The Ariez,sabah band yer!




^_ASSALAMMUALAIKUM_^

pernah tah dengar nama The Ariez ne?.tak pena dengar kan?.jom nak perkenalkan satu lagi band dari SABAH.Dulu dah kenalkan Xinxerena kan?!.Tu band kawan I dari zaman sekolah dulu.Jom kita kenal The Ariez pula...bagi satu lagu dari mereka yang sedang HOT dekat Carta Era.


The Ariez:Keteguhanku.




The band started at end of the year of 2005. Three of the early members of the band Prop,Gary,Don decided to form a band and they called it Aries. We shared similar music influence at the time, which are generally rock music and various kind of band they prefer. Aries keep moving forward to write new songs and try to find new materials for they upcoming album. Five years have passed and Aries came across with two new members in the band. Rojan (bass) and Sarin (Drum) and Aries is a complete five right now. The first single called 'Khalimah Cinta' & 'Jika Benar' previously came. The song recorded at Apple Studio itself and new single was release early 2010 called 'Mentari Pelangi'. Now the band members decided to change Aries band to 'The Ariez' which they are using it right now.[copy dari FB The Ariez].




nak kenal lebih lanjut:..|FB fanpage||myspace||videoclip|

I suka dengar lagu Jika Benar,Keteguhanku&Kalimah Cinta.Memang BEST.1stly dengar dah cakap "eh eh,macam band Indon sikit lah tapi dia macam ada slang sabah pula!..aik?.So,p search for their FB,jumpa dan terus LIKE.Eh,kalau korang nak tahu,dorg tak sombong ye!.P borak-borak dekat WALL FB mereka,komfirm kena layan.hikhik.Hari tu tanya dorang ne,kenapa pilih nama The Ariez?.Jawapan mereka:

*see,tak sombongkan?!*

eh eh,kalau suka dengar lagu dekat atas tu,Keteguhanku.Jom LIKE dekat Carta Borneo ERA dekat sini.|LIKE|

2 comments.. read them below or add one

al_hakim al_hakim 28 October, 2011
tak pernah dgr pun..first time ni..hukhuk

Terima Kasih atas komen anda.
Eca akan balas & terjah anda secepat mungkin.
*-*