bermimpi ketika tidur


^_ASSALAMMUALAIKUM_^

orang tua-tua cakap,kita akan dapat mimpi bila tak basuh kaki sebelum tidur?.eh eh,betulke?.apa kaitan lak?.Ada pula yang cakap,semasa kita tidur,roh kita sebenarnya berada di satu alam yang lain,maka apa yang kita mimpikan itu ialah kehidupan roh kita di alam yang lain.Ada lagi teori lain,mimpi itu memberi kita petanda.

konpius deh!.entah yang mana betul yang mana tidak.Tapi ada lagi yang mengatakan kita sebenarnya akan terlupa apa yang kita mimpikan apabila terjaga dari tidur.Fakta ne I percaya,kita sebenarnya akan terlupa paling kurang 50% dari kejadian mimpi kita.

tadi pagi,I bermimpi.Bukan mimpi berada dikayangan oke?!.takde takde nak mimpi duduk dipelaminan,STUDY  tak habis lagi.SILA INGAT wahai eca dwinky asha (^.^).Mimpinya bermula macam neyh,..I tengah online,,,surfing internet.Macam biasa bila I online,laptop atas meja study I.Suasana sunyi je dikawasan rumah sewa neyh.Then,tetiba terdengar macam bunyi tingkap dibuka...ala macam bunyi orang nak pecah masuk,try-try-try buka tingkap dibuka dan ada gak bunyi macam orang tengah mengerudi dinding..Bunyi tu macam datang dari arah bilik I..eh eh,bilik kami(kan kongsi dengan 3orang lagi housemate I).Dijadikan cerita,I puwn pergilah tengok apa yang terjadi...tetiba,masa I nak masuk bilik tu,nampak macam cermin tingkap tu dah terbuka...dan.. I terJAGA dari tidur diikuti bunyi SMS masuk dengan irama lagu nyanyian Brandon T. Jackson & Jessica bertajuk "Baby You Know",dari filem Big Momma Like Father Like Son :D

Rupanya SMS dari Miss Jen...dan untuk pengetahuan korang,Vivaz I ne takkan berhenti 'menyanyi' selagi tak tekan apa-apa button.Thats why,I suka bila minta orang bangunkan I via SMS,takyah CALL,bazir kredit yawww(^-^).Nasib baiklah ada SMS tu yang buat I terjaga,kalau tak,mesti mimpi tu jadi panjang...maybe akan terjadi sebegini::...I nampak muka penceroboh tu dan nanti ada adegan bergelut-gelut dengan penceroboh,pastu,amik pisau,terterkam dia...ooo,tertertusuk kang dekat badan penceroboh tu.Tepon polis,panggil sekuriti apartment ne,...owh,sebelum itu,akan berteriak sehingga mengejutkan jirang tetangga yang sedang elok dibuai mimpi..hahaha,panjang melalut pula imaginasi I kan?!.

Apa-apapun,mimpi itu cuma mainan tidur.Apa yang penting bagi kita yang beragama Islam ini,sebelum tidur amalkan perkara ini:....

1) Ambil wudu'
2) Baca ayat kursi.
3) Baca Al-Fatihah
4) Baca doa tidur
5) Niat agar semuanya terpelihara.

Insyallah,tidur kita akan jadi lebih lena,takde gangguan.Jom kita amalkan yer (*-*)

*korang tahu tak,apa-apa tafsiran mimpi?.Selain mimpi dipatuk ular yang ertinya akan berkahwin tak lama lagi #eh,betul ke?!.nak mimpi tu lah..... XD
bermimpi ketika tidur

6 comments.. read them below or add one

Lissa Lissa 25 September, 2011
nak mimpi dipatuk ular !! haha~
Azie Azman Azie Azman 25 September, 2011
haha..mimpi kan mainan tidur..
tapi ade la certain yang ade maksud..
azie taktau la pulak maksudnye ape..hehe
Fadzmie Fadzmie 25 September, 2011
Kalau aku, nda boleh tidur kalau nda cuci kaki. Nda feeling ni mau tidur. Haha.
ecadwinkyasha ecadwinkyasha 25 September, 2011
@Ratu Lissa...eh kecil2 da nak mimpi camtu...apa ne?.hehehe :)
ecadwinkyasha ecadwinkyasha 25 September, 2011
@Azie Azman...hehehe.ntahla apa mksd dia.maybe just beri peringatan suh jaga uma baik2 je kot :)
ecadwinkyasha ecadwinkyasha 25 September, 2011
@Fadzmie Mohamad...aku kalau mau tidur mesti minum air.tekak kering jak xminum air :D

Terima Kasih atas komen anda.
Eca akan balas & terjah anda secepat mungkin.
*-*