.perempuan tu menganjing.





.nganjing lah sangat.....cettt,ntah dari mana tetiba rasa macam perkataan 'nganjing' tu BEST pula nak guna...hoho.ne cerita nak kongsi dengan korang,cerita seorang kenalan nama dirahsiakan.takut pihak media amik tahu,heboh gosip terbaru PANAS lagi HOT di Melodi.susah eh,kang Azwan datang rumah pula tanya #retis tue.oke,kita gosip kat sini je lah yer.

nama kenalan ini D.Cantik lagi Hot.keja sebagai seorang jurujerawat eh jururawat lah!.kalau dah namanya jururawat mesti cantik-cantik-cantik sangat kan..eh bakal-cikgu-english pun cantik apa,tapi tak cantik sangat cuma orang kata manis tu ada.then,cik-jururawat-cantik ne memang suka berkenalan.Yela,kang orang cakap sombong,habis para jururawat kat luar sana,camna nak keja kalau takleh tegur-tegur orang kan?.

dipendekkan cerita,dia ne berkenalanlah dengan seorang lelaki.yang mana nama lelaki ne F.si F ne pula seorang jejaka yang tak-berapa-nak-kacak dan beliau ne memang muka tak tahu nak malu nak ngurat cik-jururawat-cantik tadi.hari demi hari mereka berdua ne semakin rapat cuma disebabkan kesibukan kerjaya kedua-duanya,mereka jarang berhubung sehinggalah pada satu hari,si F ne ditugaskan untuk berkursus di negeri si D ini.Kedatangan si F yang secara tiba-tiba mengejutkan si D.Dah memang secara tiba-tiba tak khabarkan awal-awal,so si D memang taknak jumpa la.tak sedia katanya.

si F ne pula asyik nak ngajak keluar je.di tengah kesibukan kursus tu tetap nak ngajak si D ne berjumpa.Tapi apalah nasib kan,si D ne sibuk sangat sehingga tiada masa tuk berjumpa.Lagipun dia memang tidak berkenan dengan si D ne,sebabnya si F ne asyik membawa cerita 18SX.

malam tu adalah malam terakhir si F berada di negeri si D ne dan si F ne ngajak si D keluar makan.Tapi si D ne taknak yer,sebabnya dia sangat busy dan taknak puwn dia jumpa si F.then,si D ne pula malar hantar SMS yang duk ngajak keluar dan ngajak membuat 18SX.gila lah kan si F tue.esoknya,si F dah terbang balik ke negeri asalnya.So,disebabkan si D baikhati yang teramat baik,dia pun SMS la si F ne just asking 'sampai da'...then si D ne dapat panggilan...........

XX  : ne sapa?.
si D : cari sapa?.
XX : ne dimana?.
si D : ******..ko cari sapa?.
XX : ko di ****,di sebelah mana?.
si D : [matikan HP,sambung wat keja sambil dalam hati cakap "bodohnya pompuan,ditanya sapa ne nda menjawab"].

-tidak berapa lama kemudian-

si D : hello.....
XX : bodoh,sial,sundal nya perempuan.anjing,babi,bodoh,gila.. ***************
si D : [matikan HP sambil cakap "dia cakap diri dia sendiri la tu"].

then...tuttut........
"kamu kacau lelaki peliharaan sy that means my husband.no pon dia 019*******.ko jgn buat xtau.ko buat apa ngan dia kat *****?!"

si D terkejut.dan dia terus balas:
"...........i dont think 'lelaki peliharaan' suitable for him.looks like u are his sugarmum".

XX "aku pduli apa!but now u da buat idup aku huru hara.yg ko ni jgk minta puji ngan husband aku knapa!"

si D "Lets talk as a woman.i never 'kacau' him.cba tnya husband kmu apa dia mau dari saya.he want my virgin madam..and u think is ok?"

XX "lelaki klu d tnya suma sama.suma xnak ngaku n trus trang....."

see,korang simpulkanlah ye sifat perempuan tue..#hanjeng tul kan?!.cuba tanya elok-elok.cian dekat kenalan I tu ye,seba terus kena serang camtu...cuba tanya elok-elok.TALK AS  WOMEN.ne terus call terus nganjeng.macam siyaal la...hehehe

kepada cik-jururawat-cantik:.semoga tabah dan semoga COOL macam bakal-cikgu-english oke?!.hikhik.k lah,I nak sambung study pula.petang ne ada kelas lagi.chaiyoo eca :)

5 comments.. read them below or add one

Mish Eyryn Mish Eyryn 29 July, 2011
haha. . ape pnye prangai laa kn ?
ish3 . ta de adab !
Unknown Unknown 29 July, 2011
JOM VOTE QUEENPINK

http://roszaliza.blogspot.com/2011/07/vote-queenpink-dapat-hadiah.html
Adizatulip Adizatulip 29 July, 2011
haiya. mulut tu maw kena pasik kali kan. haha
ecadwinkyasha ecadwinkyasha 30 July, 2011
@syerz eyryn..tu la pasal..buat sakit hati kan.salam pun tak bagi.terus menganjing...hikhikhik
ecadwinkyasha ecadwinkyasha 30 July, 2011
@adizatulip...pasik tu apa?..ka lastik?..heehhe

Terima Kasih atas komen anda.
Eca akan balas & terjah anda secepat mungkin.
*-*