kenapa saya tak suka cuti panjang?!.


^_ASSALAMMUALAIKUM_^

weiii,ko bodoh ke apa eca oi!..sapa yang tak suka cuti panjang..ce cakap sikit..manade?!.

opps,jap jap jap,itu luahan hati je!.ne nak cerita sikit,pasal cuti semester I yang dah berakhir baru je!.Esok eh eh,hari ini dan esok,semua SENIOR UNIRAZAK akan pulang ke kolej masing-masing dan REGISTER for OUR NEW SEMESTER...welcoming semester 7/Sept2011!.tak sangka dah 6semester dilalui dan kini bermulanya episod semester7.wahhhhh,,,dah SENIOR betul la tue!..ceh,tak suka sebenarnya..even orang kata SENIOR leh buli JUNIOR,tu takde dalam kamus hidup I oke?!.cuma tak suka la jadi seniors kat UNI sebab,dah rasa diri ini tua sangat >,<"

berbalik kepada tajuk utama kita,kenapa I tak suka cuti panjang?!.
sebabnya tak biasa cuti panjang  bila da mula study dekat UNIRAZAK.Cuma kali ini,dapat lak cuti panjang...even 6weeks sahaja!Sebelum ini,cuti kolej I dalam 3weeks,sebulan..tapi ne 6weeks!.So,tak biasa la...lagipun dekat rumah,asyik tengok TV,makan,minum,tidur,ONLINE...takde istilah gi kelas,takde istilah busy wat assignment,takde takde takde.TU yang buat I taknak cuti panjang.Tambahan pula,bila dekat rumah,takdenya nak pegang pen menulis apa-apa,so SKILL MENYALIN NOTA akan sedikit TERENCAT!.

Bila mula semester baru pula,terkapai-kapai la nak memperbaiki skill tu.nak perah otak ingat banyak fakta,nak kena belajar berjimat-cermat...yela,sebagai seorang pelajar yang tinggal menyewa rumah sendiri,banyak perbelanjaan diperlukan!.nak kena copy notes,print notes,print assignment,beli barang ruma,tengok wayang,topup phone...sume itu memerlukan $$$.so,kena berjimat..kalau dekat rumah parents,$$$ habis ke arah topup je =P

wahai subjek-subjek semester7;
sila berbuat baik kepada cik eca dwinky asha nombor matrix KK0970115,sila jangan bagi assignment susah-susah dan sila jangan nak bagi soalan exam yang payah-payah.simple itu INDAH :)

kenapa saya tak suka cuti panjang?!.

2 comments.. read them below or add one

fazihah fazihah 19 September, 2011
salam. Eca, lama x dgr khbr.... aiya dah start sdh sem baru gambate!.... p/s :otak masih berkarat nie.
ecadwinkyasha ecadwinkyasha 19 September, 2011
@fazihahwasalam...hehehe.lama xjumpa kan even satu kolej.hikhikhik...tue la pasal...berkarat otak cuti lama....pastu kelas pula start next week :)

Terima Kasih atas komen anda.
Eca akan balas & terjah anda secepat mungkin.
*-*