nurse's day


SELAMAT HARI JURURAWAT
.assalammualaikum para readers.hari ini 12Mei2011 bersamaan hari Khamis,sambutan hari Jururawat.dan dengan ini I nak ucapkan SELAMAT HARI JURURAWAT buat jururawat peribadi I iaitu mama & kak long.serta bakal-jururawat my-becoming-sisters-in-law,Miss Jijie.tak lupa kepada makcik-makcik I,Babu Imin dan Babu Pilmah.Ohya,kepada gf-kesayangan-encik Amir,Miss Etah.tak lupa kepada Cik Azizah.dan semua-semua jururawat kat luar sana yang sedang bekerja sebagai jururawat ataupun masi study tuk jadi jururawat.



kali ini,I nak letak gambar my mama masa dia mula-mula jadi nurse dulu.OOO,time tu I belum puwn lahir oke,mama pun mungkin belum jumpa bapa lagi.hahaha.

- see my mama cantik kan?!.tu pasal anak-anak beliau pun cantik-cantik serta comel.tengoklah si ecadwinkyasha tu.comel sangat,rasa nak cubit-cubit je pipi dia.hahaha.tapi napa ek si ecadwinkyasha tu nda mau jadi nurse?kikiki.jom kita terjah beliau.



soalan 1: kenapa kau tidak masuk nursing college?
jawapan: sebab aku namau jadi nurse.


soalan 2: kenapa kau tidak mau jadi nurse?
jawapan: sebab aku nda suka jadi nurse.bosan eh!.


soalan 3: kenapa pula bosan?
jawapan: sebab bila mama kau nurse,kakak kau pun nurse,bakal-kakak-ipar ko nurse,makcik-makcik ko nurse,,mesti ko bosan!.hari-hari dengar ceta dorang pasal PATIENT tu la,PATIENT ne la...adooi,bosan!.


soalan 4: takkan teda ceta lain selain PATIENT?
jawapan: ntah lah,malas mau in cerita nurse neyh.hahaha.


soalan 5: jadi ko suka ceta apa?
jawapan: ceta pasal abg navy boleh?.haha.gatal la ecadwinkyasha neyh.teda ceta lain pula.tolonglah!.[abg navy ada kat labuan sekarang,baru je balik dari kampung Ahad lepas,dah kena g Labuan,urm]


soalan 6: ko mo kawen dengan abg navy ka,balik-balik ceta dia jak?
jawapan : kalau dia masuk meminang..[hahaha,gatal tak sudah!]


soalan 7: kalau orang lain masuk meminang?
jawapan : sapa-sapa?


soalan 8: kalau orang tu doktor?
jawapan : aduiii,teda orang lain ka?mati la juga malar nanti cerita PATIENT PATIENT PATIENT!.hahaha


soalan 9 : jadi apa kunu cita-cita ko neyh?.
jawapan : mau jadi cikguru.lepas tu,ada rezeki mau sambung Masters,mau jadi pensyarah la.hehe.banyak juga soalan ko neyh.kalau RM0.25/soalan nda pa juga.haha.


soalan 10 : oke,ne last soalan.ko rasa ko cantik ka macam mama ko?
jawapan : NO COMMENT!.


damn|jawapan artis betol lah!|




oke,fine!.ecadwinkyasha memang artis betollah!.haha.tu pasal I taknak jadi nurse,u'll cakap la apa pun I tetap nak jadi seorang pendidik yang cemerlang,gemilang dan terbilang,insyaallah.Doakan I cepat dapat posting bila dah grade tahun2012 nanti. :)



p/s : tengah berfikir antara nuffnang dan adverlets?

p/ss : mana satu best ek?.iklan nuff ne da lama simpan tapi earnings tak gitu memberansangkan :(

p/sss : adverlets pula sebenarnya da lama sign-up tapi tak pena lagi letak iklan dlm blog.pening3x.

0 comment... add one now

Terima Kasih atas komen anda.
Eca akan balas & terjah anda secepat mungkin.
*-*