.tempat makan sedap.




ilham menulis pasal tempat makan ne datang lepas menggedik di entry otai blogger neyh,klik sini.

oke,actually i ne bukannya suka sangat keluar makan kat luar...selalu kuar makan lepak kat mamak tu sebenarnya bosan duk ruma..saja nak cari environment lain sambil hang-out dengan teman-teman.tapi kali neyh,entry otai blog tu membuatkan I terpanggil je nak tulis pasal tempat makan sedap bagi I lah....selalu kan hangout dengan teman-teman,kitaorang memang akan cari tempat makan yang bersih,murah,berbaloi...jom check listout I.in case ada sama dengan kamu,bah boleh suda ne lepak-lepak sama-sama bak kat cikEpal..menertak lemak :P

fyi:..all around SABAH!.

#1 :: ayam panggang sedap.
     - ada dekat pasar malam di Kudat.Daerah tempat I membesar...yang sedapnya ayam ne kan,sambal kicapnya!...perghhh,sodap eh.taktipu!...sesapa nak ajak I makan sesama ayam panggang tunggu lepas 8.August I balik Kudat oke.buat appoinment buka pose sama-sama pun ble...

#2 :: sate kambing memang SUPERB!.
     - gerai no. 046 Tg Aru(ala yang dekat beach)...nah selalu datang sana tadi pun pegi kuar 'meeting' di sana tapi lupa mau tengok nama anjung tu.....(lupa nama penuh)..tapi cuba jak pegi gerai no.046 tue.sate kambing memang sedap tapi kuah kacang dia sangat tak sedap..sebab cair.[diharap pengusaha gerai membaca luahan hati ini]

#3 :: mee kari :)
     - palmcafe.dekat PalmSquare,CP..bersebelahan B.U.M.selalu lepak kat sini bukan apa,tempat agak privacy berbanding dekat foodcourt di bawah tue.mee kari memang BEST.kalau lepak sini memang pesan mee kari jer....

#4 :: tomyam.
     - I memang penggemar tomyam juga.adalah pena makan kat beberapa tempat neyh kan tomyam memang berbeza-beza rupa.I puwn heran napa tapi disebabkan LAPAR,sume persoalan tolak tepi.[fyi,tak masuk pun dalam exam so tak penting :P]....pergi restaurant SERI DEWI MALAM(kota belud),cehh terangkat!.kat JatiTOMYAM area putatan pun oke juga tapi sebenarnya I nak makan dekat satu lagi tu gerai tomyam dekat putatan,teringin sangat mau cuba....then,dekat D'Dalit Transit(kalau tak silap ni lah namanya),gerai ne dekar area Tuaran Futsal tue hah...then yang latest I try (sebab abang I selalu ajak makan disana)..Kedai Makan Wan Wan,Jalan Bundusan..yang ne dekat tempat I,tapi kalau nak jalan kaki gi sana basah ketiak rasanya,so cara senang merengak dengan abang I suh ajak makan tomyam disana..oh ya before I lupa,dekat KUDAT pun ada satu gak..pegi je Mei Wei Cafe ataupun Rainbow(dekat jeti tue...),tomyam situ sedap,tak tipu :)

#5 :: bakso.
     - selalu makan bakso dekat Pasar Pilipin,KK tapi teringin pula mau makan dekat Kak Mas Bakso (tak silap itu nama gerainya).gerai ne dekat ....pergh kalau nak makan BAKSO kena cari kedai jawa baru mantap bos!.tak tipu..ada juga dekat area-area beverly ne..nama kedainya Sinar Mustika.dan kalau tak silap ada cawangan kat Penampang dan Inanam..kalau tak silap la...hehe

#6 :: nasi lalap.
     - susah ne cari nasi lalap eh..jarang ada eh.tapi ada satu tempat ne memang sedap.psstt,bukan area KK.so harap maaf jaklah ya..sana kamu cari nasi lalap di Warung Kita,Kota Marudu.memang kalau pegi sana,selalu cari nasi lalap jak lah.

#7 :: ...to-be continue.hikhikhik.takleh sebut pasal makan subuh hari ini.kang ada yang lapar balik susah eh.BTW,teringin nak makan burger McD.lama tak makan.esok nak gi McD boleh tak encik-kawan-saya?

..akan kurang update sempena final exam :)

2 comments.. read them below or add one

Mai Mai 30 July, 2011
Dah lama tak makan satee!
Ni semua kat sabah ke?
Alahai jauh sangat la kak..hehe

Cuti disember ni family maii holiday kat KK
Boleh la merasa ayam panggang tuh XD
ecadwinkyasha ecadwinkyasha 30 July, 2011
@Maii Yusre..ya,ada sebahagian je luar KK..eh eh,nak datang KK?.bulan 12...ngam la tue,akak time tu musim kuliah,ada jodoh leh jumpa :)

p/s: ayam panggang tu kat kudat dik.bukan kk.hehehe

Terima Kasih atas komen anda.
Eca akan balas & terjah anda secepat mungkin.
*-*