kacamata ke lens?!.





cepat angkat tangan sapa kat sini pakai kaca mata?!...erh,ramai gak pulak kan?..sudah semestinya I salah seorang darinya.....oke fine,pakai spek mata tak hebat sangat tapi tersangat lah HEBAT.awesome eh.sebab tak ramai seperti kita,para-para insan bermata empat.

...dan I sangat benci bila orang tak rabun tetiba pakai kacamata harga RM10,beli kat pasar malam semata-mata tuk tunjuk betapa AWESOMEnya mereka berkacamata.rasa cam nak ketuk-ketuk je kepala mereka-mereka tu.#ingat ko retis,bajet hebat berkacamata?!.

dulu waktu sekolah,sapa yang pakai kacamata mesti tak ramai kawan.adake cam tue?.takdelah,I pakai kacamata pun still ramai kawan!.dulu-dulu,sapa yang pakai kacamata,sume mesti budak-budak pandai,asyik ngadap buku je tu pasal kena pakai kacamata.eh eh eh,ada ke camtu?!.orang kai kacamata bukan sebab pandai je,salah satu sebabnya tengok TV dengan jarak dekat,sampai boleh rosakkan mata.then,,ada lagi orang cakap,insan-insan yang pakai kacamata ne sebab baca buku or buat apa je dalam keadaan yang malap,means tak terang/sumber pencahayaan yang kurang.fakta yang ini,boleh guna pakai juga yerr....

tapi,kalau mata dah rabun,terpaksa lah juga pakai kacamata kan.kang taknak pakai,tambah rosak je mata tu.pastu,terpaksalah mata disepetkan kalau nak tengok something.ishhh,sangat annoying.

hah,kalau korang rasa pakai kacamata tu membebankan,kenapa tak try gunakan kanta lekap atau orang lagi suka panggil contact lens.sekarang tersangatlah bervariasi jenis-jenis lens ne.kaler pun hebat-hebat.pendek kata,nampak awesome je tengok lens ne.

tapi,nak guna lens,bukan sembarangan guna.kena ikut peraturan kalau taknak mata tambah sakit.yer,ramai yang amik mudah hal neyh.[I pun kadang-kala macam tu juga].nak pakai lens,bila nak pakai,pastikan tangan kita bersih.sebabnya,kalau tak bersih,lens pun kena effect then mata kita jadi mangsa.lepas tu,ramai yang tak sedar mereka memakai lens ne lebih dari 8jam.what?!.tolong-tolong,tolong diri kamu tu,,,,jangan pakai lebih dari masa tu,kalau boleh 6jam terus buka.lebih lama kamu gunakan lens,nanti kamu takkan sedar kamu sebenarnya memakai lens.tup tup tup,kalau tak ingat,boleh pula terbawa tidur lens tu,lagi teruk tau!.[nasib I tak pernah lupa tuk buka lens].

so,korang rasa mana lebih bagus,pakai kacamata ke guna lens?!.cuba bagi pendapat korang kat ruangan komen tue....dan korang rasa budak neyh cute pakai lens ke atau guna kacamata je?.

 VS

gambar kat atas tu amik masa outing dengan kawan-kawan,two weeks before exam.time tu tengah melantak  mee kari dekat palm cafe,palm square,cp.terbaik ooo mee kari dia...tak guna kacamata,guna lens je.bajet #retis kuar dengan peminat :P

gambar kat bawah pula,time lepak dengan coursemate,sementara tunggu masa tuk latihan teater.sesaja je amik gambar.errr,nampak tak beza muka I dalam dua gambar tue?.maaf je eh,muka manyak jerawat!.hahaha.BTW,its natural,tak suka tempek bedak.ikut mood kalau nak berbedak :P

p/s : BE dapat!.thanks encik nuffs,ne yang sayang lebih je.............
p/s : tengah busy menyiapkan banner pemenang-pemenang GA.sabar eh....
p/s : ruang tamu kena cat,kaler purple.APASAL tak PINK?!.
p/s : nak tengok insan-insan berkacamata menjadi HOT dengan memakai lens,jom reramai klik sini.

{ 8 comments.. read them below or add one }

Unknown Unknown 10 August, 2011
ayie xsuka pkai lens..lebih selesa pkai spek..kehkeh
ecadwinkyasha ecadwinkyasha 10 August, 2011
@cucu umie ..kdg2 kai spek pun buat sakit hidung :P
♥♥azatiesayang ♥♥ ♥♥azatiesayang ♥♥ 10 August, 2011
Salam Eca..k.atie dah balas email.pakai spek nampak cute!
Unknown Unknown 11 August, 2011
yang berkaca mata tu ok lagi..yang pakai sun glass dalam mall macam ner..lagi annoying
fazihah fazihah 11 August, 2011
salam. lama x singgah blog eca. em... honestly eca x pakai spek nampak lain.. matang c kit.. :)and u looks so cute ngan spek cik eca, bab kite jumpa eca ngan spek dia dulu. :)
ecadwinkyasha ecadwinkyasha 11 August, 2011
@A'IMthanks :).
kes kai sunglass dlm mall tu bajet #retis :P
ecadwinkyasha ecadwinkyasha 11 August, 2011
@fazihah wasalam cik kak :). nampak sangat lain kan?..hikhikhik

Terima Kasih atas komen anda.
Eca akan balas & terjah anda secepat mungkin.
*-*