tercapai juga niat tu akhrinya.


.assalammualaikum para readers kesayanganku.
hari ini,niat tuk me'renovate'kan blog 'cerita dari hati' I ne tercapai akhirnya.
Sejak beberapa hari duk rumah[KUDAT]...kerja I siap juga.ne puwn berjaga malam tapi kadang-kala kecewa juga bila dak syok-syok I edit segala picture..tetiba lappy hang.nak tunggu,malas la pulak.akhirnya lappy terpaksa di'mati'kan dari suis utama.no shutdown segala tu..tak lama lappy hangkang,baru padan muka I.=.=".tapi takpe,,encik Amir ada tuk baiki.(sayang encik Amir lebih.dengan harapan dia sedang membaca ini).haha.

niat nak renovate blog neyh dah lama dah sejak musim 'study week' dah melimpah ruah perasaan itu.tapi takut pulak bila da berkerja dengan photoshop & photoscape,segala coding,...jadi leka sampai notes pun tak tengok!.tapi time study week tu,I puwn dah tolong Cik Jijah & Cik Rose sikit-sikit dengan blog mereka.tapi I sikit upset lah jugak sebab hasilnya tak menepati citarasa I,macam tak mencapai tahap keghairahan I.hahaha.cish,ayat lucah sungguh!.*abaikan,tuan punya blog meningkat dewasa lah katakan!.uweek*

then,sejak hari Rabu tue..godek sana-sini tutor yang ada....check-check coding..kerja dengan photoshop & photoscape...menggoogle picture-picture domokun...sehingga petang tadi.akhirnya!.inilah hasilnya.cuma ada sedikit yang I tak puas hati.

takpuas hati bila footer picture sebenarnya I nak letak dalam kotak putih tue.tapi bila berkerja dengan segala code,benda tu dibelakang kotak,bukan didepan.akhirnya kena letak kat bawah kotak.takpuas hati bila header tu I nak dekatkan dengan kotak putih tu,tapi tak jadi.ntah mana silapnya.malas dah nak fikir.takpuas hati bila I nak tukar size kotak shoutbox,tapi bila ditukar,,,ada masalah pula!.terpaksa back to basic!.TAPI,I TAHU SIFAT TAK PUAS HATI TU SEBENARNYA PENGARUH SYAITONIROJIM!.udah-udahlah wahai ecadwinkyasha,bersyukur dengan hasil kerja sendiri :)

lepas neyh..I nak bubuh iklan churp-churp.dah lama rasanya signup tapi tak pena sekali pun I letak iklannya di blog.orang lain dah cashout.I?..sila jangan tanya dah berapa I dapat...nak publish iklan pun takde,adalah beberapa kali publish kat FB tue..tapi apalah sangat kan?!.

tutorial?!
alhamdullilah rasanya,dah ramai yang jenguk-jenguk tutorial I tue...terima kasih sebab beri feedback.I hargai sangat-sangat.btw,,sesapa yang tak dapat buat tu,terus tanya I.I prefer u'll terus send msg kat FB I.sebab I memang sentiasa on9 FB berbanding twitter&tagged.YM pun sekarang jarang dah.yela,,takde sapa nak chat.heehee.lepas ne akan buat beberapa tutorial juga.insyaallah.ohyee,nak request tutorial,pastikan tutorial tue I da aplikasikan atau pernah I aplikasikan kat blog I neyh yerr.

follower?!.
ne puwn I bersyukur sangat-sangat tau!.semakin hari semakin bertambah even tak cecah 500orang pun lagi.heehee.tapi bersyukur!.even,I tukar header pagi tadi "BLOG UNDER RENOVATION"..tetap ada juga yang sudi follow blog I neyh.thanks.oh yee,mana yang dah tinggal jejak dengan BETUL,I komform akan terjah korang balik..that's why I state kat shoutbox tu SILA TINGGAL JEJAK DENGAN BETUL!!!.

erk..perut berbunyi la..satu hari ne tak makan nasi?..DIET?!..gitulah agaknya.heehee.bukan nak diet la..just tak berselera..makan ikan+sayur je beberapa hari ini.++ roti.haha.target nak kurus sikit before I kawen!.eh eh,,bukan I kawen,kazen I kawen awal bulan June nanti.sebagai kazen yang nak mengurat para jejaka,kenalah ada penampilan yang menarik..uweek!.muntah pink sungguh!.

k,terhidu wangian adik I masak ikan masak ampap.nak g makan dulu.bye2x :)

p/s : tadi subuh have on call with encik TTM.cian dia penat kerja.kawan dia a.k.a budak tak cukup umur tu tidur jer.dasar budak tak cukup umur.hahaha.call sebagai kawan je.no hard feeling oke!.
p/ss : dua hari ini bakal menghambakan diri menjadi 'babysitter' kepada dua orang adik I,sebab parents nak balik kampung,nak urus something kat rumah kampung.mama tak suh ikut,sebab suh ajar adik lelaki I.
p/sss : sapa nak I ubah performance blog mereka.boleh lah RQ oke.I tak charge puwn ;) tercapai juga niat tu akhrinya.

2 comments.. read them below or add one

amanina nasuha amanina nasuha 06 May, 2011
klu tlg wt kn sy shoutbox gn btt0n like boleh??da try bnyk kali tp :-(..mnarik blog..cun...
ecadwinkyasha ecadwinkyasha 06 May, 2011
@Amanina Nasuha boleh boleh...shoutboxnye mana xnmpk puwn kt ur blog.nnti PM password&email kat my FB yer..

Terima Kasih atas komen anda.
Eca akan balas & terjah anda secepat mungkin.
*-*