.permintaan indah.









.indah.
dan cukup indah.
sewaktu dulu.

kau dan aku
berdua.
di gigi air yang jernih
kau berlari,aku mengejar
lelahku melihat senyummu
indah terukir
mendamaikan jiwaku.

dan aku terleka
sungguh.
hingga kau semakin jauh
takku endah

tanpa sedarku
kauhilang
dari segenap duniaku
dan aku bertatih mencarimu.

arhhh,kerana lekaku
kaupergi jauh
dan aku cuma mahukan
satu permintaan indah


*eh eh,yang kat atas tu puisi dari I.oke...adaptasi dari lagu ini*
*korang dengar lagu neyh eh*


lagu neyh tajuknya Permintaan Indah.
Penyanyi dia budak cute nama Fiq.
korang boleh add dia kat sini: |Fiq1||Fiq2|
takpun LIKE fanpage dia.|FiqFanPage|
dan ini blog dia |Fiq's Blog|


p/s: kalau I diberi satu permintaan indah,I nak sangat jumpa dia tuk terakhir kalinya.Insyaallah,jumaat ini.Even I sudah pernah cakap sebelum ini,I sudah lupakan dia...namun melupakan itu tidak mudah.Ya,I dah janji...I janji dengan diri I,dia akan I hapuskan dari ingatan ini.Insyaallah.Ya Allah,kuatkanlah semangatku menempuhi semua ini.

2 comments.. read them below or add one

Diari Si Froggie Diari Si Froggie 28 July, 2011
boleh tahan gak lagu nie kan..
baru first time dengar dah rasa best..hehe :)
AnonymousAnonymous 28 July, 2011
damha...

permintaan indah...

sungguh indah...
itulah yg aku rasakan...
sewaktu kasih bersemi...
bertaut dlm jiwa...
bertamu dalam kalbu...
aku kepingin sekali ...
mengulangi sejarah silam...
sewaktu kita bercanda ...
ditepian pantai yg indah permai...
bebayu berhembus lembut...
meniup2 diantara dua hati..
meresap kedasar tasik sanubari...
namun kini..
apakan dayaku...
tasik hati telah kekeringan...
kering kontang kehausan...
dahaga kan kasihmu...
kau pergi jua dari hati ini...
hatiku kau curi kini...
kau bawa pergi bersama...
hilanglah kasih...
hilanglah sayang...
hanya satu permintaan indah...
kembalilah kepadaku...
andainya masih ada rindu didalam hati...

nukilan damha...

Terima Kasih atas komen anda.
Eca akan balas & terjah anda secepat mungkin.
*-*