: sesama keluarga memang harus menyayangi..

Kalau lelaki handsome bawa BMW,
perempuan akan cakap: matching... hebat luar dalam.
Kalau lelaki tak handsome bawa BMW,
perempuan akan cakap: bang, bosnya mana?..

Kalau lelaki handsome tak mau bergambar,
perempuan akn cakap: pasti takut kalau-kalu gambarnya tersebar.
Kalau lelaki tak handsome tak mau bergambar,
perempuan akan kata: tak sanggup melihat hasilnya ya?..

Kalau lelaki handsome menuang air ke gelas perempuan,
perempuan akan cakap: ini barulah lelaki gentlemen.
Kalau lelaki tak handsome menuang air ke gelas perempuan,
perempuan akan akn cakap: naluri pembantu, memang begitu...

haha..so,pendapat korang pula camna?.jom jom kita tukar-tukar pendapat.komen yer!. kenapa dipertikaikan[part 2]

0 comment... add one now

Terima Kasih atas komen anda.
Eca akan balas & terjah anda secepat mungkin.
*-*