cuba baca pendapat saya?!.



^_ASSALAMMUALAIKUM_^

wei,,sapa dok kata I tak tengok berita?!.meh sini,dengar pendapat orang duk depan lappy 24jam.

isu #1.Pemansuhan PPSMI.
I jawab,tak patut!.Sebab:..
1) banyak perkataan dalam sains menggunakan bahasa inggeris.So,bila nak tukar,kita kena translate lagilah perkataan-perkataan itu,maka akan menimbulkan lagi kekeliruan.
2) keputusan peperiksaan sains dan math telah menunjukkan peningkatan.So,means bebudak zaman sekarang sudah dapat menerima pengajaran maths dan sains dalam bahasa inggeris.
3) supaya I dapat kerja.(eh,macam takde kaitan je kan!)

#tapi,dah kerajaan nak tukar,biarlah.Dorang dah kaji sedalam-dalamnya kot.Ikut je rentak kerajaan.

isu #2.Seksualiti Merdeka.
bagi I sendiri,benda macam ini kita patut elakkan.Ini sudah menunjukkan dunia akhir zaman.Memanglah negara kita negara demokrasi,tapi fikirkan dari sudut lain.Sudut agama,dimana Allah SWT telah jadikan kita berpasang-pasangan lelaki dan perempuan.Kenapa ikut nafsu,ikut hati memilih pasangan sejenis?!.So,program ini sepatutnya dihalang sekeras-kerasnya.Jangan ikut hati,sebab takut akan memakan diri!

#tak berani nak cakap panjang,kang kena lak....


isu #3.Anugerah Skrin 2011.
oke,1st impression..BAD,very BAD!.maaf yer Media Prima.I sendiri bosan tengok!.Part tak bosan?!,macam takde je....eh eh,I suka part Rosyam Noor dengan bakal-suami Encik Shahiezy Sam menyampaikan anugerah je lah!.yang lain,menghampakan.Lebih-lebih lagi pengacara perempuan.Rasanya tak layak lah dia tu!.(sorry peminat Rozita Che Wan).Kalau pemilihan beliau atas dasar kecantikan,baik bagi job tu dekat Vanida Imran,rasanya lagi bagus kot.ne kaku je tengok.takpun bagilah yang lebih berpengalaman dalam bidang pengacaraan macam Raja Azura ke,Enot ke,Sharifah Shahira ke,..NoorKhiriah pun oke gak..Fafau ke!..banyak lagi lah......

#korang ada nampak tak,Tiz Zaqyah?.macam tak sesuai je makeup beliau kan,nampak sangat-sangat berumur la.Noorkhiriah lawa,eh,baju dia lawa.


isu #4.Khairul Fahmi & Dahlia Teck dengan botol ****.
Kalau dah botol **** tu ada atas meja,tak mustahil kan?!.Kalau dia kata tak minum pun,tapi tanggapan orang ramai macam mana pula?!.Sedarlah awak tu da popular sana sini,takkan la takleh cover-cover sikit nak bergambar tu,melainkan kawan-kawan awak tu saja nak tunjuk bangga sikit dapat lepak-lepak minum itu dengan orang popular.

#kadang-kadangkan,kesian gak tengok si jejariruncing tu,bukan apa,sume dok salahkan dia kan penyebab mereka putus,ada yang kata dia tu 'kaki kikis' lah,tumpang glamour si keeper tu lah,tapi kalau ikutkan I,sebenarnya si keeper tu puwn menumpang gak populariti si jejariruncing.Sebab kalau takdenya si jejariruncing menulis tentang si keeper dalam blognya,manalah orang sibuk nak canang sana sini pasal dorang kan?!.haiz,,ntahlah,ikut suka doranglah,takde kaitan dengan I,I bukan #retis oke?!.


PERHATIAN!.Ini cuma pandangan peribadi sahaja,takde niat pun nak kenakan sesiapa!So,jangan salahkan saya kalau pandangan ini tidak bertepatan dengan pendapat kalian oke?!.
cuba baca pendapat saya?!.

1 comment... add one now

Qil_H0shi Qil_H0shi 05 November, 2011
haha.,lbh krng same larh pndpt kite.,
1.klau mansuh pun.,pas2 d[t rslt cmrlng.,b0leh g 0verc,.lg r menyushkan.,

2.n0 k0men :)

3.mmg kaku.,b0san.,hrp elly wat lwk ckit2 jewh.,r0zita snyp jewh

4.dulu sukew gler apek.,skanx nt0h r.,cian akak jejariruncing
*s0ri duk membebel :)

Terima Kasih atas komen anda.
Eca akan balas & terjah anda secepat mungkin.
*-*